Skocz do zawartości
Roxas

Pytanie Dotyczace Pixel Shadera W Ff11

Rekomendowane odpowiedzi

Moze mi ktos powiedziec czy w grze Final Fantasy xi online wymagany jest pixel shader ???

Znalazlem takie wymagania sprzetowe http://www.finalfantasyxionline.com/conten...equirements.php

Ale niebardzo wiem czy przy minimalnych jest potrzebny czy nie nie orientuje sie tez czy karta graficzna ATI RADEON 9000 series posiadala pixel shadera.

Moja karya graficzna to GeForce 4 mx 420 DDR64 mb TVOut (dodam jeszcze ze gra lineage 2 chodzi mi normalnie i niepluje sie nic o pixel shadera ale ta gra chyba go nie wymaga ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF4 mx420 nie ma pixel shardera tylko T&L. I jest zgodny z DirectX 7

R9000 ma PS 1.1 oraz zgodnosc z Direct 8.1...

Ale nie uwazam ze wymagane jest PS. Czemu? Specyfikacja wymaga NVIDIA GeForce series graphics processing unit with 32MB wiec klania sie czytanie. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie klanie sie czytanie tylko moja tematyka w tej dziedzinie ;) poprostu niewiem niewiem czy te karty posidaly pixel shadera czy tez nie ;) czyli mowisz ze pixel shader raczej niejest wymagany :) spox bo nieusmiecha mi sie placic 99zl za gre + 40 zl miesiecznego abonamentu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niejestes maniakiem gier RPG i jeszcze wiekszym Maniakiem seri Final Fantasy wiec niewiesz jak to jest. Przez te dobre pare lat gralem w czescie FF V, FFVI, FFVII, FFVII(ale niecale tylko widzialem kawaleczek bo potem mialem problemy z kompem a mialem wersje na kompa a nie na konsole), FFX, FFX-2, i teraz gram w FFXII ;) I ta seria to jak narazie najlepszy jRPG jaki kiedykolwiek powstal poprostu jest boska ;) wiec uwierz mi ja wiem co mowie ;) a teraz jestem ciekaw jak to sie sprawdzilo w swiecie Online :)

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem bardziej na mysli to ze autorzy potrafia poleciec na hajs i oddac produkt ktory tylko z nazwy blyszczy. A FF... hmm mialem stycznosc tylko z demkiem IX chyba i odrzucilo mnie podejscie po najmniejszej linii oporu co do wersji PC. Ale moze cos sobie wygrzebe z jRPG... Tylko zeby klimat szedl w parze z jakoscia a-v <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly offtop ale polecam Final Fantasy X, Troche gorsze ale kontynuacja FF X-2, oraz to co ostatnio wyszlo debesciackie Final Fantasy XII no ale niestety na kompie mozesz jedynie o tym pomazyc ;) Gra TYLKO I WYLACZNIE na konsole Play Station2 ;)

PS: Demko nieobrazuje potegi FF ;) prawdziwa potega gier final fantasy ti ich dluga i wciagajaca fabula ;) a jezeli chodzi o starej czesci od 1 do 9 musisz niestety niemiec nic do grafiki typu play station 1, game boy advence oraz snes ;) mnie ona nieprzeszkadza ani nie odstrasza ;) ale kiedy zrobilem wlasnie przesiadke z takiej grafiki na Final Fantasy X ktore ma grafike piekna to mi oczy wypadly a kiedy zobaczylem FF12 to sie normalnie zesralem....

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi