KSardas Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 (edytowane) Wydawala mi sie, ze te pamieci sa porownywalne, a zawsze lepiej wziac z wyzszymi taktami. Pojaiwl sie problem bo zobaczylem takie testy. Z 533 cl4 przegrywa nawet 800 cl5, co dopiero byloby z 667... Mam am2 i nie wiem ktore sa lepsze - 667 cl5 czy 533 cl4? Wszyscy powia 667, a test wykazuje co innego. Wprwadzie na 667 mozna dac cl4, ale wtedy sie za duzo nie podkreca., zwlasza ze kupuje jak najtansze. Mam jeszcze dodatkowe pytanie: co sadzicie o produktach firmy v-data? Edytowane 6 Lutego 2007 przez KSardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Powiem ci tak: -masz C2D to nie wazne sa CL a predkosc -masz AMD to wazne sa CL... Ale sam zauwazylem cos ciekawego u siebie: -533CL4=667CL5 , te same wyniki w Super Pi itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 533CL4=667CL5 a co w tym dziwnego? ;) przeciez w 667 masz o jeden cykl zegara wiecej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 533CL4=667CL5 a co w tym dziwnego? ;) przeciez w 667 masz o jeden cykl zegara wiecej Wiem , ale predkosc jest wieksza wiec nie sadzilem , ze to ma az taki wplyw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 tak dla przykladu ddr 400 (cl2) bedzie szybsze od powyzszego porownania. jak od dawana wiadomo nie liczba MHz sie liczy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSardas Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Wiem, ze powinny byc takie same - tylko dlaczego testy poazuja co innego? Da am2 kupic 533 cl4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Wiem, ze powinny byc takie same - tylko dlaczego testy poazuja co innego? Da am2 kupic 533 cl4? Tak. AMD 939/AM2 wymaga niskich CL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A ja bym radził kupic 667 i zmienic CL na 4, to chyba zaden problem. No chyba ze masz asrocka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSardas Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 ale jak zmienie na cl4 to za bardzo nie podkrece... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 ale jak zmienie na cl4 to za bardzo nie podkrece...Jak kupisz wynalazki to nie tylko nic nie o/c ale moga ci sie nie odpalic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KSardas Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A co mozecie powiedziec o memkach A-data i V-data: konkretnie tych: http://www.marketpc.pl/?id=59811&mode=Produkt http://www.marketpc.pl/?id=70859&mode=Produkt Jak wypadaja pod wzgledem o/c i awaryjnosci np. w porownaiu z najtanszym goodramem czy kingstonem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A co mozecie powiedziec o memkach A-data i V-data: konkretnie tych: http://www.marketpc.pl/?id=59811&mode=Produkt http://www.marketpc.pl/?id=70859&mode=Produkt Jak wypadaja pod wzgledem o/c i awaryjnosci np. w porownaiu z najtanszym goodramem czy kingstonem? V-Dat nie zman ale ziomek z Laba wykrecil Adaty Viesty z 533 na 1GHz. Fuks albo nie ale poszly fajnie. Goodramow nigdy bym nie kupil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Goodramow nigdy bym nie kupil. a mozesz to uzasadnic? na tym forum GR sa wychwalane (pzynajmniej do niedawna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Do pytającego: na AM2 po prostu nie ma co dawać CL5, bo to jest totalna lipa jesli chodzi o wydajność. Wszystko zależy od aplikacji (test), ale o CL5 po prostu zapomnij. Co innego w Core 2 Duo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...