voytas Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 zeby zasmakowac Visty to dla wielu osob konieczne bedzie zaktualizowanie komputera przynajmniej pod katem CPU i RAMU/ nie wspominajac o karcie graficznej. to juz prawdopodobnie bedzie dla wielu hamulcem do przejscia z XP. Microsoft moze zastosowac technike 'braku wsparcja xp' jak zauwazy, ze rynek nie zareagowal 'odpowienio'. Ciekawe jest raczej jak zachowa sie biznes. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 eh, jak ja widze ta pogoń za systemami. Ja od kilku lat uzywam Windowsa Server 2003 (tak, w komputerze domowym) i ani mi sie sni przechodzić na inny system. Chyba ze longhorn server pokaze się z lepszej strony to MOZE zamienie na niego ;) BTW. Niedawno byłem u znajomego w komputroniku i na jednym z komputerow z wystawki stał sobie nowy pecet z Athlonem 3500+, 1GB ram i 7300GT oraz Vista Home. Ładnie to wyglada, ale na świeżym systemie ilość wolnej pamięci wynosiła tam 23MB Ram. Wnoski chyba same nachodza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 Tak, wniosek jest prosty. Piszesz to juz drugi raz nie mając pojecia w jakis sposób vista zarądza ramem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ja od kilku lat uzywam Windowsa Server 2003 (tak, w komputerze domowym) i ani mi sie sni przechodzić na inny system. poważnie? kupiłeś w oemie do domowego pceta? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Ja od kilku lat uzywam Windowsa Server 2003 (tak, w komputerze domowym)I jak ten WinServer2003 się sprawuje, głównie interesuje mnie zachowanie i wydajność gier. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 (edytowane) Właśnie jak Server 2003 działa?? Miałem z nim do czynienia na studiach i nadal mam ale czy Server 2003 tak naprawde jest potrzebny do domowego PC?? Bo swego rodzaju jeśli chodzi o ten system to użytkowania domowego to swoista "egzotyka" ;-) A co do Vienny ciekaw jestem jakie ona będzie miała wymagania. Czy będzie potrzebny do tego... procek czterordzeniowy a z pamięci RAM minimum 4 GB Edytowane 2 Kwietnia 2007 przez Radzyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 BTW. Niedawno byłem u znajomego w komputroniku i na jednym z komputerow z wystawki stał sobie nowy pecet z Athlonem 3500+, 1GB ram i 7300GT oraz Vista Home. Ładnie to wyglada, ale na świeżym systemie ilość wolnej pamięci wynosiła tam 23MB Ram. Wnoski chyba same nachodza. Vista inaczej zażadza pamięcią, system stara sie ja wykożystać a nie jak w starszych wersjach windowsa masz 80% wolnej pamieci i jej niemozesz wykożystac:/ Swoja droga to jedyny plus visty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero700 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Pytanie jak ten w2k3 server wspiera sprzęt multimedialny i jak wygląda sprawa alceleracji 3d. PCI, nie przesadzaj z tymi 80% i 'niemożesz jej wykożystać' bo to już siakieś herezje są.. A co do visty.. każdy super elo 1337 mówi, że jest BE i FUJ. Bullshit. Jako user linuxa mogę ze spokojnym sumieniem stwierdzić, że windows jest znacznie lepiej dopracowany i USER FRIENDLY niż linux, zatem sorry, ale najdroższy [pod względem produkcji] i najbardziej skomplikowany [z tego co pamiętam, 14.000.000 ln kodu] jest o 4ery do przodu przed XP. Problem w tym, że troche za bardzo wyprzedza swoje czasy... i oczywiście [jak wszystko] ma swoje wady. Dlatego też, jeśli microsoft wybłogosławi kolejny OS wy wszyscy którzy już wtedy będziecie visty używać powiecie to samo, co dzisiaj mówicie o viscie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Pytanie jak ten w2k3 server wspiera sprzęt multimedialny i jak wygląda sprawa alceleracji 3d.Grrr Ten system ma 4 lata a niektóre pytania jakby to jakas nowosc była... Jak wygląda i jak wspiera? Nijak ten system to praktycznie to samo co XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 (edytowane) Grrr Ten system ma 4 lata a niektóre pytania jakby to jakas nowosc była... Jak wygląda i jak wspiera? Nijak ten system to praktycznie to samo co XP. No ale mało popularny i czasem nawet niektórzy są zaskoczeni " ooo Windows 2003?? jest coś takiego??" Edytowane 3 Kwietnia 2007 przez Radzyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ehh...myślałem że się dowiem coś o Vienna... co do proroctw na temat wymagań to skoro hardware sie rozrasta (4 jajka np) to myśle, że i system byle jaki tego obsługiwać nie może. Imho 4/8 core, 2/4/8Gb Ram to będą czasy Visty, dla Vienny trzeba będzie mieć sprzęt kolejnego przełomu technologicznego np: -Xp - m.in start dla 64bitów -Vista - Dx 10, prawdopodobnie