bialyikar Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Jakiś czas temu kupiłem na allegro monitor "Dell P1130". Posiada on dwa gniazda do podłączenia monitora, niestety jak na razie nie udało mi się znaleźć żadnych informacji, do czego służy drugie gniazdo i jak je uruchomić. Na przykład, czy da się w jakiś sposób wyświetlić obrazy z dwóch komputerów jednocześnie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Jakiś czas temu kupiłem na allegro monitor "Dell P1130". Posiada on dwa gniazda do podłączenia monitora, niestety jak na razie nie udało mi się znaleźć żadnych informacji, do czego służy drugie gniazdo i jak je uruchomić. Na przykład, czy da się w jakiś sposób wyświetlić obrazy z dwóch komputerów jednocześnie???Abyś mógł podłączyć sygnał z dwóch źródeł, np. z dwóch komputerów, i przełaczać się między nimi. Naprawdę tak trudno jest na to wpaść samemu? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialyikar Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Abyś mógł podłączyć sygnał z dwóch źródeł, np. z dwóch komputerów, i przełaczać się między nimi. Naprawdę tak trudno jest na to wpaść samemu? ;)Tyle, że jakoś nie mogę znaleźć, gdzie się to przełącza. W OSD nie widziałem takiej opcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Z przodu monitora masz przelacznik 1/2 a nad nim takie kuleczko ze strzalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dance4me Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item163431665_21_dell_p1...sa_wroclaw.html tak wlasnie chce qpic ten monitor i moje pytanie: czy wart jest tych pienazkow ? :) czy dolozyc do benq lcd ? :) Edytowane 15 Lutego 2007 przez dance4me Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 (edytowane) http://allegro.pl/item163431665_21_dell_p1...sa_wroclaw.html tak wlasnie chce qpic ten monitor i moje pytanie: czy wart jest tych pienazkow ? :) czy dolozyc do benq lcd ? :) Mam podobny monitor CRT Compaq 1220 i nie narzekam - ale należy pamiętać że warto mieć dobrą kartę graficzną (czyt. nie nvidia) żeby wykorzystać parametry tego kineskopu, no chyba że głównie grasz w gry. A tak BTW na tej licytacji cena jest ciut przesadzona, chyba że monitor jest w naprawde dobrej kondycji, ale to lepiej sprawdzić osobiście. EDIT: Wybór między LCD a CRT zależy w dużej mierze od zastosowania monitorka, IMO jeśli monitor będzie służył do zabawy (gry, filmy) albo grafiki (np. photoshop) to taki CRT sprawdzi się idealnie (dobre odzwierciedlenie kolorów, brak problemu smużenia), należy wziaść jeszcze pod uwagę że monitor jest byczy, więc trzeba mieć duże biurko. Jeśli zaś monitor ma służyć do internetu/edytorów tekstu/programowania/nauki to warto dołożyć do LCD, w pracy mam LCD 17'' który jednak lepiej spisuje się jeśli chodzi o takie zastosowania, CRT znacznie bardziej męczy wzrok. No i taki Trinitron będzie trochę prądożerny, pociągnie do 150W, LCD 3 razy mniej, więc jeśli płacisz rachunki za prąd też warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to również pod uwagę :) Edytowane 15 Lutego 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dance4me Opublikowano 15 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Mam podobny monitor CRT Compaq 1220 i nie narzekam - ale należy pamiętać że warto mieć dobrą kartę graficzną (czyt. nie nvidia) żeby wykorzystać parametry tego kineskopu, no chyba że głównie grasz w gry. A tak BTW na tej licytacji cena jest ciut przesadzona, chyba że monitor jest w naprawde dobrej kondycji, ale to lepiej sprawdzić osobiście. EDIT: Wybór między LCD a CRT zależy w dużej mierze od zastosowania monitorka, IMO jeśli monitor będzie służył do zabawy (gry, filmy) albo grafiki (np. photoshop) to taki CRT sprawdzi się idealnie (dobre odzwierciedlenie kolorów, brak problemu smużenia), należy wziaść jeszcze pod uwagę że monitor jest byczy, więc trzeba mieć duże biurko. Jeśli zaś monitor ma służyć do internetu/edytorów tekstu/programowania/nauki to warto dołożyć do LCD, w pracy mam LCD 17'' który jednak lepiej spisuje się jeśli chodzi o takie zastosowania, CRT znacznie bardziej męczy wzrok. No i taki Trinitron będzie trochę prądożerny, pociągnie do 150W, LCD 3 razy mniej, więc jeśli płacisz rachunki za prąd też warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to również pod uwagę dziekuje za pomoc :)) teraz juz wiem , ze CRT bedzie trafnym wyborem :P poszukam tanszych , albo pojade i osobiscie sprawdze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2007 (edytowane) poszukaj della p1110 tanszy i lepszy ;) i koniecznie osobiscie! Edytowane 20 Lutego 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 poszukaj della p1110 tanszy i lepszy ;) i koniecznie osobiscie! podaj chociaz jedno uzasadnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 kolor ;) jakis czas temu szukajac monitora bralem pod uwage te dwa, 1130 ma minimalnie lepsze parametry, ale jest brzydszy (chociaz to kwesta gustu) caly czas dzialam 1280x1024 @ 100Hz jest nizszy i krotszy (to taki joke ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 caly czas dzialam 1280x1024 @ 100HzTen monitor ma proporcje 4:3 więc taką rozdzielczością (5:4) zniekształcasz sobie obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Ten monitor ma proporcje 4:3 więc taką rozdzielczością (5:4) zniekształcasz sobie obraz.dokladnie ja uzywam 1280x960, bardzo mala roznica a juz 4:3 ->>>Greg505: ale kolor obudowy brzydszy czy co:E, watpie zeby p1100 mial lepsze kolory, byc moze ogladales dobity kineskop albo ustawiony na minimalny contrast(ja tak robie jak surfuje po necie, mniej sie oczy mecza). Edytowane 28 Lutego 2007 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 o kolor obudowy mi chodzilo i ksztalt. co do rozdzielczosci to wiem ze nie jest to 4:3, ale juz sie do niej przyzwyczailem (po przestawieniu na 1024x960....obraz jest taki...dziwny ;) ) sam tez mam monitor ustawiony na bardzo ciemny 20/65 + gamma pod systemem na 0,5 (czyli minimum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...