Mane Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zastanawiam się nad zakupem karty graficznej na PCI-E, może ktoś mógłby napisać co lepiej wybrać ? Sapphire Radeon X1650Pro 256MB DDRIII /128bit/ TV DVI http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=5999 czy Galaxy GeForce 7300GT (1.2ns, zalman) 256MB DDRIII /128bit/ HDTV DVI http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=4940 Ceny porównywalne: ~420zł Z tego co wyczytałem, w testach obie karty wypadają różnie, raz jedna lepsza raz druga. za GF przemawiają bardzo dobre możliwości O/C, za Radeonem bardzo dobra jakość wyświetlanego obrazu. Ciężko się zdecydować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 A Palit 7600gs sonic myślałeś nad nim, jest w podobnej cenie, świetnie się kręci i przegoni obie karty z palcem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 tak jak kolega wyzej z tych dwóch najlepszym wyborem bedzie Palit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 No zależy w jakich testach. Czasami x1650 jest minimalnie lepszy a czasami przegrywa nawet z GF6600. Jest jeszcze sprawa sterowników. W przypadku nVidii to nie ma problemu, za to ze sterami ATI są różne cyrki. Z tych dwóch to warto GF7300GT, lecz polecałbym Prolink GF7600GS, która nie będzie na starcie szybsza a dzięki pamięciami 1,4ns też da się dobrze kręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Z tych dwóch to warto GF7300GT, lecz polecałbym Prolink GF7600GS, która nie będzie na starcie szybsza a dzięki pamięciami 1,4ns też da się dobrze kręcić. I jeszcze ~100zł zostanie w kieszeni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Palit 7600GS 256MB. Kupisz za 345zl jesli mnie pamiec nie myli, moze nawet taniej. Nie zastanawiaj sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) A czy te Pality nie mają czasem pamieci 2ns, kumpel chce kartę do 350zł do OC poleciłem mu tego palita z esc.pl, ale teraz nie wiem jakie tam są pamieci 1.4ns czy 2ns ???? bo na allegro wszystkie te pality 7600gs maja 2ns a to troche lipa chyba, i nie wiem czy na te 1500mhz poleca spokojnie???? Edytowane 10 Lutego 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 2ns to one mają namalowane [; W rzeczywistości jest ot 1.4ns ;) Bo jaki 2ns podkręci się do 1600Mhz ? [x Co do tematu to tylko Palit 76oo GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 2ns to one mają namalowane [; W rzeczywistości jest ot 1.4ns ;) Bo jaki 2ns podkręci się do 1600Mhz ? [x Co do tematu to tylko Palit 76oo GS Nic dodać nic ująć :) tylko PALIT :) Tu jest tańszy jeszcze (324,50) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) Dzieki wszystkim za pomoc, juz jestem zdecydowany. Co prawda w ESC troche drozej, ale odpada przesylka wiec mniej wiecej na jedno wychodzi. EDIT: Jeszcze jedna kwestia: jak jest ze wspomaganiem HDTV, da sie na tej karcie komfortowo ogladac, pliki mkv. Najlepiej jak by sie dalo jeszcze ogladac strumien HDTV z satelity na karcie na PCI w kompie :) Reszta configu jak w sigu nizej. Edytowane 13 Lutego 2007 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...