Skocz do zawartości
Pawelek69

Karta Na Agp Do 400 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam Radlona 9800pro i komputer jak w sygnaturce. Chcę wymienić moją kartę graficzną na cos lepszego do 400 zł. I właśnie co wybrać?

Palit x800GTO http://allegro.pl/item163055223_palit_x800..._box_kabel.html

czy

Galaxy 7300GT?

http://allegro.pl/item162141980_galaxy_730...300_gt_agp.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na Twoim mniejscu sprzedał to co masz czyli proca płyte i grafe i perzesiadł się na s939.

I kupujesz Biostar NF4-A9A za 200 zł do tego jakiegoś semprona za ok 140 zł i GF7300GT na palita (265zł) lub galaxy(300zł).

Łącznie wydasz ok 340 zł + cena grafiki. Myślę że dużo szybciej i niewiele drożej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety na kompletny remont nie mam $ i raczej mieć nie będę :/! A co sądzicie o tej karcie GALAXY GeForce 7900GS 256MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E (1,4ns) (475/1400)?

No ja za 100 zł przeszedłem z s754 na s939. Zamieniłem msi k8n neo2 fsr, sempron 2500+ i Gigabyte GF7600GS na Asrock 939SLI-eSATA2 z A64 3000+ i Galaxy GF7300GT Zalman. Koszt nowych częsci wyniósł mnie ok 700 z a stare graty sprzedałem za ok 610 zł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Isildurze,ten 7900 będzie się dławił na twoim procesorze,poza tym ramu też masz trochę za mało.Na twoim miejscu(to tylko moje skromne zdanie :wink: zostałbym na tym 6600GT,a pieniądze które masz odłozył,coś dozbierał ,i wymienił całą platformę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Isildurze,ten 7900 będzie się dławił na twoim procesorze,poza tym ramu też masz trochę za mało.Na twoim miejscu(to tylko moje skromne zdanie :wink: zostałbym na tym 6600GT,a pieniądze które masz odłozył,coś dozbierał ,i wymienił całą platformę.

Hmmm... tylko to nie jest takie proste, bo nie mam tych pieniędzy w gotówie, ale to długa historia... Ramy będę dorzucał jakoś niedługo więc 1GB powinno być, co do procka to wiem, że czeka go wymiana. Jak sądzicie za ile bym mógł sprzedać ten sprzęt co mam?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak nie masz kasy w gotówce , to zawsze można sprzedać :lol2: . IMHO to tak jakiegoś pentiuma D bo to tanie jest ( albo lepiej athlona orleans / albo coś na 939 ) 1gb ram 2*512 533/667 mhz lub 400mhz jak na 939 + twój 66gt po małym o/c ( czytaj 541/1040 ) tylko wymiana chłodzenia cie czeka:P tylko płyte główną byś musiał kupic apg+pciex , czyli płyte bez o/c:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi