Skocz do zawartości
!tomahawk!

Problem Ze Zmianą Napięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problemik z tymi dwoma podzespołami, mianowicie jak zmieniam napięcie na procesor (na 1,525) to mimo wszystko pozostaje napiecie na 1,45. Sytuacja sie powtarza jak zmieniam na 1,55 pozostaje napięcie takie same czyli 1,45...

Nie dość tego jakoś ten proc ciężko się kręci ale to już raczej problem nie do rozwiązania. I to raczej nie jest błąd pomiarowy...

Z góry dzięki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może poprostu płyta nie umożliwia takowych zmian ? tak jak moja naprzykład :D

aż tak uwielbiasz się ośmieszać? <_<

najpierw w innym dziale pyta o poradnik "jak zrobić brelok" a teraz przyrównuje płytę na s478 i VIA do s754 i nF 4x :damage_wall: :lol:

ta msi ma zmianę napięcia, pomyśl zanim napiszesz! też sugeruję ew. wyłączenie C'n'Q ;)

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=139-4 tutaj piszą, że płyta miała skoki napięć... więc coś w tym jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie próbowałem z C'n'Q włączonym i wyłączonym, niestety bez skutku ;(

Podniesienie napięcia na pamięciach daje skutek, próbowałem nawet zmiane timingów i różne metody niezwiązane z tym problem i efekt ten sam. Ale wielkie dzięki za próbę pomocy

Jeszcze dodam że dałem wentyl 80x80 na układ zasilający

Edytowane przez !tomahawk!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi