GreenAngel Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Wiem, że domena .ORG jest odpowiednia dla organizacji niedochodowych. Czy .edu , .mil , .info też są domenami organizacji niedochodowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 I jeszcze jedna domena - .free - czy ona też jest domeną org. niedochodowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 .org jest dla organizacji niedochodowych .edu jest dla organizacji edukacyjnych (np szkoly) .mil jest dla organizacji wojskowych .free jest za darmo ?? :wink: a to czy organizacje edukacyjne/militarne itp przynosza dochody do raczej inna sprawa i nie ma tutaj znaczenia. poza tym i tak jest w tym ogromny burdel - bo np polibuda w gliwicach kisi w domenie lokalnej (zeus.polsl.gliwice.pl) - wiec nie przejmuj sie. drugi przyklad - moj kumpel prowadzi serwis jak najbardziej komercyjny i ma adres w domenie .org - i co z tego ?? nic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Czy to oznacza, że .mil i .edu mogą być dochodowe jak i niedochodowe? Czy tak? Ale co z tym .free? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 .edu wg mnie moze byc dochodowa i niedochodowa (uczelnie panstwowe i prywatne sa w koncu) .mil - ciezko mi sobie wyobrazic dochodowa organizacje militarna - a armia ma chyba wlasnych informatykow .free nie mam pojecia sprawdz moze na www.nask.pl lub stronie tych ktorzy rozdaja te domeny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreenAngel Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 szukałem na www.nask.pl oraz podobnych i nic się nie dowiedziałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...