regaciarz Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) Tak jak w temacie, mam ok. 150 zł do wydania, chce kupić jakiś wydajny wentylator, paste termoprzewodzącą i regulator obrotów( na 1 wentylator), co polecacie?? najchętniej widziałbym tu linki do aukcji na allegro :) Edytowane 10 Lutego 2007 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) AC Freezer 64 Pro + Zalman ZM-STG1 + Zalman FanMate 2 Edytowane 8 Lutego 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 pasta ac silver 5 (chyba tak to się pisze) miałaby dużo większe temperatury niż ten zalman?? i przede wszystkim ile taka pasta może poleżeć w temperaturze pokojowej zamknięta w tubce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Dosyć długo. Tutaj znajdziesz porównanie tego Zalmana m.in. z AS5 i AS Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 http://allegro.pl/item164159648_thermaltak...per_cenie_.html http://allegro.pl/item162332272_nowosc_pen...lcu_wys_24.html http://allegro.pl/item162133357__arctic_co...g_obr_pwm_.html Chciałeś to masz !! :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) po przeczytaniu tego artykułu postanowiłem, ze wystarczy mi nawet as ceramique :D wszystko będzie lepsze od "titana nano grease" którego teraz uzywam bo innej pasty w całym mieście nie ma. Co ile czasu trzeba wymieniać AS5 i AS ceramique ?? edit: te wentylatory z dwóch pierwszych aukcji chyba mi nie wejdą do obudowy :D niemam nawet wlotów powietrza z boku, zeby takie coś "dotlenić", a ten freezer z ostatniej aukcji ma wtyczke 4pin której ja nie posiadam( na płycie mam tylko 3 pinową) Edytowane 9 Lutego 2007 przez regaciarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Jak nie bedziesz czesto przekladac chlodzenia - sensowna ilosc i moze przy generalnym czyszczeniu z kurzu co 12 miesiecy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 zmieniły się kryteria wyszukiwania, mam teraz 120 zł i postanowiłem oprócz freezera, ac ceramique i zalman fan mate 2 kupić blue zalmana, coprawda narazie kłopotów z wiatraczkiem nie mam(jast bardzo cichy- jak narazie box od a64 go zagłusza :P ) ale 15 zł to nie majątek przecież, wszucę do szafki i niech leży, kiedyś się na pewno przyda. Mam pytanie: czy dobże dobrałem elementy nowego chłodzenia?? Jak do czegoś macie lepsze propozycje, to chętnie je zobaczę :) Jeszcze jedno pytanie: czy te kołki gumowe przyciszą wentylator wyciągowy?? niby też jest względnie cichy jak mam boxa na procu założonego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Na tego niebieskiego Zalmana będizesz musiał dac jakiś nawiew. Inaczej nie dasz rady schłodzić nForce 4 SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 dmuchać na niego będzie tylko wentylator z karty graficznej, co więc polecacie zamiast niego ?? tak zeby nie przekroczyć 35 zł za cichy wiatraczek/ radiator. Będe zamawiać u shisoARTS bo ma w ofercie wszystko to, co chcę więc proszę o propozycję od niego. Wole dopłacić te 15-20 zł ale nie zagotować chipsetu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Proponuję przejrzeć ten topik :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=113003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 po przeczytaniu tego topicu( ogólnikowo) mam mętlik w głowie, chyba zostane przy wyjcu, bo nie mam gdzie wsadzić jeszcze jednego wentylatora, który by dobrze obwiewał zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regaciarz Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 sorry, że znowu post pod postem, ale mam jeszcze kilka pytań: czy zamiast zalmana fan mate2 moge uzyć PRIMECOOLER AFSC1, czy jest duża różnica pomiędzy nimi; czy temperaturę mogę zmieżyć na procesorze czymś takim http://www.allegro.pl/item163931438_termom...wietleniem.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zalman jest trochę lepiej wykonany. Pomiary z tego termometru nie będą zbyt dokładne, bo nie położysz go bezpośrednio na procku. W Athlonach 64 najdokładniej temperaturę można zmierzyć za pomocą programu CoreTemp - odczytuje on temperaturę z czujnika umieszczonego bezpośrednio w rdzeniu procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...