Sens Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam! 1. Wczoraj zainstalowałem na komputerze viste ultimate. Po czym po zainstalowaniu wszystkich potrzebnych programow i aktualizacji chcialem podkrecic procka ( podczas instalacji niewiedziec czemu wszystkie ustawienia przestawily sie na stockowe). No i podkrecam tak jak zawsze fsb do 160 ( przy 166 lekko juz bywal nie stabilny) oraz ustawiam w biosie karte graficzna zeby zamiast 64mb na 32 (agp czy cus niewiem jak to sie nazywa) poczym wchodzi windows i wsykakuje bluscreen. Dodam ze na xp nie bylo takich problemow. Na standardowych ustawienich wszystko smiga az milo. Komp jak w sigu. Co jest tego przyczyna? 2. Jakie byscie polecali najlepsze stery pod viste dla AGP gf 6800le? 3. Czy riva tuner odblokuje potoki w karcie na tym windowsie? 4 Czemu w grze tibia wszystko jest takie kanciate i widac same piksele? Nigdy tak nie bylo :P Z gory dzieki za odp pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) "(agp czy cus niewiem jak to sie nazywa)" Funckcja ta nazywa się AGP APERTURE SIZE o ile dobrze pamiętam Być może wysypuje się już na starcie dlatego, że Vista jest bardziej wymagająca ? Poprawcie mnie jeśli się myle a masz w ogóle zainstalowane jakiekolwiek sterowniki do grafy ? Edytowane 6 Lutego 2007 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) A robiles update twojej oceny komputera w Viscie?? Bez tego masz ocene 1 i Windows blokuje 1/2 rzeczy. Poza tym jestem ciekaw jaka ocene Ci Vista wystawi za Twoj komputer mi wystawil 5,9, ale napisal, ze mam slaby dysk i zniza do 5,4 <_< :lol: Edytowane 6 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Tak przy okazji, to w wersji PL Ultimate gdzie wyrabia się tą ocenę? :lol: Bo właśnie tą Vistę będę instalował, jak płytę mi naprawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Control Panel / System / Windows Experience Index / Update my score -> Sorry, ale nie cierpie polskich windowsow i nigdy takowych nie mialem ;) 5,9 TO MAX Edytowane 6 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) ja dostałem 4 :P za slaby procesor Co do fsb to niewiem czemu nie chodzi na 160, ale chodzi na 166 :P dziwny komp :P Edytowane 8 Lutego 2007 przez Sens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekspert Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Badzo możliwe że wysypują Ci się pamięci,Vista ma większe wymagania od Xp i bardziej obciąża pamięc,miałem podobną sytuację,po zakupieniu Visty,zaraz po instalacji również zaczęły mi wyskakiwać blue screeny przy czym komp nie był WOGÓLE podkręcony,okazało się że pamięci się wywalały pod 90% obciążeniem systemu ;) A co do oceny,to przy pierwszym starcie systemu zaraz po instalacji automatycznie włącza się sprawdzanie wydajności systemu i mi jakoś nie udało się tego ominąć :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genTluz Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Słyszeliście o tych problemach ze sterownikami do grafiki w Vista? Ja stawiam na to, że bez ulepszonych sterowników pod Vistę nie ma co podkręcać. Poza tym pewnie nie dużo to da w tym systemie. Sens - czy bez podkręcania karty graficznej system się uruchamia? Jeśli nie, to będzie to widocznie system jest wrażliwy na podkręcenie procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...