przy końcu panowania będzie już tylko 64bit -Vienna- nie interesuję się aż tak bardzo tematem, abym mógł cokolwiek napisać :( (choć powinienem :( ) pzd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 ehh...myślałem że się dowiem coś o Vienna... co do proroctw na temat wymagań to skoro hardware sie rozrasta (4 jajka np) to myśle, że i system byle jaki tego obsługiwać nie może. Imho 4/8 core, 2/4/8Gb Ram to będą czasy Visty, dla Vienny trzeba będzie mieć sprzęt kolejnego przełomu technologicznego np: -Xp - m.in start dla 64bitów -Vista - Dx 10, prawdopodobnie przy końcu panowania będzie już tylko 64bit -Vienna- nie interesuję się aż tak bardzo tematem, abym mógł cokolwiek napisać :( (choć powinienem :( ) pzd Jak narazie o Viennie temat przycichl ja tez zbytnio teraz nie czytalem bo interesuje sie ostatnio glownie LINUXEM ;) ale na dziela Microsoftu tez popatrze jak mam czas. Niech najpierw zrobia Longhorna i SP3 dla XP. Slyszalem o jakims Fiji ale nie wiem nic na ten temat co to ma byc :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Microsoft oficjalnie o Windows 7 Następca Visty będzie opracowywany przez około 3 lata, a dokładna data premiery rynkowej zostanie wyznaczona przez odpowiednią dojrzałość kodu. Microsoft potwierdził oficjalnie, że Windows 7 - do tej pory znany jako Vienna - będzie rozprowadzany w wersji 32- i 64-bitowej. Zachowany ma także zostać podział na edycje dla użytkowników indywidualnych i biznesowych. Nie wiadomo jeszcze, jaki kształt będzie posiadać system - prace koncepcyjne ciągle trwają. Microsoft daje do zrozumienia, że stara się znaleźć sposób na powiązanie oprogramowania z usługą subskrypcji podobną do Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). Informacje zaprezentowane przez korporację podczas konferencji Microsoft's Global Exchange (MGX) wynikają z realizacji nowej strategii giganta, który postanowił postawić na przejrzystość w kontaktach z partnerami. Źródło itbiznes.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Microsoft oficjalnie o Windows 7 Następca Visty będzie opracowywany przez około 3 lata, a dokładna data premiery rynkowej zostanie wyznaczona przez odpowiednią dojrzałość kodu. Microsoft potwierdził oficjalnie, że Windows 7 - do tej pory znany jako Vienna - będzie rozprowadzany w wersji :blink: 32 :? - i 64-bitowej. Zachowany ma także zostać podział na edycje dla użytkowników indywidualnych i biznesowych. Nie wiadomo jeszcze, jaki kształt będzie posiadać system - prace koncepcyjne ciągle trwają. Microsoft daje do zrozumienia, że stara się znaleźć sposób na powiązanie oprogramowania z usługą subskrypcji podobną do Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). Informacje zaprezentowane przez korporację podczas konferencji Microsoft's Global Exchange (MGX) wynikają z realizacji nowej strategii giganta, który postanowił postawić na przejrzystość w kontaktach z partnerami. ile można ciągnąć tą padline!! przez takie poczynania nic nigdy się nie ruszy w środowisku 64bitowym :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IHS Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 (edytowane) czyli vienne(32bit) zadowoli "jedynie" 3.25 gb ramu :wink: Edytowane 28 Lipca 2007 przez IHS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2007 Paul Thurrott uaktualnia Windows "7" FAQ Mimo, że emocje po premierze Visty nie zdążyły jeszcze opaść na dobre, coraz częściej mówi się już o jej następcy. Znany komentator tematyki systemów Microsoft przygotował zbiór odpowiedzi na częste pytania dotyczące Vienny. W artykule Windows "7" FAQ Paul zaznacza, że póki co potwierdzonych informacji jest jeszcze bardzo niewiele, w chwili obecnej Microsoft skupia się na informowaniu społeczności użytkowników o wszystkich aspektach Visty i na jej następcę czas dopiero nadejdzie. Niemniej, w publikacji udało się zabrać kilka ciekawostek. http://www.winsupersite.com/faq/windows_7.asp Microsoft_Windows_Seven Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2007 Po małej ciszy o Windows vienna (seven) są nowsze informacje http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=7616 Mnie ciekawi jakie wymagania będzie miało przyszłe dziecko Microsoftu :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=8157 tego się bym nie spodziewał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=8157 tego się bym nie spodziewał :)Bardzo dobrze :) mam nadziej że będzie tak jak XP tylko pare nowych rzeczy np. DirectX 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 (edytowane) Bardzo dobrze :) mam nadziej