SzperSon Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam, Od pewnego czasu zacząłem bawić się w wyciszanie mojej blaszanej puszki. Po zmniejszeniu obrotów różnych wentyli, doszedłem że wniosku, że moja zasiłka tzn. Aerocool Aeropower II 450W http://mcs.pc.pl/produkt571.html robi zdecydowanie za dużo hałasu :mad: Motyw jest taki, że od pewnego czasu jakby coś jej się pogibało z obrotami wentyli. Chociaż jest w stresie w zasadzie chłodna to wentyle kręcą się jak szalone! Z tego co się orientuję (widziałem kiedyś zdjęcia zasiłki od środka ale za Chiny nie mogę znaleźć tej recki) to wnętrze zasilatora przypomina Tagany tzn. radiatory są naprawdę duże i wentyle mogą kręcić się stosunkowo wolno. I teraz pytania: 1. Czy ktoś orientuje się jakie wtyczki mają wentyle? 2 pin czy 3 pin (jako, że szybkość wentyli zależy od obciążenia wnioskuję że 3pin?) 2. Czy ich ew. spowolnienie nie będzie miało wpływ na pracę zasiłki/kompa? Proszę o pomoc fachowców, za odpowiedzi typu "sam se sprawdź" z góry nie dziękuję :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam, tez miałem aerocoola 450, wentyle zamontowane w tym zasilaczu sa na 2 pin Uwaga pierwsza, aerocool ktory miałem mial problemy od samego poczatku, halasowal jeden z wentylatorów, powód (ułamana delikatnie jedna z łopatek), wiec lepiej zebys jednak rozkrecil zasilacz i sam sprawdził Uwaga druga: wentyle moga sie krecic jak szalone, grunt zeby robiły to cicho :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Witam, tez miałem aerocoola 450, wentyle zamontowane w tym zasilaczu sa na 2 pin Uwaga pierwsza, aerocool ktory miałem mial problemy od samego poczatku, halasowal jeden z wentylatorów, powód (ułamana delikatnie jedna z łopatek), wiec lepiej zebys jednak rozkrecil zasilacz i sam sprawdził Uwaga druga: wentyle moga sie krecic jak szalone, grunt zeby robiły to cicho :) dzięki frondziak, jeszcze takie pytanko, kabelki od wentyla są przylutowane czy jest normalna wtyczka 2 pinowa? Edytowane 7 Lutego 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 dwie wtyczki pin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...