greg505 Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 (edytowane) ktos sie juz bawil ta zasilka? 3 linie 12V :D http://www.allegro.pl/item164082775_zasila..._ibm_nowy_.html bedzie to lepsze od fortronow czy na tym samym poziomie? (chodzi mi o sprzet poserwisowy itd. niby pisze ze nowe ;) ) Edytowane 7 Lutego 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 nowy to to on na bank nie jest...moze co najwyzej nie uzywany czyli przelezal x miesiecy gdzies tam. Wyglada neiźle ale wolalbym cos nowego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) w odpowiedzi na maila dostalem - nowy :lol: ale cena jest kuszaca Edytowane 8 Lutego 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Przynam, że bardzo ciekawa konstrukcja, Delta i Fortron co chwile zaskakują na allegro nowymi modelami o zmienionych parametrach. Ja bym się nie zastanawaił i brałzasilacz od razu, jest idealny do nowych komputerów, mocna 12tka słabsze 5V i 3V. Wszak rail 12V moim zdaniem napewno nie jest potrójny tylko jest to jedna linia podzielona na trzy. Ciekaw jstem jak ten jeden 80 mm wentylator sobie radzi w tym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) nowy to to on na bank nie jest...moze co najwyzej nie uzywany czyli przelezal x miesiecy gdzies tam. Wyglada neiźle ale wolalbym cos nowego :P czyli NOS - New old stock choc z drugiej strony nie wiadomo ... chciałbym go dopaść ... Edytowane 8 Lutego 2007 przez TOMAHAWK_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Moim zdaniem za tę cenę i z taką gwara tylko brać. Delta jest bardziej niezawodna od fortrona, a 28A na liniach +12v sumarycznie wystarczy w zupełności do konfigów bez SLI czy 8800. tylko ciekawe jak z głośnością, ale przy tej cenie jest to świetny wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Moim zdaniem za tę cenę i z taką gwara tylko brać. Delta jest bardziej niezawodna od fortrona, a 28A na liniach +12v sumarycznie wystarczy w zupełności do konfigów bez SLI czy 8800. tylko ciekawe jak z głośnością, ale przy tej cenie jest to świetny wybór.nie ocenie się książki po okładce ale delta wygląda na dość slabo wykonaną. ale za ta cene :) ktoś juz ma ta delte 400 albo testy jakies? ps co to jest to zielone i pomaranczowe ? diody? Edytowane 9 Lutego 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Jaasne, delta słabo wykonana. Bluźnisz człowieku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 w sensie z zewnatrrz :) przynajmniej te zdjecia z allegro tak wskazuja czyli ta 400 dobra? k tos kupowal od tego kolesia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Każdy zasilacz OEM ma słabe okablowanie, tzn mało krótkich wiązek. Nikt zasilaczowi dedykowanemu do zestawów nie będzie dodawał wodotrysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Każdy zasilacz OEM ma słabe okablowanie, tzn mało krótkich wiązek. Nikt zasilaczowi dedykowanemu do zestawów nie będzie dodawał wodotrysków.wiadomo, mi chodziło jednak bardziej o wyglad czesci metalowych/alu. na niektorych zdjeciach ten taki pajak nad(pod) wentylatorem wyglada jakby byl caly powyginany :) Chyba kupie ta delte myslalem jeszcze o szefie 350, ale 60zl vs 145zl, mimo ze do delty dochodzi wysylka to i tak 2 razy mniej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ty sie blacha tak nie przejmuj ;) wazne co w srodku siedzi. Delta to dobry sprzet :) choc jesli masz te 100zl wiecej to nie zaluj na nowa pewna zasilke! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Tak nawiasem mówiąc szef 350 to też delta jakbyś nie wiedział. hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Tak nawiasem mówiąc szef 350 to też delta jakbyś nie wiedział. hehehe delta 350 vs 400 ? do a64 3000 lub a64 x2 3600 +moze palit 7600, bede o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ja bym się zastanowił nad tą 400, albo dołożył do nowej 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 tylko ten koles troche nie pewny co ma 400 (komentarze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 tylko ten koles troche nie pewny co ma 400 (komentarze)Sam brałem u niego zasilacz ale z odbiorem osobistym, narazie nie narzekam i mam 2 lata gwary. Gość najprawdopodobniej zwozi to z zagramanicy więc nie wiadomo do końca co za zwierz na tym siedział, ale gwarancja przynajmniej przyzwoita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 kurde taki sprzecior chyba go kupie przesiadka z fortrona 350hln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 myslicie ze jest on lepszy od fortrona 350? ;) no i co byscie powiedzieli na przerobke taka, by zamiast tego wicherka 80mm dac pod zasilacz 120mm i na wylocie zasilki dac kratke? