dudi2003 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Obecnie na rynku jest duzo plyt glownych, ale cezko jest mi z nich wybrac cos naprawde dobrego za cene do 500 zl. Czy wybrac plytke na chipsecie nFORCE2 ? Prosze zebyscie polecili mi cos dobrego, w miare wydajnego na czym moglbym postawic Athlona 2000+ XP. Ostatnio moja uwage zwrocila firma Gigabyte i ich plytka GA-7VA vKT400 333MHz DDR400 AGP8xA13. Czy ktos z was mial juz jakies doswiadczenie z ta plytka ? A moze AMD ASUS A7V8X/LAN, KT400, DDR333, AGP8x, audio ? Prosze doradzcie mi cos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Za tą cenę oczwiście Epox 8RDA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 dzisiaj w jednym z cenników widziałem SOLTEKA 75FRN-L za 438zł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 oczywiscie nic innego tylko epox 8rda :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[B3D] maniac Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Soltek SL75-FRN szybsza od 8RDA/+ przy standardowych zegarach. Niestety nie wyciśniesz z niej więcej MHz niż na EPoX'ie. Chcesz wysokiego FSB kup A7V8X lub 8K9A2 EPoX'a ew. GigaByte. Pewnie zaraz zaatakują mnie nFORCE userzy, że co ja chrzanie z tym FSB. Prawda jest taka, że na 8RDA by uzyskać coś powyżej 185 MHz, konieczne jest wykonanie małej modyfikacji MoBo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 mój Soltek wstawał na fsb 200 x 10!!! a co do stabilności to nie testowałem,ale jak by ktoś chciał to moge sprawdzić :-))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 maniac"]Soltek SL75-FRN szybsza od 8RDA/+ przy standardowych zegarach. Niestety nie wyciśniesz z niej więcej MHz niż na EPoX'ie. Chcesz wysokiego FSB kup A7V8X lub 8K9A2 EPoX'a ew. GigaByte. Pewnie zaraz zaatakują mnie nFORCE userzy, że co ja chrzanie z tym FSB. Prawda jest taka, że na 8RDA by uzyskać coś powyżej 185 MHz, konieczne jest wykonanie małej modyfikacji MoBo.Wcale nie 185 tylko coś koło 200-205 chociaż ja asynchronicznie miałem stabilne 225 na 8RDA :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 EPoX EP-8RDA !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Widze ze EPOX dominuje, moglibyscie podac parametry tej plytki... z gory dzieki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Widze ze EPOX dominuje, moglibyscie podac parametry tej plytki... z gory dzieki... 8RDA 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Thx.. na ile mozna byloby podkrecic na niej Athlonika 2000+ XP ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 maniac"]Soltek SL75-FRN szybsza od 8RDA/+ przy standardowych zegarach. Niestety nie wyciśniesz z niej więcej MHz niż na EPoX'ie. Chcesz wysokiego FSB kup A7V8X lub 8K9A2 EPoX'a ew. GigaByte. Pewnie zaraz zaatakują mnie nFORCE userzy, że co ja chrzanie z tym FSB. Prawda jest taka, że na 8RDA by uzyskać coś powyżej 185 MHz, konieczne jest wykonanie małej modyfikacji MoBo. cos chrzanisz kumpel ma 8rda+ i od tygodnia smiga bezproblemowo na 8,5 x 210!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Soltek SL75-FRN - jakie parametry ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 i jescze pytanko o plyty na chipsecie nFORCE2 czy wqarto ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> taka niz z chipsetem VIA ? Czy chpset nFORCE2 jest lepszy od VIA ? Podobno sa z problemy z nFORCEm2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 i jescze pytanko o plyty na chipsecie nFORCE2 czy wqarto ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> taka niz z chipsetem VIA ? Czy chpset nFORCE2 jest lepszy od VIA ? Podobno sa z problemy z nFORCEm2... Tylko nForce!! Kto ci głupot nagadał o problemach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Wlasciwie juz teraz skupilem sie na 3 plytach Gigabyte GA-7VAX, Soltek SL-75FRV albo Epox EP-8RDA. I co wy na to ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5594&sid=1 masz tu parametry solteka + funkcje oc: FSB do 200, napiecie proca do 1.85(co 0,25), napięcie AGP, napiecie Ramów. Duzo mozliwosci ustawiena pamieci ram, wszystko to masz w BIOSIE (po uaktualnieniu jest zmaina mnożnika :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Wlasciwie juz teraz skupilem sie na 3 plytach Gigabyte GA-7VAX, Soltek SL-75FRV albo Epox EP-8RDA. I co wy na to ? epox -reszte sobie podaruj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 8RDA+ nawet sie nie zastanawiaj!!! a co do chipsetow na nForce`cie to nie ma z nimi zadnych klopotow i saextra chyba kazdy o tym wie!!!!!!!!!POWAGA!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi2003 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Wezme Epoxa tylko tego bez plusika bo mnie niestety nie stac... mysle ze to bedzie dobry wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 no pewnie. + to juz raczej bajery, dla normalnego smiertelnika na dzien dzisiejsyz nie przydatne :D Bierz go. A tak swoja droga, za ile go mozesz aktualnie nabyc?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 jesli ci nie zalezy na muzie to bierz solteka 75 frn-l tylko trzeba zmienic bios na nowszy i jest spoko . Za ta cene tylko soltek najlepsze wyjscie na n Force wiem bo sam mam taka plyte:-))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Wbije sie w temat i spytam: Czemu nikt nie poleca abitów i asusów. Wszedzie tylko EPOX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 bo pewnie wszyscy mieli w rękach tylko epoxy no to co mają pisać?, chociaż też popieram,że epoksik jest ok,ale myśle,że abit,asus,gigabyte i msi też mają coś ciekawego do zaoferowania.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Wbije sie w temat i spytam: Czemu nikt nie poleca abitów i asusów. Wszedzie tylko EPOX. a dla tego ze kolo ma ino 500 zeta a asusy i abity to najdrozsze plyty na rynku a ponizej tej sumy plyty tych firm z deczka ustepuja epoxowi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Obecnie na rynku jest duzo plyt glownych, ale cezko jest mi z nich wybrac cos naprawde dobrego za cene do 500 zl. Czy wybrac plytke na chipsecie nFORCE2 ? Prosze zebyscie polecili mi cos dobrego, w miare wydajnego na czym moglbym postawic Athlona 2000+ XP. Ostatnio moja uwage zwrocila firma Gigabyte i ich plytka GA-7VA vKT400 333MHz DDR400 AGP8xA13. Czy ktos z was mial juz jakies doswiadczenie z ta plytka ? A moze AMD ASUS A7V8X/LAN, KT400, DDR333, AGP8x, audio ? Prosze doradzcie mi cos... Gigabyte 7VAx Lepiej 1.7XP - więcej wykręcisz niż z 2000XP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Dla mnie tamat na czasie (sam chce zmienic mobo) zatem jezeli zasob funduszy zwiekszymy do 600zl to CO POLECICIE? Moze jakis asusik lub abicik? Interesuje mnie mobo na ktora moge wsadzic antka=>Xp 2100+ i jeszcze zeby dalo sie to ladnie podgonic :lol: :P ... jak mawial starzy rzymianie - mocy nigdy za wiele 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 jesli ci nie zalezy na muzie to bierz solteka 75 frn-l tylko trzeba zmienic bios na nowszy i jest spoko . Za ta cene tylko soltek najlepsze wyjscie na n Force wiem bo sam mam taka plyte:-))) POPIERAM! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Ridla ja bym ci polecil i tak tego epoxa poniewaz jest po pierwsze na nForcie a drozsze od niego modele w stylu asusa czy abita pomimo faktu ze sa drozsze to mu nie doruwnuja!!! Kup najlepiej z plusikiem:) Duzo fajnych bajerow.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Ja niedawno tez mialem taki dylemat bo widzialem co moze epox ale gdy uslyszalem o solteku FRN-L po trudnej decyzji wybralem solteka i jestem z niego zadowolony i jest tansza od epoxsa . Dlaczego wszyscy sa tak za tym epoxem,przeciez SOLTEK 75-FRN-L jest zajebisty !!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...