PtQ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) 1. potrzebna mi płyta głowna do AMD Sempron 2200+ FSB333 2. znalazlem cos takiego, czy jest to dobry wybor ? i czy podana cena jest dobra ? http://allegro.pl/item163641737_abit_an7_n..._redy_bcm_.html 3. a co powiecie o tej płycie? http://skleppc.pl/index.php?m=os_items&gid=11232 prosze o wszelkie porady sugestie propozycje Edytowane 11 Lutego 2007 przez PtQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 http://allegro.pl/item164305541_ep_8rda_nf...0_lan_soun.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 A nie lepiej sprzedać procka i złożyć coś na s939?? Myślę że za równowartość procka i ceny która wydasz na płyte kupisz np sempron 3000+ i do tego jakaś płyta np TA. Co do płyty nie jestem pewien ale co do wydajności to już na starcie będzie wyższa niż na soc.A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Szkoda się pakować teraz w socket A lepiej coś 939. A jak już chce to bierz Epox 8RDA3I lub ABIT NF7-S V2.0 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Abit fajniejszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Abit fajniejszy :)Do soc.A bierz ABITA NF7-s, nawet się nie zastanawiaj nad inna :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PtQ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ta plyta asrocka co podalem jest dobra, czy to jakis badziew ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Badziew. Dobre płyty Asrocka zaczynają się od s.939 czyli Dual SATAII :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Epox 8RDA3+Pro na socket A i dobra do OC Edytowane 9 Lutego 2007 przez frondziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Najwyższymi i jednocześnie najlepszymi płytami pod socket A są takie: Abit NF-7S(L) rev.2 Abit AN7 Asus A7N8X Deluxe rev.2 Asus A7N8X-E Deluxe DFI LanParty II Ultra B Epox 8RDA3+ Pro Z każdej powinieneś być zadowolony, cena używek na allegro wahają się w granicach 150-250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tylko jak będziesz kupował używkę to patrz na kondensatory. Ważne aby były sprawne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Miałem kilka płyta na socA (abita, solteka, ecs i asusa) i musze powiedzieć że najlepszą płytą gł jaką w ogóle miałem w życiu to asus a7n8x-xe. Płyta niesamowicie stabilna, zero problemów, wszystko działało jak złoto. Tyle że trochę okrojona pod względem oc. Lepsza jest tutaj wersja Deluxe. Ja polecam właśnie tego asusa a7n8x deluxe. athlon 1,7xp + chodził na niej 100% stabilnie na fsb 333, na innych płytach nawet nie wstawał na 333. Zero problemu z ramami. Edytowane 9 Lutego 2007 przez TomCat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ja polecam właśnie tego asusa a7n8x deluxe. athlon 1,7xp + chodził na niej 100% stabilnie na fsb 333, na innych płytach nawet nie wstawał na 333. Zero problemu z ramami. ciekawe jak to zrobiłes, z tego co wiem, to regulacje FSB ta płyta ma do 211, chyba ze czegos niewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ciekawe jak to zrobiłes, z tego co wiem, to regulacje FSB ta płyta ma do 211, chyba ze czegos niewiem 100=200 133=266 166=333 200=400 Więcej pisać nie trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frondziak Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) okej, zapomniałem o tym przeliczniku...myslalem ze kolega mowiąc o 333 miał na mysli czestotliwosc systemową a nie efektywną Edytowane 9 Lutego 2007 przez frondziak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PtQ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) ok, dzieki bardzo mi pomogliscie :) teraz bede wiedzial co kupic chyba ze ktos poda jeszcze jakies opcjie ale tak thx a jesli bym chcial sie przesiasc na s.939 ? to co byscie doradzili ? Edytowane 9 Lutego 2007 przez PtQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Jeżeli s939 to są 2 wyjścia: 1. Sempron 3000+ i ECS nForce3-A939 2. (bardziej polecam) Sempron 3000+ + Biostar NF4 A9A + jakaś tania grafa na PCI-E. Edytowane 9 Lutego 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) 2. (bardziej polecam) Sempron 3000+ + Biostar NF4 