uzi3 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) Siemka! Zastanawiam się nad wentylatorami i zastanawiam się nad AC Fan 9 i 12/Xilence, tylko pierwsze wydmuciach!ą powietrze na zewnątrz obudowy. Mam obudowę: Chieftec BH-02-B-B-B Z tyłu można dać AC, ale po bokach ?? Wg otworów na: 1. Procesor 2. Grafikę (pasywną mam) 3. HDD (góra) 4. HDD (dół) Jakbyście rozplanowali wentylki :question: Jak wiecie i możecie to napiszcie. ;) Ja myślę tak: 1. zew (na zewnątrz) 2. wew (do wewnątrz) 3. wew 4. zew I dysk zainstalować na wysokości 3 czy 4 ?? Dzięki z góry za rady i pomoc! :) Edytowane 7 Lutego 2007 przez uzi3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Z tą budą to troche kiszka że dyski na bok walą. Najlepsze rozwiązanie to jest: Przód [ na dole ] wciągający 120 Tył - wypychający 120 na boku 90 wciągająca w zasilaczu 120 od dołu. W twoim wypadku - nie wiem co masz w zasilaczu , ale tył 120 wyciąg wciągający pod dyskiem , dysk nad wentylem bok wciągający górny. jak zasiłka ma 120 to można dołożyc jeszcze drugi boczny wciągający jak ma 90 zasiłka to jeden na boku styka. Suma powietrza wciąganego powinna m/w odpowiadać temu wypychanemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...