damianbos Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 (edytowane) witam prosze o pomoc kupiłem radeona jak w temacie problem jest taki ze wentyl pracuje na 100% cały czas i nie ma możliwości obniżenia tego jaki moze byc problem i jak to zmienic rivatuner nie wykrywa możliwości przestawienia obrotów na mniejsze?? Edytowane 8 Lutego 2007 przez damianbos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 niestety tak jak w większości kart ta funkcja nadal jest niedostępna nie wiadomo dla czego. ja to rozwiązałem za pośrednictwem panela sterującego wiatrakami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianbos Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 niestety tak jak w większości kart ta funkcja nadal jest niedostępna nie wiadomo dla czego. ja to rozwiązałem za pośrednictwem panela sterującego wiatrakami :) czy tak samo Ci chodziło jak suszarka?? na jakiej zasadzie dziala ten panel sterujacy?? jak sie do niego dobrac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) suszarka to może lekka przesada ale był dość głośny. co do panela to chodziło mi tu o mechaniczny panel typu aerogate lub też zrobiony samodzielnie który zmniejsza ci napięcie z 12v na powiedzmy 5v i wiatrak zamiast zasuwać ~2k obr/s zasuwa ~900 obr/s a wtedy jest niesłyszalne a i tak w zupełności wystarczy to by grafa miała w miarę zimno (u mnie przy 900 jest w idle ~40*C i przy max obciążeniu ~ 65*C) edit: wyszedłem z założenia że masz tą wersję z accelero i o tej też mówię. jeżeli masz tą z zwykłym chłodzeniem to na tej samej zasadzie można zmniejszyć prędkość wiatraka ale tu już temperatury na 100% nie będą takie małe Edytowane 9 Lutego 2007 przez Zajdzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianbos Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 suszarka to może lekka przesada ale był dość głośny. co do panela to chodziło mi tu o mechaniczny panel typu aerogate lub też zrobiony samodzielnie który zmniejsza ci napięcie z 12v na powiedzmy 5v i wiatrak zamiast zasuwać ~2k obr/s zasuwa ~900 obr/s a wtedy jest niesłyszalne a i tak w zupełności wystarczy to by grafa miała w miarę zimno (u mnie przy 900 jest w idle ~40*C i przy max obciążeniu ~ 65*C) edit: wyszedłem z założenia że masz tą wersję z accelero i o tej też mówię. jeżeli masz tą z zwykłym chłodzeniem to na tej samej zasadzie można zmniejszyć prędkość wiatraka ale tu już temperatury na 100% nie będą takie małe nom ale problem jest taki ze nawet nie moge sprawdzić temperatury:/ gdzie Ty np sprawdzasz ?? ja mam wersje z chłodzeniem od ATi i mi pracuje caly czas na 100% juz mnie trafia jak nie to zaraz wgram bios od innego x1950 pro i tyle bo dziwne zeby nie byly te funkcje w ogole dostepne:/ nie mam tez zakładki ati overdrive?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 suszarka to może lekka przesada ale był dość głośny. ... wyszedłem z założenia że masz tą wersję z accelero i o tej też mówię... Wersja z Accelero jest głośna ??? A niech to ... ja zamówiłem tę kartę (wersja AGP) właśnie ze względu na ponoć (jak się okazuje tylko "ponioć" ;-( ) bezgłośne chłodzenie ... a może Ty masz resztę kompa chłodzonę wodą albo inne passive i dlatego słyszysz ? ;-) ...tylko z Twojego podpisu to nie wynika ;-(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Wersja z Accelero jest głośna ??? A niech to ... ja zamówiłem tę kartę (wersja AGP) właśnie ze względu na ponoć (jak się okazuje tylko "ponioć" ;-( ) bezgłośne chłodzenie ... a może Ty masz resztę kompa chłodzonę wodą albo inne passive i dlatego słyszysz ? ;-) ...tylko z Twojego podpisu to nie wynika ;-(( nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :) ja mam wersje z chłodzeniem od ATi a co do mojej wypowiedzi że accelero jest glośne to jest tylko gdy accelero wieje ponad 1200obr/s przy zajebiście wyciszonym kompie (ja słysze fandera 120 gdy wieje na 450obr/s :) ) w normalnym kompie nie usłuszysz accelero nawet gdy wieje na 100% Edytowane 9 Lutego 2007 przez Zajdzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vonda Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :)czuję tu pewien sarkazm ... tylko DLACZEGO ??? przeczytałem wszystkie posty raz jeszcze i ... dalej nie wiem dlaczego moja wypowiedź jest nie na miejscu ? Co do głośności to powoli dochodzę do coraz większych wymagań - teraz najbardziej przeszkadza mi wiatrak w AC Freezer 64 (2000 obrotów) ;-) ciekawe co bedzie jak dojdzie karta ... Edytowane 9 Lutego 2007 przez Vonda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...