heryf Opublikowano 24 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2007 wielkie dzieki, zmienilem product code na 0539229, ale nie flashowalem go jeszcze programem Nokia Software Update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 o co chodzi na w n73 chce np powiększyć zdjęcie to wyskakuje komunikat że za mało pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 to zalezy czy w standardowej przegladarce i jaka jest wielkosc zdjecia waga i rozmiar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 (edytowane) w normalnej seryjnej przeglądarce, zdjęcie robione aparatem tego telefonu, nie wiem jaka jakość tam ustawiona była. edit. jeszcze pytanko która nokia ma większy wyświetlacz? e65 czy n73? w różnych źródłach jest różnie podane i sam nie mam pojęcia jak to jest. Edytowane 2 Października 2007 przez quarantino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 n72 2.4 cala e65 2.2 cala (przekątne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 moze masz na wgrywane tone softu i brakuje ci ramu, albo virus, lub blad firmware sprobuj moze wgrac nowe firmware albo zrobic hard reset, ewentualnie przeszkanowac jakims antivirusem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ktos posiada syntezator mowy PL na nokie e65 ? Jezeli tak to z gory dziekuje z podanie linka etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haladdin Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 ja mam pytanie. Jak to jest z szybkością Symbiana?? Jedni mówią, że jest szybki (dla przykładu E50). Inni z kolei mówią, że w tej samej E50 jest on wolny, muli się. Jak ma się szybkość działania telefonu z Symbianem (np. 9.1, 9.2) do szybkości dizałania telefonów bez Symbiana. Wreszcie, są wolniejsze, czy nie są?? Bo ilu użytkowników, tyle opinii. Ja jestem w tym temacie praktycznie całkowitym noobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) ja już Ci odpowiedziałem w temacie do wyboru komórki i myślę, że większość użytkowników przeglądających ten temat potwierdzi tylko moje słowa. Przy symbianie Trzeba rozróżnić 6 grup ludzi, np używając do tego E50 1. Ci którzy używają E50 - działa dla nich z zadowalającą prędkością, zamiatając większość telefonów (takie 6120 to już w ogóle masakra) 2. Ci którzy mają telefon z brandowanym softem Orange - rzeczywiście zmula telefon, każdy 3. Ci którzy oczekują cudów i w większości ich niezadowolenie z szybkości działania telefonu jest nieuzasadnione 4. Ci którzy mają syf w telefonie i mówią, że wolny, że się długo włącza - po prostu nie dbają 5. Ci którzy nie mieli styczności z symbianem i mówią że to szit - Ci narzekają najbardziej ;) 6. Ci którzy mieli styczność z symbianem za czasów n6600 - wtedy był deczko wolny.... ale to inna bajka imho już 6630 działa z porównywalną prędkością do k750i - przez 2 tyg miałem oba jednocześnie, a e50 jest sporo szybsze od 6630 Sam mam zamiar wrócić do symbiana i łapać e50 Edytowane 26 Października 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Miałem porównanie między N70 a E50 i muszę powiedzieć, że ten drugi to demon szybkości przy s60v2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bertold Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 syntezator czy cos podobnego jest na stornie nokii, jak dla mnie e50 (tygodniowa) jest troche wolna, bawilem sie nim trzymając w drugiej rece mojego phona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Pisać że symbian działa szybko w porównaniu do zwykłego tel to lekka przesada ;). K750 działa szybciej niż e50, w ogóle to ciężko znaleźć tel bez symbiana który będzie działał wolniej :). ALE szybkość działania nie jest tez taka tragiczna, są to opóźnienia od niezauważalnych po przez małe do rzadko się zdarzających ale jednak długich. Na co dzień dla mnie moja e50 działa wystarczająco szybko. Opóźnienia które zauważyłem to - czasami jak dojdzie sms t dłuugo skrzynka się otwiera. Jeżeli tel nie przeładowywaliśmy dłuży czas to z pewnym opóźnieniem wchodzi się do zainstalowanych aplikacji. Ostatnia sprawa to aplety javy które odpalają się zauważalnie dłużej niż np na se. Jednak możliwości tel moim zdaniem rekompensują te drobne niedogodności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Pisze posta na szybko więc wybaczcie jeśli ktoś już o to pytał. Ale..moja rodzicielka kupiła sobie w orange n70. Okazało się to błędem! Czy w tym badziewiu nie da się naprawdę zmienić nawet dzwięku SMSa? Pomóżcie, bo