Marcin_gps Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Heja, Widze, ze tematow o salatkach zbyt wiele nie ma, wiec postanowilem wrzucic tu przepis na moja ulubiona. Uwielbiam salatki, a ta jest przepyszna. Moja dziewczyna tez ja uwielbia i jak mowi, moglaby jesc na okraglo...;D Do rzeczy. Salatka jest dosc prosta do zrobienia i jej przygotowanie nie powinno przyspozyc problemu nawet poczatkujacym adeptom sztuki kucharskiej ;) Skladniki: - 1 podwojna piers z kurczaka (indyka) ~0,5kg - 1 kapusta pekinska - 3 papryki (czerwona, zolta, zielona) - 1 puszka kukurydzy - 2 zupki "chinskie" o smaku kurczaka (lagodne/pikantne) - 1 sloiczek majonezu 250ml (najlepiej Winiary) - 1 jogurt naturalny 500ml Koszt w zaleznosci od pory roku ~30-40zl. Dosc duzo, ale salatki tez bedzie duzo;) Przygotowanie: Piersi myjemy, kroimy na male kawaleczki, przyprawiamy pieprzem, sola wedle wlasnych upodoban i smazymy na patelni. Po okolo 20 minutach powinno byc dobre (lekko przyrumienione - nie spalone) Odstawiamy do ostygniecia. Papryki umyc, wyciac srodki, pokroic na drobna kostke. Kapuste pekinska poszatkowac, twardy (bialy) koniec wyrzucic. Zupek "chinskich" nie zalewamy woda:P. Rozgniatamy jeszcze przed otwarciem opakowan. Wsypujemy makaron do posiekanych warzyw, przyprawy i tluszcz takze! Otwieramy puszke z kukurydza, odlewamy wode i wsypujemy do miski/garnka z reszta skladnikow. Sos. Mieszamy jogurt i majonez, przyprawiamy sola, pieprzem (wiecej soli). Wrzucamy ostudzone mieso do miski z warzywami i makaronem, wlewamy sos, mieszamy. Po 15 minutach w lodowce, salatka jest gotowa ;) smacznego ;) czekam na opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Makaron z zupek zmięknie czy będzie chrupki :?: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tydzień temu robiłem podobną. Kurczak i pekińska rox :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Moja mama robi identyczną B) Jest pyszna [; Edytowane 9 Lutego 2007 przez eQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Dzisiaj zrobiłem i wyszła super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Makaron z zupek zmięknie czy będzie chrupki :?: ;) zmieknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 wiem, sam sprawdziłem ;) btw. wszystkim bardzo samkowała sałatka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Moja mama robi taka salatke juz ze 2 lata i dla mnie jest on najlepsza ze wszystkich :wink: ciekawe kto wpadl na pomysl z zupkami chinskimi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) moja myszka (buziak dla niej jak to czyta :wub: ) zrobila ta salatke wlasnie dzisiaj, jak wroce z pracy to z checia sprobuje, oby byla dobra :blurp: Edytowane 22 Lutego 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Masz myszy? Nie chwaliłeś się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Masz myszy? Nie chwaliłeś się.spadaj maupo w czerwonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Moja mama to jeszcze robi tak, że makaron z zupek smarzy razem z kurczakiem on jest wtedy taki bardziej brązowy i nasiąknięty tym kurczakiem, aczkolwiek dużej różnicy pewnie nie ma co tutaj ;) ale sałatka elo pro ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 moja myszka (buziak dla niej jak to czyta :wub: ) zrobila ta salatke wlasnie dzisiaj, jak wroce z pracy to z checia sprobuje, oby byla dobra :blurp:Tylko żeby myszka nie zagoniła Cię do garów potem. :wink: Muszę się zainteresowac tą sałatką. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2007 Od siebie dam radę by przyprawy i olej z zupek chinskich dodać najpierw do sosu - nadają mu świetny smak, a i rozprowadzone wtedy jest po całej sałatce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 wlasnie spozywam i jest srednia jak dla mnie, o wiele smaczniejsza jest Sałatka Kebab z forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...