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 myslicie ze jest on lepszy od fortrona 350? ;) no i co byscie powiedzieli na przerobke taka, by zamiast tego wicherka 80mm dac pod zasilacz 120mm i na wylocie zasilki dac kratke? ;) tez mnie ciekawi co lepsze, przydalby sie jakiś test czy coś :) a takie hardcorowe przeróbki to ja się nie bawię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 kupilem i nawet dziala :) i tylko 10zl za kuriera niezle :) na pierwszy rzut oka to ciezka :) co do testow to jeszcze nic nie moge powiedziec bo nie mialem na to czasu (patrz godzina tego posta :| ) na razie chodzi X2 3600@2400 na 1.3v ponizej sypalo bledami w SP2004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleys Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 kupilem i nawet dziala :) i tylko 10zl za kuriera niezle :) na pierwszy rzut oka to ciezka :) co do testow to jeszcze nic nie moge powiedziec bo nie mialem na to czasu (patrz godzina tego posta :| ) na razie chodzi X2 3600@2400 na 1.3v ponizej sypalo bledami w SP2004 nie mam miernika wiec napiec nie sprawdze, a programowe raczej nikogo nie interesuja, wentylator jest cichy. jednak ma taki dziwny lekko metaliczny dzwiek, cos jak chrabąszcz(czy cos takiego ;) ) tak to brzmi. jest na razie stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 ciekawe czy inni tez maja taki problem z wentylatorem kurna strzasznie podoba mi sie zasilka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Mnie też się podoba :razz: Czy będzie potrzeba go zakupić jeżlei w tej chwili jest fortron 400PNF ( 60MDN ) 240 (1) rev.A . Na tabliczce ma wypisane 18A na 12V, 25A na 5V i 30A na 3,3V. Będe go puszczał na: biostar a9a + semp 3,2+@2,7ghz def V (sprawdzony) + 76gs palit sonic@500/1500 - a jeszcze mój fortron ma wtyczkę 20 pin (imć MILANS twierdzi ze to sie wkłada 20 pin zostawiając 4 wolne od zasilacza i wszystko gra) - jakieś wróżby ? podoła czy nie podoła :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Będe go puszczał na: biostar a9a + semp 3,2+@2,7ghz def V (sprawdzony) + 76gs palit sonic@500/1500 ...podoła czy nie podoła :wink: Podołać powinien bez większych prolemów. (imć MILANS twierdzi ze to sie wkłada 20 pin zostawiając 4 wolne od zasilacza i wszystko gra)Dobrze twierdzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tuberman Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Witam chciałbym dodać ze 3 słowa na temat zasilaczy : (sam posiadam 2 fortrony 350 HLN i 350 MDN® ) nie mam miernika wiec napiec nie sprawdze, a programowe raczej nikogo nie interesuja, wentylator jest cichy. jednak ma taki dziwny lekko metaliczny dzwiek, cos jak chrabąszcz(czy cos takiego ;) ) tak to brzmi. To w teorii zasilacz do IBM eServer 206 ja w firmowych komputerach (starych) widziałem tylko jeden rodzaj wentylatorów z podwójnym łożyskiem kulowym i one wydają taki "dziwny" dźwięk za to są super trwałe. Wyglada solidnie warto by sprawdzić czy są w nim elementy prostownicze odpowiadające 400W powinny być układy o oznaczeniu 3045 albo 3060 np MBR 3045 lub na większy prąd MBR4060 itd . W lepszych zasilaczach na wyjściu są kondensatory low ESR takie "złote błyszczące". Warto by były jakieś firmy np TEAPO , a nie "krzak" Co do jakości Fortrona 350 HLN zasilacz jest całkiem dobrze wykonany : Jest on wykonany na tej samej płytce co model Blue Storm 500W niestety ma mniejszy transformator i jest "trochę okrojony' w porównaniu do 500'tki. Ma 2 osobne linie 12V (specjalne miejsca w płytce na kable ) nie miałem ochoty go rozwalać na czynniki pierwsze i niewiem czy są 2 osobne prostowniki do każdego z tych napięć. układ PFC jest w obu zasilaczach ten sam.Elementy półprzewodnikowe (diody tranzystory ) są adekwatne do mocy zasilacza . (nie wszystko da się obejrzeć bez rozlutowania ) Jest tylko małe "ale" niewiadomo gdzie te zasilacze z allegro leżały skrajne zimno bądź gorąco nie służy kondensatorom i efektem może być utrata pojemności a w konsekwencji po jakimś czasie użytkowania małe buum .... jeśli były dobrze magazynowane to są spoko jeśli nie to może być potem problem warunki magazynowania niby -20 do 80 st. . Wentylatory : Wiatrak 12cm zabiera sporo miejsca i z tego powodu w zasilaczach są mniejsze radiatory ... i trzeba wymusić większy obieg powietrza .Mimo to zasilacze z tymi wiatrakami są cichsze (przynajmniej te co ja spotkałem) pozdrawiam Łukasz Edytowane 17 Lutego 2007 przez tuberman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) Nadal nie ma odpowiedzi na to która zasiłka jest lepsza: Fortron 350 HLN czy delta 400.. Właśnie przesiadłem sie na tego fortrona z szefa jak w sigu. Różnicę mogę odczuć jedynie w tym że jest cichszy.. Dopiero przy nowszym sprzęcie będę się mógł przekonać co naprawdę potrafi. Bez miernika mogłem tylko sprawdzić napięcia w BIOSie i Everestem i przewagę ma tu Fortron! chociaż everest pokazywał 12,41V a w chiefie 12,35V (czy to w ogóle jest bezpieczne, czy mam sie nie przejmować??)pytania nie było :razz: Edytowane 23 Lutego 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) wolalbym delte EDIT: Benito poinformował mnie, że kupuję tą deltę i napisze jak się sprawuje tutaj :) Myśle, że warto poczekać z zakupami :) ainaruth programy i bios to se wsadź Edytowane 18 Lutego 2007 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 to czekamy na wyniki testu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 Dopiero dziś mogę postować bo jakieś dzieciątko neostrady naskarżyło na mnie moderatorowi. Więc czekam na zasilacz, pewnie jutro/pojutrze będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...