Gość lipa_ml Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 witam. kupiłem sobie tą płytke co w tytule i jestem ciekaw jak u was się sprawuję jak się kreci? prosze o opinie posiadaczy , bo ja mam problem z oc na niej , czytałem ze 300 fsb to dla niej nie problem a ja mam problem z uzyskaniem duzo mniejszych wartosci ;/ pewnie cos nie tak ustawiam wiec moze ktos pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Ustawiasz tak: HTx2 dzielnik pamięci na 533 timingi ustaw na 4-4-4-12 CL.4 2T Potem jedziesz w góre z HTT, jak będzie niestabilnie to zwiększasz Vcore/Vmem/zwiększasz timingi :) Ot, cała filozofia :wink: Edytowane 8 Lutego 2007 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ustawiania: - napiecia: wszystkie domyslne - mnoznik HT: x 4 - HTT: 260 - dzielnik pamieci: 533 - ustwienia pamieci: 4-4-4-12 1T Przy ustawieniach jak wyzej: HTT 265 - pojawiaja sie bledy HTT 270 - nie startuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ok a te 265 na standardowym napieciu tak? a testowałes moze np. 8 mnoznik 300 fsb ? wczoraj po zainstalowaniu windowsa nie chciało mi sie walczyc ale jak ustawiłem 4x htt i 250 fsb to nie startował wogóle wiec sie załamałem ale jak zapodałem 220 fsb to tez kicha wiec cos pewnie mam nie tak ustawione. a wiem ze mój x2 spokojnie na 255 fsb pójdzie bez podnoszenie vcore na integrze asusa szedł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Mnożnik HT daj na 3, pamięci na 533, bez zmiany timingów i jedziesz z htt w góre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteq Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ok a te 265 na standardowym napieciu tak? a testowałes moze np. 8 mnoznik 300 fsb ?Napiecia wszystkie domyslne. Nie testowalem innych ustawien, tylko te co podalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...