KiMR Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 (edytowane) W końcu doszła do mnie nówka n70. Tylko tak jak się bałem z simlockiem ery. W związku z tym mam kilka pytań. 1. Czy nadal nie ma możliwości taniego zdjęcia simlocka z n70? 2. Czy jest możliwość pozbycia się softu ery? 3. Czy karta heyah będzie działać przy simlocku ery? 4. Jeżeli tak, to co bardziej opłaca się wybrać: Era TAK Tak czy Heyah? Edytowane 23 Marca 2007 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Z simlockiem dalej ciężko- patrz ten temat. Karta z heyah będzie działać. A co korzystniejsze, to sam sobie oceń- wystarczy popatrzeć na cennik i przeanalizować swoje kontakty w telefonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 z ery lock juz po 200zl widzialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 2. Czy jest możliwość pozbycia się softu ery? tak, jest mozliwosc, napisz na pm to dam instrukcje co i jak aby wgrac czysty soft nokii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 w sprawie zmiany softu mozesz takze do mnie napisac a wszystko CI wyjasnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Dzięki chłopaki za pomoc. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Mam kartę gwarancyjną, ale nie ma pieczątki sprzedawcy, nie mam też ani faktury ani paragonu. Co muszę zrobić by mieć gwarancje? Czy jest w ogóle możliwość dostania gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pvl Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Słuchaj ja mam podobnie ale jestem w troche lepszej sytuacji gdyż mialem pieczątke i podpis ale brak paragonu. Zadzownilem do salonu z pieczątki podalem swój IMEI , po kilkudziesieciu minutach Pani z serwisu oddzwoniła i podała date zakupu oraz powiedziała ze gwarancja jest w pełni ważna, a w razie problemów powiedziec ze paragon nie był przyczepiony do gwarancji ( bo naprawde nie był ) i po prostu sie gdzieś zgubił.. Niby tak, narazie nie mialem potrzeby oddawać telefonu do serwisu i niech tak zostanie ale w razie czego to uważam ze moga byc problemy bez tego paragonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) jezeli nie masz nic w karcie wpisane oraz znajomych w salonie ery to moze byc problem, skontaktuj sie z salonem w ktorym telefon byl kupiony, nie powinno byc problemu z wydaniem drugiego paragonu (tak przynajmniej zapewnial ostatnio koles z orange) edit: pvl sa problemy bo nie chcieli mi nigdzie przyjac telefonu w ramach gwarancji bez paragonu, dobrze ze mam znajoma w orange bo w moim miescie nie ma serwisu nokii Edytowane 11 Lutego 2007 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Flashowanie przeszło bez problemów. Jednak w pewnym momencie prawie zawału dostałem, gdy jakieś urządzenia usb zaczęły się włączać i wyłączać. Myślałem że komp połączenie z komórką stracił, ale wszystko jest ok. Teraz się cieszę czystym softem. Można by zamieścić instrukcje flashowania w topiku o symbianie. Na karcie pamięci (tej 64MB) mam zainstalowane programy jak quickword quicksheet i quickpoint. Jednak wymieniłem ją na karte 2 GB. I teraz mam pytanie jak przegrać te programy z tej pamięci 64MB do telefonu lub na pamięć 2GB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 wiem ze da sie zrobic kopie pamieci tel na karte pamieci, a zeby skopiowac zawartosc karty to potrzeba jakis dodatkowy, platny program ale nie pamietam nazwy, moim zdaniem lepiej wszystko od poczatku zainstalowac, moge podeslac te programiki tj. quickword quicksheet i quickpoint sa tez na stronce nokii: http://www.nokia.com.pl/nokia/pomoc/produkty/telefony/n70/ (moje sa z 6630 ale oczywiscie dzialaja na n70 i niczym sie nie roznia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) Dzięki. Nie wiedziałem, że jest to na stronie noki do ściągnięcia :oops: Edit. N70 ma oryginalnie baterie BL-5C o pojemności 850-970. Czy będzie pasowała do niej bateria BL-6C o pojemności 1070mAh? edit2 Czyli bl-6c jest większa od bl-5c. dzięki Aragornpl Edytowane 15 Lutego 2007 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 N70 ma oryginalnie baterie BL-5C o pojemności 850-970. Czy będzie pasowała do niej bateria BL-6C o pojemności 1070mAh?Na NNG-Team pewna osoba (administratorka chyba) wepchała do N-Gage'a CLS BL-6C, mimo iż ta bateria jest do N-Gage'a QD i E70 Coś tam deczko jakiś plastik rozbroiła żeby bateria weszła, wszystko oczywiście spoko działa Jednak przy takim telefonie jak N70, nie robiłbym takich zabiegów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwazi Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 (edytowane) Jupi udało sie wszysstko chodzi. Edytowane 18 Lutego 2007 przez kwazi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) Wczoraj miałem dziwną sytuację. Jak podłączyłem telefon kablem do kompa, pc-suite nie wykrył go. Więc podłączyłem jeszcze raz, tym razem też nic. Więc zrestartowałem kompa, podłączam jeszcze raz i znowu nic. :-| Wchodzę do menadżera urządzeń odinstalowałem sterowniki do n70, odinstalowałem też pc-suite i NSU. Zrestartowałem kompa i wgrałem wszystko od nowa, jednak znowu nie wykrywało n70. Żeby sprawdzić czy w ogóle port n70 działa podłączyłem adapter słuchawkowy i puściłem muzykę (dźwięk był). To jeszcze raz spróbowałem podłączyć n70 do kompa i tym razem zadziałało :D , i jak na razie za każdym razem wykrywa go. Dziwna trochę sprawa, miał ktoś może podobny problem? Wcześniej przez tydzień wszystko działało. To jest trochę zastanawiające, że po podłączeniu adaptera komp zaczął wykrywać n70. :? Edytowane 22 Lutego 2007 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Ja mialem podobnie czasem z zestawem, odlaczalem go a ikonka zastawala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 (edytowane) tez tak mam czasami ale dlaczego tak sie dzieje to nie mam pojecia :blink: trzeba wejsc w menedzer> kontrolery usb i odinstalowac wszystko, po tej operacji trzeba dac na skanuj w poszukiwaniu sprzetu, system sobie wszystko na nowo poinstaluje i powinno dzialac Edytowane 22 Lutego 2007 przez remek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Tylko, że mi skanowanie nie znajdowało go. Dopiero po podłączeniu adaptera słuchawkowego i ponownym podłączeniu do kompa n70 zostało wykryte :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 pomaga tez czasami restart telefonu nie odpinajac kabla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Też mam takie coś od czasu do czasu, u mnie najczęściej pomaga odłączenie od komputera i ponowne odłączenie A tak swoją drogą, jeżeli ktoś chce używać swojej N70 jako całkiem dobry MP3 player, to polecam przejściówkę Nokia AD-15 (lub inny model, jak ktoś chce, to może być z pilotem, ale te z pilotem chyba wymagają softa ME) i słuchawki Creative EP-630 (lub też jakie chcecie, ale te mi się akurat spodobały ze względu na basy), naprawdę dobrze daje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Co do MP3 w N70, to należy dobrze ustawić EQ. Mi zajęło to trochę czasu. Ważne też są dobre słuchawki. Na ep-380 dźwięk był nie do zaakceptowania, nie dosyć, że szumiały to jeszcze jakość dźwięku była marna. Na Aurvanach to zupełnie, co innego. Szumy zniknęły, dźwięk znacząco się poprawił (ciągle jednak brakuje do jakości chociażby z Zen nano plus) Edytowane 26 Lutego 2007 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...