Skocz do zawartości
sadaman

Nc6120 A Instalacja Systemu Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że nie znalazłem watku poruszającego ten problem chcę zapytać czy starał się już ktoś instalować Viste w wersji 32-bitowej na tym laptopie z procesorem CELERON taktowanym zegarem 1,7GHz oraz pamięcią 1gb?

Jeżeli tak to prosze podzielić się wrażeniami.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie pojdzie , jesli masz 1GB ramu to nie ma czym sie martwic. Jedyne co to nalezy wylaczyc aero glass . W stylu clasicc Vista smiga juz ladnie niewiele gorzej niz XP ( powiedzmy ze jak XPek przy 512MB ram ) - Procesor nie gra tak wielkiej roli , dosc wazny jest transfer z HDD ale dyski 5400 powinny dawac rade bez problemu. Sam uzywam Viste Business i jedyne co mnie irytuje to ciagle odwolywanie sie systemu wlasnie do twardziela (chodzi o to ze np czytamy jakis artykul na necie , wszystkie progsy/procesy zaladowane a on i tak sobie caly czas cos tam doczytuje.) - mimo iz nie wyplywa to specjalnie na komfort pracy na tym systemie to napewno na zuzycie baterie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie pojdzie , jesli masz 1GB ramu to nie ma czym sie martwic. Jedyne co to nalezy wylaczyc aero glass . W stylu clasicc Vista smiga juz ladnie niewiele gorzej niz XP ( powiedzmy ze jak XPek przy 512MB ram ) - Procesor nie gra tak wielkiej roli , dosc wazny jest transfer z HDD ale dyski 5400 powinny dawac rade bez problemu. Sam uzywam Viste Business i jedyne co mnie irytuje to ciagle odwolywanie sie systemu wlasnie do twardziela (chodzi o to ze np czytamy jakis artykul na necie , wszystkie progsy/procesy zaladowane a on i tak sobie caly czas cos tam doczytuje.) - mimo iz nie wyplywa to specjalnie na komfort pracy na tym systemie to napewno na zuzycie baterie.

Ja posiadam w soim lapie 100GB dysk o pedkości obrotowej 7200.

Czyli powinno być lepiej niż dobrze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bedzie dobrze ale mysle ze w przypadku laptopa nie ma narazie sensu przechodzic na Vistę. Taka zmiane, za jakis czas mozna polecic jedynie graczom i to posiadaczom nowej karty graficznej obsl. DX10 - do innych zastosowac XP jest nie gorszy-a przez wzglad na mniejsze wymagania chyba lepszym wyborem. Zuzycie baterii tez bedzie wieksze na viscie. I na koniec na estetow- vista w klasycznym stylu jest IMHO brzyydka !!:) XPek w clasiicu prezentuje sie lepiej - - viscie jakos to...nie pasuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi