viking34 Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam! Mam problem.Win XP Pro nie startuje - pkazuje najpierw komunikat : "Nieprawidłowy plik BOOT.INI,start z C:Windows" system wstawał bz problemu,i trwał to kilka miesiecy-przyzwyczaiłem się, ale od kilku dni system startuje i: wyskauje okienko ładowania systemu i nic! Niebieska linia ładowania "śmiga" nawet po ikanaśćie minut i nic!!. Próbowałem : - naprawić instalacje Windowsa, -z konsoli odzyskiwania "fixmbr" itp - nic z Hirens Boota odpliłem Partition Magic - dałem sprawdzenia dysku i mam komunikat w stylu:"-improperly dismonted", - jak od wielkiego dzwonu system wstanie-daje sprawdzanie dysku CHEKDYSKIEM - to mam "bluscren" o wartościach 0x0...024,0x0..01,0x80504EE4 - !? dałem z HIRENSbotta HDD Regenerator- żadnych błędów. Podłączyłem "laptoka" do netu by napisać ten post bo mój desktop padł... pozdrawiam p.s w Trybie Awaryjnym system wstaje bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 witam ostatnie dzialajace ustawienia bootcfg /rebuild fixboot moze cos da :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 witam ostatnie dzialajace ustawienia bootcfg /rebuild fixboot moze cos da :( próbowałem... niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 witam boot.ini wyglada "normalnie" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 witam boot.ini wyglada "normalnie" ? tak wygłada: "[boot loader] timeout=20 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="add" 1 " jak skanuje system AVG7 pokazuje "Change" - zmiane - w MBR - ale nie naprawia :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetectTak powinien wyglądać prawidłowy boot.ini przy 1 XP Prof. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 [boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetectTak powinien wyglądać prawidłowy boot.ini przy 1 XP Prof.dzięki! to wiem- ale jak go podmienie na taki jak podałes- system nie wstaje - nawet dziś to robiłem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 To masz jakiś syf w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 To masz jakiś syf w systemie.hm.. no własnie - jak sprawdzic MBR pod względem wirusów i jak ewentualnie doprowadzic MBR do porządku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Spróbuj użyć jakiegoś lepszego AV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Spróbuj użyć jakiegoś lepszego AV.a co polecacie?może cos on-line? jest 23:50 jak pisze ten post - próbowałem sie dostac do Windowsa od 21:00 !! postawiłem nowy MBR i zapisałem nowy boot.ini - i az sie boje wyłaczyc kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 AVG AVAST AD AWARE SPYBOOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam! jak zrobie kopie partycji systemowej Ghostem i zrobie "format C",a nastepnie przywróce obraz dysku - zadziała? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jak zrobisz obraz Ghostem, to skopiujesz też syfa jaki masz teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viking34 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam! niestety, nie udało mi sie przywrócić systemu do pełnej funkcjonalności. Zarchiwizowałem dokumenty itd w trybie awaryjnym - sformatowałem dysk,postawiłem system na nowo. Szkoda,bo stał od sierpnia 2004. Pozdrawiam. p.s teraz żadnych klopotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...