Stanczu Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Oto dzisiaj mogę zaprezentować wam, drodzy użytkownicy PurePC moje WuCe które zrodzone w bólach i męczarniach zadziałało wczorajszego dnia:) Podzespoły: -Uriel (zakupiony od Pipanola) -Atman 305@inline (z zoologicznego) -Nagrzewnica z Mazdy 626 (pobliski szrot) -Węże 10-12 (samochodowy) -Jakieś złączki i opaski uciskowe (kupa śmiecia) :) -Wicher 120mm (Coolink V512 Green Silent Fan) Koncepcja układu był zupełnie inna: miał być rez, blok na grafikę (na który jednak zabrakło kasy), ale w trakcie składania wyszło jak wyszło :P Ogólnie w układzie chodziło mi o wyciszenie tego starego padła i zwiększenie wydajności co świetnie mi się udało. Jedynie co słyszę to drżenie wiatraka 120mm z którym jeszcze będę musiał pokombinować, a co do temp to są zadowalające. Teraz foty: Edytowane 8 Lutego 2007 przez Marvin00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oskarro Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 No rzeczywiscie brzydkie :wink: , ale ma swój urok i najważniejsze że działa. Z resztą, jakiś czas temu, tak wyglądało większość układów wc (gdy chlodnice pokroju bip/bix byly poza zasięgiem [cenowym]). Jak na pierwszy układ, to musiales sie napracowac troche, pobawic z nagrzewnicą, uszczelnic pompeczkę, to na pewno daje satysfakcję. Zakładając że nei masz okna w obudowie, to na Twoim miejscu, bym jedynie zrobił coś z tą nagrzewnicą, tzn psinkął jakąś farbą czy coś, bo troszkę straszy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Nie zastanawiałeś się przypadkiem, czy nie lepiej dać korek do bloku na procesor niż bawić się w trójniki ?? Cena ta sama... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Niby cena ta sama, ale trójnik wyszedł mi nawet nieźle w moim mniemaniu i ten blok jest tak stworzony to po co to będę zmieniał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 no przecież właśnie to zmieniłeś :). Z korkiem mniej babrania a i estetyka by na tym zyskała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...