Skocz do zawartości
Mane

Gf7300gt Vs X1650pro

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem karty graficznej na PCI-E, może ktoś mógłby napisać co lepiej wybrać ?

Sapphire Radeon X1650Pro 256MB DDRIII /128bit/ TV DVI

http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=5999

czy

Galaxy GeForce 7300GT (1.2ns, zalman) 256MB DDRIII /128bit/ HDTV DVI

http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=4940

Ceny porównywalne: ~420zł

Z tego co wyczytałem, w testach obie karty wypadają różnie, raz jedna lepsza raz druga. za GF przemawiają bardzo dobre możliwości O/C, za Radeonem bardzo dobra jakość wyświetlanego obrazu. Ciężko się zdecydować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zależy w jakich testach. Czasami x1650 jest minimalnie lepszy a czasami przegrywa nawet z GF6600. Jest jeszcze sprawa sterowników. W przypadku nVidii to nie ma problemu, za to ze sterami ATI są różne cyrki.

Z tych dwóch to warto GF7300GT, lecz polecałbym Prolink GF7600GS, która nie będzie na starcie szybsza a dzięki pamięciami 1,4ns też da się dobrze kręcić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy te Pality nie mają czasem pamieci 2ns, kumpel chce kartę do 350zł do OC poleciłem mu tego palita z esc.pl, ale teraz nie wiem jakie tam są pamieci 1.4ns czy 2ns ???? bo na allegro wszystkie te pality 7600gs maja 2ns a to troche lipa chyba, i nie wiem czy na te 1500mhz poleca spokojnie????

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wszystkim za pomoc, juz jestem zdecydowany. Co prawda w ESC troche drozej, ale odpada przesylka wiec mniej wiecej na jedno wychodzi.

EDIT:

Jeszcze jedna kwestia: jak jest ze wspomaganiem HDTV, da sie na tej karcie komfortowo ogladac, pliki mkv. Najlepiej jak by sie dalo jeszcze ogladac strumien HDTV z satelity na karcie na PCI w kompie :) Reszta configu jak w sigu nizej.

Edytowane przez Mane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi