Skocz do zawartości
madek

System Sie Kaszani... Nie Moge Zainstalowac Grafy

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj cos mnie podkusiło zeby wywalić sterowniki od grafy (radeon 9800pro) i zainstalowac najnowsze omegi (catalyst 7.1).

wywalilem, restart, zainstalowalem nowe - wszystko git.

po restarcie ani sladu po sterownikach, w menedrzeze urzadzem nie wykrywa karty (tzn skreslone na czerwono), we wlasciwosciach ekranu tez ani sladu, zadnych zakladek itp. - pusto...

podobny problem mialem niedawno z drukarką pod usb, wywalilo pod sam koniec instalacji komunikat ze "nie mozna zainstalowac sprzetu", ale na szczescie jakos działa bez problemow.

cos jakby brakowalo plikow w systemie, ale nic nie ruszałem, system był "zadbany".

ma ktos jakies pomysly bo probowalem juz chyba wszystkiego :(

2 screeny:

http://img266.imageshack.us/img266/9610/untitled2tz4.jpg

http://img254.imageshack.us/img254/6046/untitled24dm4.jpg

Edytowane przez madek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem Driver Cleanera, wlazłem w tryb awaryjny, wywaliłem wszystko co związanie z ATI + pozostalosci na dysku, odinstalowalem karte w menedzerze urzadzen.

Reset, wykrywa nowy sprzet, instaluje (wskazuje omegi na dysku), wszystko niby ok. Na koniec "nie mozna zainstalowac sprzetu". Identyko mialem niedawno z 2 drukarkami. Z tym ze jedna sie jakos zainstalowala.

http://img77.imageshack.us/img77/5553/untitled3nk0.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/9610/untitled2tz4.jpg

Wciskam anuluj i od nowa znajduje karte i tak mozna w kółko...

Zaraz mnie cos trafi... nie mam ochoty ani czasu na format c ..... :-(

Edytowane przez madek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsze sterowniki na bank obsługuja karte. Probowalem instalowac spowrotem te omegi co miałem i bez skutku, takze cos sie w systemie pochrzaniło.

Wczoraj juz myslalem ze sie udało. Wszystko niby działało pomimo komunikatu "nie można zainstalować tego sprzętu", ale po restarcie spowrotem pusto - tak jakby windows odrzucał sterowniki.

Czeka mnie format tak czy inaczej, co zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta dziala od 2 lat bez problemow, do momentu jak odinstalowalem od niej stery.

Podejrzewalbym ze cos z nia nie tak gdyby nie fakt ze mialem identyczne problemy z instalacja drukarek kilka tyg. temu. Jedna nie dala sie zainstalowac w ogole, druga jakos dziala pomimo komunikatu "nie można zainstalować tego sprzętu".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz czestotliwość pci/agp? może dysk nie wyrabia i jakieś problemy.

Można zobaczyć też we "właściwości systemu > sprzęt > podpisywanie sterowników". Nie wiem jakie są objawy, gdy tem jest wybrana opcja "zablokuj", jednak to mi przyszło do głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz czestotliwość pci/agp? może dysk nie wyrabia i jakieś problemy.

Można zobaczyć też we "właściwości systemu > sprzęt > podpisywanie sterowników". Nie wiem jakie są objawy, gdy tem jest wybrana opcja "zablokuj", jednak to mi przyszło do głowy.

W tej chwili procesor działa defualtowo, takze problemy z czestotliwoscia mozna wykluczyc.

W tej zakładce mam zaznaczone "ignoruj".

Sterowniki probowalem rozne, 3 wersje Omeg (w tym te ktorych uzywalem ponad rok), jak i zwykłe Catalyst od ATI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi