Skocz do zawartości
bartool

male zapytanie do Was...

Rekomendowane odpowiedzi

w sumie jest ok.

pomyśl nad wetylem wyciągającym ciepło znad proca i wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ącym na wysokości karty graficznej

to zdjęcie mojej starej budy:

Dołączona grafika

teraz mam budę po proliancie i nie muszę się martwić o chlodzenie, bo "firmowe" dostosowane było do serwera 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest standardowe umieszczenie dwóch dodatkowych wentyli, ja mam jeden umieszczony obok proca ( U ciebie to jest ten obok PSU) i on wdmuchije zimne powietrze do srodka nd wentyla na procu i tak schładza go, ale w twoim wypadku to by popsuło wszystko i zasilacz by szybko padl bo cieple powietrze nie miałoby gdzie zostac wydmychane, gdybys puscil wentyl tak jak ja + tem drugi. Innego bardzoej odpowiedniego wyjscia nie widze chyba ze jeden wentyl bys umiescil na bocznej sciance obudowy, choc to standardowe rozwiazanei jest chyba najbardziej odpowiednie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj brat ma budę PROLIANT 1500(lub 1300) i razem z budą były dwa wiatraki.jeden chyba 120x120(albo140x140) był z tylu i krecil sie chyba max.2500(ale mam tez regulator który daje mu napiecie 7v) a zprzodu jest wiatrak 80x80 i strasznie wyje jak da mu sie do konca pokretła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi