Skocz do zawartości
Gość x_EP

Kropki W Menu Bios, Podczas Post

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam taki ciekawy problem, mianowicie podczas startu systemu pokazuje mi się logo dfi (takie tam kolorowe :), jednakże na tym logu mam parę różno-kolorowych kropeczek (mam dwa monitory podpięte pod tą samą kartę graficzną i kropki są w tych samych miejscach zawsze, a nawet ostatnio jakby się pokazały się nowe).

Dodatkowo w menu bios, przy niektórych opcjach do wyboru, które jak mniemam kiedyś były jako "Enable" albo "Disable", teraz mam np "EnaBle" czy "DisaBle". Dalej niektóre znaczniki w biosie (jakieś trójkąciki przy nazwach podmenu) są jakby szczerbate, tzn brakuje pikselka w nich o tym samym kolorze.

W windowsie ostatnio zauważyłem iż czasami przy przeglądaniu stron pojawiają się piksele, zwykle czarne (przy przewijaniu paska strony). Jednak gdy zamknę przeglądarkę i otworzę na nowo - znikają.

Zastanawiam się czy może karta graficzna nie jest ona lekkawo uszkodzona, co sądzicie panowie i panie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemy typu kropki raczej zdarzają się też na innych kartach graficznych aniżeli GF 7900 GT dlatego napisałem jak napisałem. Co do reklamacji to chyba zrobię jak mówisz, wpierw sprawdzę tylko na innej karcie graficznej.

Chyba że ktoś jeszcze odpowie i napisze cos ciekawego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raz miałem coś podobnego ... to wyglądało jak artefakty w biosie. Sądzę że to coś z temperaturą albo napięciem.

W każdym bądź razie raz się pokazało i już nigdy więcej tego na oczy nie widziałem : )

A czy po tym 'jednym razie' przestawiałeś coś w np biosie? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi