Skocz do zawartości
Snake16

400MHz DDR ????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problem kupilem ddrki Samsunga 400MHz ale nie jestem pewien czy one chodza na 400Mhz tzn jak odpalam pctka to tam jest napisane " memory ....(costam)... 200MHz" , moze mam cos w biosie zle skonfigurowane , ale chyba najlatwiej by bylo sprawdzic w windzie jak on je widzi , ale nie bardzo wiem czy , jak byscie mogli mi dac jakas nazwa programu takiego zeby mi wyswietlal cala specyfikacja ramow , i jesli zeczywiscie mam zle ustawione ramy to poprosilbym o instrukcje jak w biosie ustawic na 400MHz i jeszcze jedno jak bede mial dwie kosci 256 (400Mhz) i wrzuce ja na portki dual ddr to co mi to da ??? beda chodzily jak by mialy 2x 512 (400MHz) ?? Nie bardzo rozumiem to dual ddr :] dzieki za pomoc i Pozdrawiam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie ze jest. i kurde, powiem ze troche zes dal pupci, bo nieoplacalny zakup 400mhz... ale spoczko. Ale co pisze w bisoie?? Bo kurde moze jakis bledzik a ty sie stresujesz :D Spoko, sprawdz i napisz. A wg mnie ten caly Dual DDR to raczej kolejny niewypalek... Ale spoczko, moze jak kogos to "10%"interesuje, to spoczko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe dlaczego niby 400MHz to nieopłacalny zakup , mi tam sie opłacał :] hehe , w "MainBoard Information" nie jest podane ile moje DDR'ki maja MHz :] , Zaraz restartne kompa i napisze co jest napisane w biosku :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe zeczywiscie w podpisie jest Athalon :PPP ale ze mnie lol :] eh . w Cenniku bylo napisane tak : Samsung DDRAM 256 MB PC400 ( cena 333 zł )

Sam juz nie wiem to w takim tazie to są 200-setki ???

Juz nic nie kapuje. A czym sie róznie DDR400 (200MHz) od 400MHz tylko tymi 200-stoma MHz , a ich wydajnosc tez jest o połowe mniejsza to nic nie kapuje to moglem sobie kupic 256 333MHz i bym dal 212 zł ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorx ale faktycznie z ciebie lol nawet mega lol :) ;) i dziwie sie ze nikt o to wczesniej nie zapytal bo mnie to od razu zdziwilo DDR 400mhz 8O

przeciez to tylko oznaczenia DDR400 oznaczaja to iz pamieci naprawde taktowane sa 200mhz to samo DDR333 ich faktyczne taktowanie 166mhz myslisz ze dlaczego mowi sie o trybie synchronicznym 166/166?! Aha DDR266 to 133mhz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozdrav

Lagier

p.s. pamietaj ze czlowiek uczy sie na wlasnych bledach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie zupełnie poniewaz w cenniku (tym samym co wczesniej) jest napisane DDRAM333 256MB 333MHz (cena 212zł)

a są 400Mhz ramy ?

p.s.

Wystarczylo samo lol , nie kazdy jest tak poinformowany jak ty ( co nie znaczy zeby innych mieszac z blotem ) , a te oznaczenia myla .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha i jeszcze jedno tak w ramach pocieszenia DDR400 czasami chodza wolniej od DDR333!!! Wiec wywaliles kase w bloto jednym slowem. Patrz po konfigach na forum rzadko bardzo rzadko zdarza sie ze ktos ma DDR400 no ale w sumie do ekstremalnego krecenia sa w sam raz to chyba ich jedyna zaleta :)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie zupełnie poniewaz w cenniku (tym samym co wczesniej) jest napisane DDRAM333 256MB 333MHz (cena 212zł)

a są 400Mhz ramy ?

p.s.

Wystarczylo samo lol , nie kazdy jest tak poinformowany jak ty ( co nie znaczy zeby innych mieszac z blotem ) , a te oznaczenia myla .

sorki :) ja tez czasami zaliczam wpadki ;) (choc moze nie tego typu :) ) ale podstawowa sprawa nie sugeruj sie cennikami i tym co tam pisze. Bo jak widzisz sprzedawaja proce athAlon i ramy DDR400mhz :lol: :lol:

peace brother :)

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do AthAlona to poprostu moja wina - najzwyklejsza literowka , w takim razie musze sobie zakupic DDR3200 (400MHz)

no nie juz nic nie mowie na temat LOLi DDR3200 to to samo co DDR400 czyli faktyczne taktowanie 200mhz

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...