że będzie tak jak XP tylko pare nowych rzeczy np. DirectX 10 To już chyba będzie Dx 11 :) Ale M$ przyznał się tym samym do błędu z Vistą, że to nie wypał. Hehe wiadomość się pojawiła kiedy myślę w końcu preinstalować na lapku z Visty na XP choć wolę linuksa ;) Myślę o sporym upgradzie stacjonarnego komputera ale poczekam na ten seven zapewne już twórcy kart myślą o Dx 11 :) Edytowane 17 Stycznia 2008 przez Radzyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 2882824[/snapback] Ale M$ przyznał się tym samym do błędu z Vistą, że to nie wypał. :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 To znaczy czego? Na takim etapie kazdy nowy system MS jest poprzednią wersją w której prawie nie ma zadnych zmian. A tego, że M$ szybko sie weźmie za seven. Znaczy już brali sie od dawna ale myślałem, że na następce Visty bedzie Nam czekać długo a tu już 2009 wersja beta a pod koniec 2009 RTM. Moim zdaniem sp1 dla Visty i koniec przygody Visty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 :lol: MS zaczyna tworzyc nowe systemy zawsze zaraz po premierze poprzedniej wersji.... Dla przypomnienia pierwsze wersje Mx longhorna(Visty) to był XP z kilkoma testowymi funkcjami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 Nie chce tworzyć wojen :P Tylko piszę, że jak przy Milenium Windows decyduje się szybko wydać następny system co może się wydawać jakby chcieli zatrzeć Vistę. Ktoś z MS nawet mówił, że przyznają się do paru błędów z Visty i chcą je naprawić na seven. Ta wypowiedx dla mnie brzmiała jakby Vista to taki królik doświadczalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 (edytowane) 1000000000000000000% zysk vienna to bedzie nic innego jak mutant mutanta jakim jest vista z jeszcze nowszymi rzeczami zerznietymi z linuxa i os x'a ale coz jezeli bedzie porownywalny do kariery xpka i mniej pamieciorzerny to sie przesiade P.S. zal mi tych wszystkich japoncow ktorzy cisneli gruche ze maja oryginalna viste :D ale coz japonia nadziany kraj i na vienne bedzie ich stac "BTW. Niedawno byłem u znajomego w komputroniku i na jednym z komputerow z wystawki stał sobie nowy pecet z Athlonem 3500+, 1GB ram i 7300GT oraz Vista Home. Ładnie to wyglada, ale na świeżym systemie ilość wolnej pamięci wynosiła tam 23MB Ram. Wnoski chyba same nachodza. Vista inaczej zażadza pamięcią, system stara sie ja wykożystać a nie jak w starszych wersjach windowsa masz 80% wolnej pamieci i jej niemozesz wykożystac:/ Swoja droga to jedyny plus visty" imo powodzenia w graniu na 23mb wolnego ramu RESPECT :) takie zaqrzadzanie ramem to sobie moga w dupe wsadzic a wiedzierliscie ze minwin to praktycznie linuxowy progs ??? :D nim wlasnie sie pisze rzeczy na unixy gratulacje dla microsoftu za podpieprzanie cudzych rozwiazan Edytowane 19 Stycznia 2008 przez MantisGhost Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 imo powodzenia w graniu na 23mb wolnego ramu RESPECT :) takie zaqrzadzanie ramem to sobie moga w dupe wsadzic :mur: I tak w koło brednioe o uzyciu ramu nie rozumiejąc jak to działa i ile jest tak naprawde zajete a ile wolne... a wiedzierliscie ze minwin to praktycznie linuxowy progs ??? :D nim wlasnie sie pisze rzeczy na unixy gratulacje dla microsoftu za podpieprzanie cudzych rozwiazan Pomijając drobna róznice w nazwie twierdzisz ze cos do "pisania rzeczy" moze robic za jądro systemu? :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 19 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2008 Nie ma co się kłócić. Pożyjemy zobaczymy. Ja przesiąde się na Vienne jak będzie mnie pamięciożerna jak to zapowiadają i wtedy razem na vienne poczekam na Dx 11 i na nowe karty :D Jestem pewny, że wraz z nadejściem vienny Dx 11 będzie już na dobre. Tylko mnie ciekawi jak podzielą WIndowsa czy będzie jak w Viście na różne basici, ultimate etc. hmmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Tylko żeby wygląd był Windowsa XP, bo jak będzie jak vista to ja dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie wiem czemu niektorzy sa tacy zdziwieni ze Vienna nadchodzi? MS sam zapowiedzial wsparcie dla XP dluzej niz dla Visty;] A vista to taka powtorka z rozrywki, tak jak z windowsem 2000 i Xp, ten pierwszy byl polem testowym dla Xpka Wydali Viste, niedopracowana ludzie raportuja zglaszaja bledy, tak jest taniej i szybciej, poprawia i wrzuca dopracowana Vienne (oby) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Tylko żeby wygląd był Windowsa XP, bo jak będzie jak vista to ja dziękuje.no to już teraz podziękuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...