Ypsilanti Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam! Aktualnie mam komputer p3 1400 Mhz, płyta Asus TUSL-2C, 512 Mb Sd-Ram, Galaxy Ge-Force 7300GT Zalman Edition (wersja AGP), nagrywarka CD, czytnik DVD, jakiś stary SB live! Aktualnie chodzi mi to (czyt. Windows chodzi, bo póki co gier nie odpalam... :) ) na zasilaczu Mode Com Feel 300W. Czy ten zasilacz pociągnie ten komputer w stresie? No i jak zareaguje na ewentualne podkręcanie? :D Czy powinienem go na coś innego zmienić? Karta grafiki ma na pudełku napisane, że wymaga 350W. Polecano mi Fortron FSP350-60THA-P, ale jak mam zmieniać zasilacz to nie wiem czy nie powinienem kupić od razu jakiejś 400W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Polecam kalkulator mocy - http://www.journeysystems.com/power_supply_calculator.php Zasilacz 300W powinien w zupełności wystarczyć. 7300 pobiera mało energii , p3 1,4 podobno tylko 32 W ( ? ) .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ypsilanti Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Nie ma tam mojej karty :( A, mam 2 dyski - IBM 14,4 GB i Seagate 40 GB, więcej nic o nich nie wiem :unsure: No, prędkość 7200 bodaj ;) Czyli mogę spokojnie cisnąć go bez podkręcania na tym zasilaczu? Super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Sprawdź napięcia za pomocą miernika. Jeżeli trzymają się w ramach normy ATX, to raczej nie powinno być problemów. Pamiętaj jednak że Feele do ekstraklasy zasilaczy nie należą, i pewnego dnia może ten zasilacz odejść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Jeśli to FELL LCB-300 to spokojnie wystarczy. P3 to raczej procki energooszczędne, poza tym będzie jechał z 5V, a grafa z 12V, więc napięcia powinny się od biedy równoważyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Spokojnie wystarczy, jeśli będziesz dbał o to żeby nie zatrzeć wiatraka w zasilaczu to będzie hulać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 A czy Chief 360W DF nadawalby sie do jakiegos zestawu z core 2 duo i w miare wydajna karta graficzna (~800zl) czy to juz raczej przezytek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 uciagnoc moze by uciagnol ale zmeczyl by sie chlopak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...