Skocz do zawartości
Stanczu

Pierwsze Boje Marvin'a00

Rekomendowane odpowiedzi

Oto dzisiaj mogę zaprezentować wam, drodzy użytkownicy PurePC moje WuCe które zrodzone w bólach i męczarniach zadziałało wczorajszego dnia:)

Podzespoły:

-Uriel (zakupiony od Pipanola)

-Atman 305@inline (z zoologicznego)

-Nagrzewnica z Mazdy 626 (pobliski szrot)

-Węże 10-12 (samochodowy)

-Jakieś złączki i opaski uciskowe (kupa śmiecia) :)

-Wicher 120mm (Coolink V512 Green Silent Fan)

Koncepcja układu był zupełnie inna: miał być rez, blok na grafikę (na który jednak zabrakło kasy), ale w trakcie składania wyszło jak wyszło :P

Ogólnie w układzie chodziło mi o wyciszenie tego starego padła i zwiększenie wydajności co świetnie mi się udało. Jedynie co słyszę to drżenie wiatraka 120mm z którym jeszcze będę musiał pokombinować, a co do temp to są zadowalające. Teraz foty:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Edytowane przez Marvin00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No rzeczywiscie brzydkie :wink: , ale ma swój urok i najważniejsze że działa.

Z resztą, jakiś czas temu, tak wyglądało większość układów wc (gdy chlodnice pokroju bip/bix byly poza zasięgiem [cenowym]).

Jak na pierwszy układ, to musiales sie napracowac troche, pobawic z nagrzewnicą, uszczelnic pompeczkę, to na pewno daje satysfakcję.

Zakładając że nei masz okna w obudowie, to na Twoim miejscu, bym jedynie zrobił coś z tą nagrzewnicą, tzn psinkął jakąś farbą czy coś, bo troszkę straszy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi