Star Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 otoz mam pewne pytania do Was czyt.specjalistow ;) zwiaqzane z radkiem x1950Pro od sapphire patrzylem sobie w necie na testy i zadziwil mnie ale to mega delikatnie mowiac,pewien test z CSem Sourcem.Otoz ten test przebiegsal z powercolorem i asusem ale chyba nie powinno byc duzej roznicy ...miedzy nimi a moim saphem. na max detalach rozdzialka 1200x1000 AA x4 (!) i AF x8 (!!) bez HDR wyszla w sourcie bagatela >.< 140 + FPSow no nie no ludzie jakies zarty.Gól pod szyja mi o malo nie wyskoczyl >.< moj radek na max detalach I AA x4 oraz AF x4 bez HDR oczywiscie rozdzialka 1200x1000 mam normalnie do 80 FPSow (!!!!!) ale najgorsze jest to ze po pewnym czasie kiedy karta sie napracuje,wentyl pracuje na max obrotach (slychac az tylko ) nagle mnie kur%^& strzela bo FPSy spadaja tak nagle do krytycznie niskich rzedu 15 >.< co jest ?? trzeba zmienic opcje na slabsze=np AA na x2 i potem FPSy wracaja na norme po czym mozna znow zmienic na wyzsze ustawienia...na jakis czas... TERAZ mam wazne pytanie (!!!) czy temperatura karty ma znaczenie na jej wydajnosc ?!!?!?! poniewaz moja podczas gry w CSS osiaga ponad 70 stopni czy to nie za duzo ?? czy jakby byla nizsza to wtedy FPSy by nie spadaly i karta bylaby wydajniejsza ?? thx in advance :) BaRdZo prosze o szybka odpowiedz ,chce juz dzialac :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Co do FPS w CS:S, jest to głównie zależne od procka. Ja na SD 3Ghz i 7300GT mam cały czas ponad 120 FPS. A co do zależności między temperaturą to możliwe, że zegary karty się obniżają kiedy się zagrzeje za bardzo, ale w tej kwestii za dużo ci nie powiem bo nei wiem jakie są temp pracy tej grafiki [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Sprawdź jak grafika zachowuje sie w innyn grach i w 3dmarkach, jak też bedą takie cyrki to sprawdź czy chłodzenie nie jest zabrudzone albo czy źle nie przylega do karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Star Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 (edytowane) tylko w csie takie numery,tylko ... >.< ps. mam proca e6300 niekrecony !!! czy to ma wplyw >.< Edytowane 10 Lutego 2007 przez Star Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...