Nexor6 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam. Będę niedługo składał WC ( część flaków już jest, a reszta dojedzie lada dzień ) i wszystko mam prawie zaplanowane. Problem w tym , że nie wiem czy wpiąć w układ drugą chłodnicę ( single ) oprócz maxi . Słyszałem opinie , że dodatkowa single może podwyższać temp w układzie. Dodaję , że układ będzie rozbudowany ( zwodowana mobo + pamięci + GPU i CPU ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 zwiekszysz sobie tylko platanine wezy a nic to nie da. chlodnica maxi (cooltek maxistream?) wystarczy z powodzeniem nawet do zlozonego ukladu. przejrzyj np. wc by -GIZIU-, on ma podwojna chlodnice i tez daje rade w zlozonym ukladzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Raz ze zwiekszy sie ilosc wezy (jak napisal sobih) a dwa to temp. ci wzrosna wzgledem jednej chlodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje (jakoś tak pokrótce)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ano właśnie dlaczego tak się dzieje ? Teoretycznie zwiększa się powierzchnia odawania ciepła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Nie potrafie tego wytlumaczyc (dlaczego?) - Po wyjeciu jednego BIX'a temp. spadly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Jak ja miałem BIX 2 i 1 to miałem niższe temp niż na samym BIX 2 :P Ale ten BIX 1 mały spadek temp dawał, zupełnie nieadekwatnie do kosztów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Może pompa już nie wyrabiała i przepływ był po prostu za mały? (wolno odprowadzała ciepło z bloku?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Wtedy miałem Laing'a DDC 1T ;) więc szczerze wątpie że pompa nie wyrabiała :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) U siebie mialem 2x BIX3 + Hydor'a L30 (a potem Lainga DDC 1T) i w obu przypadkach temp. byly wyzsze w stosunku do jednego bixa. Hydor faktycznie sie nie wyrabial juz bo woda za ostatnim elementem ledwo co wyplywala, natomiast z Laingiem bylo o wiele lepiej. Dawal wyrazny strumien wody za ostatnim elementem. Edytowane 10 Lutego 2007 przez kanathea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...