aceraspire Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Związku z pojawieniem się nowego sysstemu Microsoftu postanowiłem zapytać was o dysk. Mój konfig P4 530 3ghz 1024 ddram 400mhz dysk SAMSUNG 80GB 7200 obr 2mb cache. Czy na tym dysku vista pójdzie dobrze ? Czy dysk SATA2 jest kompatybilny z płytą SATA1. Czy kupić lepiej SATA czy IDE ?? Jaki dysk najlepiej kupic 400 zł ok 320 GB 16mb cache? Nie musi mieć super parametrów ale dobrze by było jakby był w miarę bezszelestny i bezawaryjny. Czy może mi do visty starczyć moja 80 gb Samsung? Czy ten dysk jest wąskim gardłem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Czy dysk SATA2 jest kompatybilny z płytą SATA1. Tak Jest kompatybilny wystarczy zmienic zworke w dysku na SATA I Czy kupić lepiej SATA czy IDE ?? SATA . Po pierwsze juz jest to standart po 2 mniejszy kabel danych i mniejsze obciazenie procesora dyskiem. Ja teraz kupiłem 80 SATA 8MB a maiełm PATA 80 2MB tej samej firmy i powiem ci mocno odczuwam roznice. Czy może mi do visty starczyć moja 80 gb Samsung A czemu miałby nie starczyc ? Jesli nie trzymasz wszystkiego na dysku to bez problemu. ( Ja nagram kilka DVD i znowu mam porzadek a nie wspomne o stracie danych jak przypadkiem padnie ci np 320 Gb jakie chesz kupic.) Czy ten dysk jest wąskim gardłem Nie ta 80 jest szybkim dyskiem 2 lata temu była jedna z najszybszych 80 na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aceraspire Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Czy ten dysk :Seagate 320 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) jest dobry ? Nie ma z nim problemów. Skoro ma zapis prostopadły odniosę jakieś korzyści w wydajności. Chcę na nim postawić Viste, XP i Mac OS x i pytam czy znacie dużo ustererk tego sprzętu Tutaj daję link: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=28362 Edytowane 9 Lutego 2007 przez aceraspire Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...