forniceps Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Mam zamiar zlozyc WC z nastepujachych czesci, blok na CPU, GPU(cholernie grzejacy sie radeon 9800 pro) , oraz chlodnica od kadeta. Zastanawiam sie jaka pompka najbardziej by do tego pasowala pod wzgledem ciszy i funkcjonalnosci. Czy lepszy eheim 1048, czy Coolriver rev. 2? Ktora pracuje ciszej, i bardziej pasowalay do planowanego zestawu, a moze macie jeszcze jakies propozycje? Czy oplaca sie miec podlaczona pompke do zasilacza czy do sieci? No i moze glupie pytanie, te pompki moga pracowac z np. plynem do chlodnic czy tylko czysta woda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Coolriver 2 - nie słyszałem cichszej pompki. Mało problemowa, pod 12v, mała - same plusy. A taki zestaw na pewno pociągnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forniceps Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 A pompka Hydor Seltz L-30 II jak by sie do tego miała, jaka jest w porownaniu z coolriver, zwlaszcza pod katem ciszy i niezawosnosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Coolriver cichszy i na 12v :) Jeszcze nie słyszałem, żeby komuś CR nawalił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) włączając się do tematu jak wąż jest równolegle do podłogi włączycie pompke to strumień wody daleko pryska czy opada odrazu?? Edytowane 11 Lutego 2007 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...