Skocz do zawartości
Lord_JABA

Dtr Za 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem całkiem fajnego desktopa- Athlon xp 2000+, dysk 80 giga, radeon9500@9700 giga ramu- ale dzięki mojemu braciszkowi dużo już zniego nie zostało. Szukam czegoś na czym mugł bym pograć w nowe gierki(oczywiście nie na max detalach bo mnie na to nie stać),posurfować po necie(mile widziane żeby wifi dało sie przełączyć w tryb nasłuchu).I koniecznie musi sie dać schować do szafy :mur: (dlatego laptop a nie klasyczna 'pucha') . Mile widziany ekran 17 cali ale 15'stka też w zupełności wystarczy. Preferuje toshiby, ibm i asusy ale te firmy liczą sobie troche za markę. Drugorzędny jest czas pracy na bateriach chociaż wypadało by aby jako maszyna do pisania pracował ze 3 godziny. Waga nie gra żadnej roli.Jestem troche sceptyczny co do grafik intela, słusznie? Na razie upatrzyłem sobie:

SONY VAIO PCG GRT 550 G

MSI Megabook L725(troszke za drogi, ale 17stka)

ASUS A6KM(troche za słaba grafika)

ACER 5014 WLMi

TOSHIBA M70-192

Wiem że jak na DTR to trochę małe fundusze dlatego jestem gotowy kupić używanego byle by był jeszcze na gwarancji.

Co byście polecili?

Edytowane przez Lord_JABA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mi o klasycznego DTR bo zdaje sobie sprawe że to poza moim zasięgiem. Chodzi mi o coś co poprostu z powodzeniem zastąpi desktopa.(da sie pograć i polatać po internecie). A propo cen to MSI Megabook L725 to na moje oko klasyczny DTR tylko troche starszy a prawie mieści sie w budżecie. Wiec jeżeli jest tu ktoś kto na prawde chce pomóc to prosze głuwnie o polecenie czegoś w rodzaju tego megabooka(jakieś alternatywne modele) albo jakiejś sprawdzonej 15stki z x700 pod maską.

PS.

W usa za ta kase by sie znalal sprzet ale nie w PL.

Pierwsze co zrobiłem to poruwnałem ceny allego i ebay z USA i w 99% przypadków te same modele z USA kosztowały drożej(pomijając nawet koszty transportu).

PS2 A o tym co sądzicie

ACER ASPIRE 1693WLMi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytaj dokladnie opis, ma przebarwienia na matrycy. Szukanie lapka w takiej cenie to zmudna praca na allegro dlatego nie sadze zeby ktos kto nie szukal dla ciebie niedawno czegos odwali za ciebie ta robote. Walnij sobie w szukam x700 i wyskocza ci lapki przejzyj i potem sie mozesz pytac czy dobrze wybrales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mi o klasycznego DTR bo zdaje sobie sprawe że to poza moim zasięgiem. Chodzi mi o coś co poprostu z powodzeniem zastąpi desktopa.(da sie pograć i polatać po internecie). A propo cen to MSI

Może to cię zainteresuje jeśli potrzebujesz modelu do szafy ;)

BenQ Joybook P52EG (Nowy)

• Grafika : X1600
  • Proc : Sempron 3400+
  • Chipset : ATI Xpress 1150 (ATI RX485)
  • HDD: 80 GB SATA (5400obr./min)
  • Ekran : 15,4" Szklana,
  • RAM : 512 DDR2 (533 Mhz)
  • Napęd:DVD-RW DL
Porty I/O:

- VGA 15-pin

- DVI-D

- FIREWIRE IEEE-1394

- RJ45

- TV-Out

- 4 x USB 2,0

- Express Card

- Czyrtnik kart 5 -W- 1

- Wbudowany mikrofon

- Line-In-Jack

- Mikrofon -In-Jack

- Gniazdo słuchawkowe -out

Cena : 2783 zł Gwarancja 2 lata

Edytowane przez Haquim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dłuższych poszukiwaniach i odrzuceniu większości modeli został mi ACER 1692 WLMI(znalazłem w stanie idealnym) albo polecony przez Haquim BenQ Joybook P52EG . Czy ktoś miał doczynienia z tymi modelami. Troche mnie martwi że nowy BenQ jest tańszy od używanego Acera mimo iż jest mocniejszy, gdzie tu jest chaczyk? Taka różnica w cenie za 512mb ramu i 20Gb dysku? Czy acer po prostu liczy sobie tyle za markę?

EDIT:

Sory za to pytanie teraz zauważyłem różnice- WndowsXP HE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi