Ogór Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Jako ze teraz mam alphacool nexXxos xp (czarny), który jest flowkillerem i nie bardzo latwo sie zatyka, a zarazem nie pala on wydajnoscia, postanowilem kupic sobie jakis inny bloczek, mam 4 propozycje DangerDen TDX, DangerDen RBX, Swiftech Apogee Extreme i Swiftech MCW6000775 . Który waszym zdaniem bylby najwydajniejszy i nie byl flowkillerem? Blok jest na c2d e6400 Edytowane 7 Lutego 2007 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zdecydowanie Swiftech Apogee - Sam posiadam takowego. :wink: Flow killerem na pewno nie jest a wydajność hyh co tu duzo mówić - jeden z najwydajniejszych bloków. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 apogee gt albo dtek fuzion, chyba obecnie najlepsze bloczki. skad chcialbys to sciagac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Ogór jest z Slough (UK) więc nie ma problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 ale czy ten apogee jest napewno wydajniejszy od dangerr denów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 watpliwe by ktos u nas mial te bloczki do porownania... ;)... wiec i ciezko z konkretna odpowiedzia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 A czy apogee zmieści mi sie na gigabyte ds3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 czemu nie ? bez problemu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ds3#post1690116 ostatnia odpowiedz w temacie. pasuje, ale... z kolei tu: http://www.virtual-hideout.net/reviews/Swi...pogee_GT/12.JPG mobo niby inne niz Twoje, ale widac takie kondy pod zapinka i niby sie mieszcza. tu masz z kolei siakies mobo na n680i z rzadkiem kondow jak u Ciebie... http://www.virtual-hideout.net/reviews/Swi...GT/index2.shtml i pasuje. przy okazji porownanie apogee i apogee gt. http://img404.imageshack.us/img404/2571/picture003tx6.jpg i fotka zamontowanego apogee na ds3. Edytowane 7 Lutego 2007 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Mam Swifetcha Apogee i Danger Dena TDX - z całym przekonaniem powiem, że Apogee zje TDX'a na śniadanie - tym bardziej na 2-rdzeniowcu. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No i zamówiony, Prawdopodobnie w poniedziałek go dostane. Mam nadzieje ze w porównaniu z neuxxxosem xp jest duzo wydajniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 jak przetestujesz nie zapomnij napisac jaki efekt po wymianie :). zamowiles apogee gt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 apogee extreme, nie wiem jaka jest róznica. Jak dostane zloze to napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) apogee extreme, nie wiem jaka jest róznica. Jak dostane zloze to napisze U mnie na x2 3800 @ 2800 1,55V w idle była różnica między apogee, a nexxxosem 2*C, a w stresie 5*C. Edytowane 8 Lutego 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 O ile pamietam to c2d maja większy(e) rdzeń niz x2, ale nie jestem pewien. Więc na c2d powinna byc większa róznica. Ale to tylko moja teoria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ... większy o kilka mm^2 a temp mniejsza o 0.000000001 stopnia... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ... większy o kilka mm^2 a temp mniejsza o 0.000000001 stopnia... :wink: to nie ma az tak marginalnego znaczenia................. te kilka mm^2 to duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Miało być extreme a dostałem Apogee GT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Napisz jak sie sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Więc tak, za sprawą zwiększonego flow i wydajności bloku temp spadła o 4-5 stopni, jestem zadowolony bo nareście pompka moze swobodnie przepychać wode przez układ, bloczek neuxxxos xp często mi się zatykał. Teraz pompa ap910 na 7v radzi sobie znakomicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...