maskotsien Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Witam! Mam dialnet 2 Mb i router Cerberus ADSL Lite. Wiem tyle ze trzeba przestawic router z anexu a na b, co czynie, a potem to juz bladego pojęcia nie mam. Gdzie wpisywac adresy routera a gdzie dialogu i w ogóle po kolei jakby ktoś to mógł wytłumaczyć. Z góry dzięki!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 zajrzyj do instrukcji instalacji, tam jest wszystko krok po kroku napisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskotsien Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 zajrzyj do instrukcji instalacji, tam jest wszystko krok po kroku napisane...Właśnie probowałem to zrobic z instrukcją ale mi nic n ie wyszło. Nie jestem kumaty w tym temacie, więc proszę o opis krok po kroku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) to musisz gdzies wrzucic instrukcje w pdf (jest na płytce CD) i dać tutaj linka, to będę mógł pomóc :) ewentualnie porób screeny stron konfiguracyjnych... Edytowane 9 Lutego 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskotsien Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 to musisz gdzies wrzucic instrukcje w pdf (jest na płytce CD) i dać tutaj linka, to będę mógł pomóc :)Instrukcje znalazłem ale nie wiem gdzie wrzucic. Znasz moze jakis adres? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 wysłałem Ci PM z moim adresem em... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskotsien Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 wysłałem Ci PM z moim adresem em...poszlo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Jeszcze tylko napisz od kogo to jest łącze NETIA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskotsien Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Jeszcze tylko napisz od kogo to jest łącze NETIA ?To nie natia tylko dialog. Jeszcze tylko napisz od kogo to jest łącze NETIA ?Czybe ze nie rozumiem pytania:) sry Jeszcze tylko napisz od kogo to jest łącze NETIA ?Łącze dialog 2Mb,anex B, stały adres ip. Z dialogu dostałem następujące adresy: ip klienta maska podsieci brama domyślna podstawowy dns zapasowy dns oraz adres serwera proxy wraz z portem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) 1. Podłączasz wszystko: -linia telefoniczna do portu WAN RJ-11 -Kabelem sieciowym łączysz komputer z switchem w routerze - PORT LAN RJ-45 2. Konfigurujesz adres IP na karcie sieciowej w komputerze: -właciwości połączenia sieciowego>zakłądka ogólne>protokół TCP/IP>własciwości wpisujesz IP 10.0.0.4, maska 255.0.0.0, brama 10.0.0.2 3. Uruchamiasz przeglądarkę i wpisujesz 10.0.0.2 -logujesz się: login: admin pass: conexant CONFIGURATION -> WAN ENCAPSULATION - RFC 1483 Bridge/Routed IP LLC VPI - 1 VCI - 32 DHCP - DISABLE username - twoja nazwa użytkownika pasword - hasło STATIC IP SETTING - wpisujesz dane od dostawcy CONFIGURATION -> LAN DHCP SERVER - ENABLE CONFIGURATION -> ADSL Zmieniasz na Annex B Robiasz save i internet powinien ruszyć. Ewentualnie będzie trzeba dopisać DNSy Dialnetu w zakładce DNS Configuration: pierwszy (primary) serwer DNS: adres IP: 217.30.129.149 drugi (secondary) serwer DNS: adres IP: 217.30.137.200 Edytowane 9 Lutego 2007 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskotsien Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 1. Podłączasz wszystko: -linia telefoniczna do portu WAN RJ-11 -Kabelem sieciowym łączysz komputer z switchem w routerze - PORT LAN RJ-45 2. Konfigurujesz adres IP na karcie sieciowej w komputerze: -właciwości połączenia sieciowego>zakłądka ogólne>protokół TCP/IP>własciwości wpisujesz IP 10.0.0.4, maska 255.0.0.0, brama 10.0.0.2 3. Uruchamiasz przeglądarkę i wpisujesz 10.0.0.2 -logujesz się: login: admin pass: conexant CONFIGURATION -> WAN ENCAPSULATION - RFC 1483 Bridge/Routed IP LLC VPI - 1 VCI - 32 DHCP - DISABLE username - twoja nazwa użytkownika pasword - hasło STATIC IP SETTING - wpisujesz dane od dostawcy CONFIGURATION -> LAN DHCP SERVER - ENABLE CONFIGURATION -> ADSL Zmieniasz na Annex B Robiasz save i internet powinien ruszyć. Ewentualnie będzie trzeba dopisać DNSy Dialnetu w zakładce DNS Configuration: pierwszy (primary) serwer DNS: adres IP: 217.30.129.149 drugi (secondary) serwer DNS: adres IP: 217.30.137.200 ok dzięki zaraz wszystko sprawdze tylko w konfiguracji wan-u jakie mam podać hasło i username bo od dialogu nic takiego nie dostałem. Z tego co wiem to tylko neostrada ma hasła i nazwy użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tego nie wiem, powinni Ci podać... Zadzwoń do nich i spytaj :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maskotsien Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Tego nie wiem, powinni Ci podać... Zadzwoń do nich i spytaj :wink:Sprawdziłem tak jak mówiłeś, ale nie wyszło. Podczas testu diagnostycznego pokazały się takie komunikaty (reszta poszła- i tak dalej niż mi się udało dojść): Test ATM OAM Segment Loop Back - FAIL Test ATM OAM End-to-End Loop Back - FAIL Ping primary DNS FAIL Ping www.conexant.com FAIL Poza tym jak wpisalem podane przez Ciebie adresy w zakladce wlasciwosci w polaczeniu sieciowym to komp oglaszal ze jest konflikt adresow ip i rozlaczalo mnie z modemem. Aha i jeszcze jedno nie znalazlem w zakladce dns config. pola do wpisania drugiego dnsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...