Skocz do zawartości
ige007

Male Oc 7300gt Chyba Podchodzi Pod Ekstremalne ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiem czy to sie zalicza do ekstremalnego ale wrzuce:

Ofiara jest galaxy 7300gt 128mb/1.4ns stock 500/1400mhz,krotko i na temat:

Chlodzenie wc+zima cooling ;) w idle na gpu 30*C w load 44*C

gpu 1,25V@1,9V 500@910Mhz

http://img176.imageshack.us/my.php?image=910mhzxj2.jpg

mem 1,85V@2,3V 1400@2106Mhz

http://img264.imageshack.us/my.php?image=2100mhzmemdv9.jpg

aquamark03 98768pkt

http://img176.imageshack.us/my.php?image=aqbn5.jpg

smark05 6788pkt

http://img462.imageshack.us/my.php?image=05nowymm2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

max na raz niesprawdzalem z prostej przyczyny w smarkach roznicy miedzy mem ustawionym na 2050 a 2100 nieam roznicy dlatego dla smarkow smigaly zawsze na 2050mhz....

mysle ze bez problemow jest gpu 910/2100 lecz niesprawdzane

na kosciach sa orginalne radiatorki

ehhh gdybym mial c2d ;)

Czyli taki standard dla takich graf z lekko podbitymi napieciami

no niewiem czy taki standard... ;) jest to chyba rekord polski i jeden z lepszych wynikow na swiecie,wystarczy spojzec na hwboota Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ja dziś działałem na procku znajdujacym sie w LGA z napieciem ponad 1,9v... na wc [; . Dałbym wiecej, ale szkoda mi kolejnej mobo z upieczonymi mosfetami :D

Pisałem ze blisko "normy" ponieważ kilka takich graf z podobnymi taktami widzialem :) - nie duzo, bo właściwie nikt "kompetentny" nie zabral sie za te karty :D

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ja dziś działałem na procku znajdujacym sie w LGA z napieciem ponad 1,9v... na wc [; . Dałbym wiecej, ale szkoda mi kolejnej mobo z upieczonymi mosfetami :D

Pisałem ze blisko "normy" ponieważ kilka takich graf z podobnymi taktami widzialem :) - nie duzo, bo właściwie nikt "kompetentny" nie zabral sie za te karty :D

Teoretycznie to jest tylko jeden 7300gt który ma więcej na gpu [patrząc na hwbota]. No i z tego co pamiętam Fr3ak na XS też był blisko 900Mhz, ale nie przebił tej magicznej bariery :wink: Także wynik godny uwagi. Szkoda tylko, że karta ma 128mb i w smarku 05 i 06 raczej nie ma szans z 256mb nizej taktowanymi :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takze mam mur na grafei. X300 na ac i 1.7v latal na 637MHz. Z wc, ciutke nizsza temperatura gpu oraz vgpu podbitym nawet do 1.78v dostalem mega boosta w wysokosci... 1-2MHz :lol:

czyli wc prawie jak nitro :lol:

@ige007

wrzucułes wynik na hwbota?

chyba mi link umknął :rolleyes:

Edytowane przez FatAlbert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ige - takty gpu rozumiem bez delty? btw dłuuugo czasu minęło zanim ktoś zrobił wyższe mhz na rdzeniu niż ja :wink: korci mnie żeby się pobawić tą 73gt ale bez artów jednak bo nie moja sztuka...

Gratulacje :wink:

Edytowane przez banti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ige - takty gpu rozumiem bez delty? btw dłuuugo czasu minęło zanim ktoś zrobił wyższe mhz na rdzeniu niż ja :wink: korci mnie żeby się pobawić tą 73gt ale bez artów jednak bo nie moja sztuka...

Gratulacje :wink:

Takty z deltą -128 :wink:

E tam banti ja też mam 830 na gpu :rolleyes:

@kain

Wynik niski, bo procek i ram jest tu ograniczeniem [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz pisalem w temacie o 73gt dlaczego nierobilem smarkow przy wysokim gpu ;) celem bylo osiagniecie maks taktowania gpu,sm05 to jeszcze stary do poprawienia

@banti oczywiscie ze z delta bez niej jest to raczej nieosiagalne w przecietym egzemplarzu...co do twojego maks wyniku to juz jakos czas temu kilka osob cie pobilo :D

Edytowane przez ige007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta bez delty.... :lol2: Bez niej raczej nie możliwe jest 900mhz na rdzeniu, a co do samego wyniku to w temacie o 73GT już gratulowałem :D

Pewna osoba na tym forum Moze Ciebie zadziwic :) MOze za niedlugo szczegoly... narazie sesja :(

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo Sectora 7600GS robi 900Mhz na 1.7v na delcie -100 :) On ma 1 PCB Galaxy. IMO jeśli da te 1.9v + fajna temperatura to może z tego być coś ciekawego :twisted2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...