już mi głowę suszy żeby pomóc a w instrukcji (!) nawet ani słowa o tym :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) Da się, poszukaj w profilach. Edytowane 28 Października 2007 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 28 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2007 Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Mam N6120.... po kilu miesiacach moge szczerze polecić ten telefon...z pogardą patrze nawet na n73ki moich kolegów.... U mnie wszystko po prostu fruwa! Soft jest nowszy, stabilniejszy.... Perfekt, po prostu. Po czasie wszystkich tych bajerów używam coraz rzadziej... istotniejsza jest wlasnie szybkosc.... dostepnosc i oprogramowanie.... Tutaj szybkosc wymiata oprogramowanie tez zostalo znacznie ulepszone... Wszystko jest praktyczne i przemyslane. Polecam serdecznie telefon. Jedyna wada jest taka ze łatwo sie niszczy... ale... to moze kwestia tego jak ja go uzywam ;) Nie spojrze na telefon z procem <300mhz.... (wczesniej mialem SPV c600 - 200 mhz, tez fajne, ale jako telefon, bez porownania praktyczniejsza i stabilniejsza jest nokia) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Mam N6120.... po kilu miesiacach moge szczerze polecić ten telefon...z pogardą patrze nawet na n73ki moich kolegów.... U mnie wszystko po prostu fruwa! Soft jest nowszy, stabilniejszy.... Perfekt, po prostu. Po czasie wszystkich tych bajerów używam coraz rzadziej... istotniejsza jest wlasnie szybkosc.... dostepnosc i oprogramowanie.... Tutaj szybkosc wymiata oprogramowanie tez zostalo znacznie ulepszone... Wszystko jest praktyczne i przemyslane. 6120 ma szybszy procesor, jest to powodem Twojej szybkościowej dumy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 (edytowane) @nuras_en Nie wiemu czemu i komu mialby sluzyc Twoj post. Doskonale wiemy ze procesor jest szybszy i o tym nawet napisalem w dalszej czesci posta. Jakiej szybkosciowej dumy :D? ! Daj spokoj czlowieku... A no tak, krotkie spojrzenie w sygnaturke... masz N73 :D a ja powiedzialem coś nieładnego o Twoim telefonie... hah :D wybacz mi Po prostu wydaje swoje obiektywne odczucia, ktore moga pomoc innym przy wyborze telefonu. Kompletnie nie zalezy mi na dyskusji i udowadnianiu (klotni), ktory telefon jest lepszy... Dla mnie wazniejsza jest cena! szybkosc i wielkosc telefonu, mniej wazny jest dla mnie aparat i odtwarzacz i wieksza przekatna ekranu. Dla Ciebie, byc moze odwrotnie... rozumiesz ? :D I takim właśnie osobą polecam N6120 Eot Edytowane 8 Listopada 2007 przez yaro120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 @nuras_en Nie wiemu czemu i komu mialby sluzyc Twoj post. Doskonale wiemy ze procesor jest szybszy i o tym nawet napisalem w dalszej czesci posta. Jakiej szybkosciowej dumy :D? ! Daj spokoj czlowieku... A no tak, krotkie spojrzenie w sygnaturke... masz N73 :D a ja powiedzialem coś nieładnego o Twoim telefonie... hah :D wybacz mi Po prostu wydaje swoje obiektywne odczucia, ktore moga pomoc innym przy wyborze telefonu. Kompletnie nie zalezy mi na dyskusji i udowadnianiu (klotni), ktory telefon jest lepszy... Dla mnie wazniejsza jest cena! szybkosc i wielkosc telefonu, mniej wazny jest dla mnie aparat i odtwarzacz i wieksza przekatna ekranu. Dla Ciebie, byc moze odwrotnie... rozumiesz ? :D I takim właśnie osobą polecam N6120 Eot 1. Twojemu zachwytowi nad prędkością tego cudownego telefonu... 2. Tak mam n73 i jest to mój którys z kolei telefon z symbianem przez co mam trochę doświadczenia jak się z nimi obdlugiwac żeby chodziły szybko. 3. Wielu kupuję coś na co ich stać (np 6120) i ich obiektywnocść (a raczej je brak) jest taka, że mówią, że ich jest najlepsze... Mimo iż inny produkt jest droższy/lepszy. Nie mówie, że wszystko co droższe jest lepsze no ale nie moge czytac tego co piszesz... Za chwile napiszesz, że jest lepszy od E90 bo jest mniejszy nie ma gps i qwerty bo TY tego nie używasz i och i ach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Czy przy deinstalowaniu programów w symbianie w systemie zostaje jakiś syf czy może z telefonu usuwane jest wszystko bez śladu? A może zależy to od wersji symbiana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 (edytowane) I czy są jakieś metody na wywalenie syfu w stylu nokia maps, lifeblog,flashplayer, tutorial, im, realplayer czyli ogolnie tego co mi zajmuje miejsce w pamiec, sterczy w menu, a i tak nigdy nawet tego nie wlacze? ;-) BTW. Mam N73 ME. Bardzo fajny telefon, ale jakby softa trochę dopracowali to bym się ucieszył. Szybkość całkiem zadowalająca (pomijam tylko działanie nokiowskiego menadżera aplikacji, bo tu jest raczej źle.) Edytowane 16 Listopada 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) imho po odinstalowaniu programu zawsze zostaje jakiś syf, tak jak w kompach. Tu pliczek, tam wpisik i się zbiera, Jeżeli dość często ktoś wgrywa/kasuje to dobrze co jakiś czas zrobić format (żeby nie tracić danych i wgranych programów to w oprogramowaniu można zrobić kopię wszystkiego na raz). Swego czasu jak bawiłem się 6630 to już po 2óch dniach intensywnych instalacji/deinstalacji można było zauważyć zwolnienie softa, więc format leciał non stop ;) Jeżeli ktoś używa telefonu z symbianem jako telefonu to formaty nie są mu potrzebne, moja ciocia ma 6630 od 1,5roku i używa go do pracy (wygadane coś koło 1800h - tak tyle :P), telefon śmiga praktycznie jak nówka. @Sysak tych wynalazków nokii raczej się nie pozbędziesz, a co do softu to wątpię, żeby coś się zmieniło, cudów ze strony Noki się raczej nie spodziewaj... Edytowane 17 Listopada 2007 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Witam w temacie. Ja z kolei rozpoczynam przygode z symbianem, stad moje pytanie, co znaczy komunikat "waznosc certyfikatu wygasla". Po czym proces instalacji zostaje przerwany. Pojawia sie to przy instalcji np doom'a, i czasem przy innych programach. W instalowaniu aplikacji mam poustawiane tak jak zalecaja na symbianos.pl. Edytowane 17 Listopada 2007 przez kardas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam w temacie. Ja z kolei rozpoczynam przygode z symbianem, stad moje pytanie, co znaczy komunikat "waznosc certyfikatu wygasla". Po czym proces instalacji zostaje przerwany. Pojawia sie to przy instalcji np doom'a, i czasem przy innych programach. W instalowaniu aplikacji mam poustawiane tak jak zalecaja na symbianos.pl. Klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioholiq Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Witam posiadam telefon Nokia n72 z 1 GB kartą pamięci uważam, że to jest ekstra telefon mam go już 9 miesięcy i jak dotąd mnie nie zawiódł, lecz ostatnio zauważałem, że zapycha się pamięć telefonu wykasowałem wszystko, co się dało sms fotki i jakieś głupoty, co miałem no i na parę dni miąłem spokój, lecz problem powrócił a tak naprawdę to ja tam już nic nie mam, bo mam wszystko pokasowałem a pamięci nadal ubywa z dnia na dzień nie wiem czy złapałem wirusa czy czasami wchodziłem nim do neta czy rejestr startych aplikacji, co były zainstalowane tak się rozrósł szczerze to nie mam pojęcia proszę o jakieś sugestie rozwiązania tego problemu. Formaty i wgrywania symbiana to ostateczność nigdy nie robiłem tego i za bardzo nie chce tego robić może jakieś programy do czyszczenia takich telefonów istnieją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 w takim wypadku, format, format i jeszcze raz format ;) niczego się nie musisz bać, wystarczy że zrobisz sobie kopie zapasową danych i pamiętaj o zgraniu numerów na kartę, bo przy formacie wszystkie dane odchodzą w zapomnienie. wystarczy z klawiatury wbić kod *#7370# i poczekać chwilę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 W zasadzie nie wierzę, że ktoś odpowie twierdząco, ale czy jest może kompilator pascala na symbiana v3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 @Sysak tych wynalazków nokii raczej się nie pozbędziesz, a co do softu to wątpię, żeby coś się zmieniło, cudów ze strony Noki się raczej nie spodziewaj... Heh nie rozumiem tego. Ludzie wszystko rozbrajają a głupich programików z softu nokii wyrzucić nie mogą... ucieszyło by mnie coś takiego jak nlite do symbiana S60 v3. nawet nie macie jaki dyskomfort czuję widąc ikonkę nokia maps, czy adobe pdf w moim telefonie. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 W najnowszym symbianie czyli w wersji 9.2 da się włączyć uproszczone kodowanie znaków dzięki czemu można odpuścić sobie zabawy z programami NaSMS czy t99. Czy możecie mi powiedzieć czy da się zrobić to samo Na symbianie, ale z UIQ 3? Chodzi mi głównie o SE W950i Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 W najnowszym symbianie czyli w wersji 9.2 da się włączyć uproszczone kodowanie znaków dzięki czemu można odpuścić sobie zabawy z programami NaSMS czy t99. nie tylko, w najnowszym sofcie do E50, N73 tez juz to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...