sadaman Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam Jako że nie znalazłem watku poruszającego ten problem chcę zapytać czy starał się już ktoś instalować Viste w wersji 32-bitowej na tym laptopie z procesorem CELERON taktowanym zegarem 1,7GHz oraz pamięcią 1gb? Jeżeli tak to prosze podzielić się wrażeniami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermar Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Spokojnie pojdzie , jesli masz 1GB ramu to nie ma czym sie martwic. Jedyne co to nalezy wylaczyc aero glass . W stylu clasicc Vista smiga juz ladnie niewiele gorzej niz XP ( powiedzmy ze jak XPek przy 512MB ram ) - Procesor nie gra tak wielkiej roli , dosc wazny jest transfer z HDD ale dyski 5400 powinny dawac rade bez problemu. Sam uzywam Viste Business i jedyne co mnie irytuje to ciagle odwolywanie sie systemu wlasnie do twardziela (chodzi o to ze np czytamy jakis artykul na necie , wszystkie progsy/procesy zaladowane a on i tak sobie caly czas cos tam doczytuje.) - mimo iz nie wyplywa to specjalnie na komfort pracy na tym systemie to napewno na zuzycie baterie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadaman Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Spokojnie pojdzie , jesli masz 1GB ramu to nie ma czym sie martwic. Jedyne co to nalezy wylaczyc aero glass . W stylu clasicc Vista smiga juz ladnie niewiele gorzej niz XP ( powiedzmy ze jak XPek przy 512MB ram ) - Procesor nie gra tak wielkiej roli , dosc wazny jest transfer z HDD ale dyski 5400 powinny dawac rade bez problemu. Sam uzywam Viste Business i jedyne co mnie irytuje to ciagle odwolywanie sie systemu wlasnie do twardziela (chodzi o to ze np czytamy jakis artykul na necie , wszystkie progsy/procesy zaladowane a on i tak sobie caly czas cos tam doczytuje.) - mimo iz nie wyplywa to specjalnie na komfort pracy na tym systemie to napewno na zuzycie baterie. Ja posiadam w soim lapie 100GB dysk o pedkości obrotowej 7200. Czyli powinno być lepiej niż dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybermar Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Bedzie dobrze ale mysle ze w przypadku laptopa nie ma narazie sensu przechodzic na Vistę. Taka zmiane, za jakis czas mozna polecic jedynie graczom i to posiadaczom nowej karty graficznej obsl. DX10 - do innych zastosowac XP jest nie gorszy-a przez wzglad na mniejsze wymagania chyba lepszym wyborem. Zuzycie baterii tez bedzie wieksze na viscie. I na koniec na estetow- vista w klasycznym stylu jest IMHO brzyydka !!:) XPek w clasiicu prezentuje sie lepiej - - viscie jakos to...nie pasuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...