ADM Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Mam problem z ramami mur.gif . Jestem szczęśliwym posiadaczem ddr kingstona 400 MHz (2x512MB), procka semprona 3000 + 64 bit, oraz płyty głównej gigabyta k8ne mur.gif (reszte uważam za mało istotną). Otóż mój problem polega na tym, że pamięci chodzą na 333 MHz mur.gif a nie na 400 MHz. Próbowałem już zmieniać ustawienia w biosie "max memory" na 200 MHz, ale tak jakby tego nie zapisywał damage_wall.gif (inne zmiany zapisuje). Mam biosa f5. Pamięci są na slotach 1 i 2 od strony procka. Czy da się coś z tym zrobić ? mur.gif Za wszystkie odpowiedzi dziękuję icon_razz2.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Duale rzadko wkłada się w kolejne sloty (o ile w ogóle kiedykolwiek) Spróbuj sloty 1 ,3 lub 2,4 Co do zalet, tania, w miarę dobra płyta. Wada? Gorący chipset oraz jego umiejscowienie. Edytowane 9 Lutego 2007 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=142077 Zmień bios na F6, przełóż ramy do slotów 2 i 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) Duale rzadko wkłada się w kolejne sloty (o ile w ogóle kiedykolwiek) Spróbuj sloty 1 ,3 lub 2,4 Co do zalet, tania, w miarę dobra płyta. Wada? Gorący chipset oraz jego umiejscowienie. 1. Zanim cos napiszesz sprawdz czy piszesz prawdę. Ta płyta ma tylko 3 sloty pamięci. 2. Sporo płyt ma duala w kolejnych slotach np. mój asrock. ADM ma dobrze włożone ramy bo do slotów 1 i 2. Edytowane 9 Lutego 2007 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) A od kiedy to k8ne ma duala, że tak o nim piszecie? Kolega miał ten sam problem z tą płytą i kingstonami 2x512 400. Jedyne wyjście to było podkręcić procesor i wtedy działały na 200Mhz, ale sam tego osobiście nie sprawdzałem. Edytowane 9 Lutego 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADM Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 zmieniłem sloty na 2i 3 i lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Bios wgrany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...