Skocz do zawartości
ADM

Ga-k8ne Wady I Zalety

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z ramami mur.gif . Jestem szczęśliwym posiadaczem ddr kingstona 400 MHz (2x512MB), procka semprona 3000 + 64 bit, oraz płyty głównej gigabyta k8ne mur.gif (reszte uważam za mało istotną). Otóż mój problem polega na tym, że pamięci chodzą na 333 MHz mur.gif a nie na 400 MHz. Próbowałem już zmieniać ustawienia w biosie "max memory" na 200 MHz, ale tak jakby tego nie zapisywał damage_wall.gif (inne zmiany zapisuje). Mam biosa f5. Pamięci są na slotach 1 i 2 od strony procka. Czy da się coś z tym zrobić ? mur.gif

Za wszystkie odpowiedzi dziękuję icon_razz2.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duale rzadko wkłada się w kolejne sloty (o ile w ogóle kiedykolwiek)

Spróbuj sloty 1 ,3 lub 2,4

Co do zalet, tania, w miarę dobra płyta. Wada? Gorący chipset oraz jego umiejscowienie.

Edytowane przez djsilence

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duale rzadko wkłada się w kolejne sloty (o ile w ogóle kiedykolwiek)

Spróbuj sloty 1 ,3 lub 2,4

Co do zalet, tania, w miarę dobra płyta. Wada? Gorący chipset oraz jego umiejscowienie.

1. Zanim cos napiszesz sprawdz czy piszesz prawdę. Ta płyta ma tylko 3 sloty pamięci.

2. Sporo płyt ma duala w kolejnych slotach np. mój asrock.

ADM ma dobrze włożone ramy bo do slotów 1 i 2.

Edytowane przez KiMR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A od kiedy to k8ne ma duala, że tak o nim piszecie? Kolega miał ten sam problem z tą płytą i kingstonami 2x512 400. Jedyne wyjście to było podkręcić procesor i wtedy działały na 200Mhz, ale sam tego osobiście nie sprawdzałem.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi