kRZyCHu89 Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam! Zamierzam w najbliższym czasie kupić nowy komputer za około 1800 zł. Wszystkie części zamierzam kupić w sklepie proline.pl, gdyż mam go "pod nosem". Nie chce kupować nic przez internet. Skompletowałem już części. Brakuje mi jeszcze płyty głównej i karty graficznej. Zatem zwracam się z prośbą, abyście pomogli mi wybrać te podzespoły. Co w ogóle myślicie o tym zestawie? Co ewentualnie zmienić? Na razie "wydałem" 1108 zł. Do tego dochodzi jeszcze jakaś obudowa za 150 zł. ;) Procesor: AMD Athlon 64 X2 3600+ Pamięć RAM: Kingston 2x512 MB, 667 MHz, CL 5 Dysk twardy: Samsung 200 GB, SATA, Cache 8 MB Chłodzenie: Arctic Cooling Freezer 64 Pro Zasilacz: Chieftec 450 W PS. Karta graf. musi mieć wyjście D-SUB. Z góry dzięki za wszelką pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jakbyś napisał do czego używasz kompa - tzn grasz czy nie - to byłoby łatwiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fury161 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Dokładnie,napisz co masz zamiar robić na nim,jesli nie będziesz wykonywał żadnych operacji obciążających procesor,to niepotrzebny Ci dwurdzeniowy procesor.Do gier lepszy jest szybszy jednordzeniowiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 550zł na mobo i grafe hmm... Biostar tForce4 AM2 Galaxy 7300gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kRZyCHu89 Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Głównie zależy mi, żeby komp dawał sobie rade przez 5 kolejnych lat. Nie kupuje go specjalnie do gier. Od czasu do czasu lubie sobie jednak w coś zagrać. Mam też zamiar zainstalować na nim Viste ;) Powiedzmy, że mam jeszcze 700 zł. na płyte i grafe. Co polecacie z proline.pl? Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jeżeli grasz od czasu do czasu, to nie licz że będzie ci taki sprzęt nadawał do tego za 5 lat. Nawet najlepszy sprzęt wytrzymuje wydajnościowo max. 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...