A9A + jakaś tania grafa na PCI-E. Też myślę że najlepszy wybór :) Powiedz jeszcze co masz poza sempronem. Edytowane 9 Lutego 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ew może jeszcze kupić nowego Venice 3000+ na Allegro za 169zł, ale podobno dzisiejsze Venice to nie to samo co dawniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Ew może jeszcze kupić nowego Venice 3000+ na Allegro za 169zł, ale podobno dzisiejsze Venice to nie to samo co dawniej. Właśnie kupiłem tego za 169 zł. ZAŁAMKA nawet przy HTT250 nie wstał :( Kupiłem pół roku temu za 180 zł Semprona 3000+ BOX i ten latał na tym samym sprzęcie 2,5GHz bez podnoszenia napięcia!!!! Ogólnie zawiodłem się :( Nie polecam!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The SainT Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Kup to co mam w podpisie. Jak dla mnie rewelacja, za okolo 200 pln mozesz kupic. VCore mozna zmieniac od 1.6 do 1.9( w DFI Infinity do 2.1 bodajze) mega stabilna plyta, zadnych problemow mocne kondensatory (1.875VCore 2300Mhz), mozna fajnie pokrecic za nieduze pieniadze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Kup to co mam w podpisie. Jak dla mnie rewelacja, za okolo 200 pln mozesz kupic. VCore mozna zmieniac od 1.6 do 1.9( w DFI Infinity do 2.1 bodajze) mega stabilna plyta, zadnych problemow mocne kondensatory (1.875VCore 2300Mhz), mozna fajnie pokrecic za nieduze pieniadze. Za te pieniądze może kupić Biostar NF4-A9A AMD. Za procka może kupić semprona 3000+. Za grafike może kupić x550. A wydajność o niebo lepsza + spore możliwości OC!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PtQ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 ram mam kingstona 512 400 mhz grafa to radeon 9550 od gigabyte zasilacz 400 w deer dysk to 80 GB ata/133 ja raczej narazie to nie bede podkrecal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Dolicz do listy zakupów jeszcze zasilacz Fortron lub Delta za ~50zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PtQ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) moj zasilacz jest dobry widzialem kiedys recenzjie na jego temat :P ja tak nie bede podkrecal :) to ten starczy a co powiecie na socket 754 ? Edytowane 9 Lutego 2007 przez PtQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Taki pewny bym nie był. Daj link do tej recenzji. Z tego co mi wiadomo to ten Deer jest klasy Feela, czyli tak sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 a co powiecie na socket 754 ? Przy obecnych cenach nie warto inwestować w tą podstawke. Zainwestujesz w 754 do tego płyta z AGP i grafika z AGP kosztująca ok 100zł więcej niż takasama na PCI-E. Za te pieniądze masz semprona s939 i Biostar NF4-A9A. Nic lepszego za te pieniądze nie znajdziesz. A trzymanie się sA mija się z celem przy obecnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PtQ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 a coś takiego ? płyta, procek: http://allegro.pl/item164079013_asus_a8ne_...200_cooler.html grafa: http://www.skleppc.pl/index.php?m=os_item&id=11255 o ile ta grafa jest lepsza od radeona 9550 ? moze cos z geforce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) a coś takiego ? płyta, procek: http://allegro.pl/item164079013_asus_a8ne_...200_cooler.html grafa: http://www.skleppc.pl/index.php?m=os_item&id=11255 o ile ta grafa jest lepsza od radeona 9550 ? moze cos z geforce ? Odradzam. Nikt nie poleci Ci tej płyty. Kup lepiej Biostar NF4-A9A do tego Sempron i X550 + np ALPINE 64 (taniej) lub FREEZER 64 PRO (wydajniej) Co do x550 będzie podobnie sprawować się jak r9600pro. Jeśli ze stajni nVidii to warto 6600 za ok 150 zł :) Edytowane 11 Lutego 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PtQ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 wy doradzacie plyty na ktorych mozna dobrze krecic procka? czy mi sie wydaje Ja podkrecac i tak raczej nie bede, to plyta aby byly i zeby wszystko chodzilo, a zeby ktos cos zlozyl w tym sklepie www.skleppc.pl procek, plyta, grafa :) sry ze tak marudze : ale niebede raczej kupowal z allegro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...