Skocz do zawartości
Radzyn

Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co ja słyszałem to win7 to jest po prostu samo jadro i jako takie nie będzie dystrybuowane... Nie bedzie to żaden nowy xp ani vista... a sam win7 będzie zajmował 40MB i nawet nie będzie miał interfejsu graficznego z oknami żeby było ciekawiej :D. Chyba że mój informator ma złe informacje :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytałem po torrentach latają puste pliki ISO.

Jezeli kolejny windows to byłby rzeczywiscie 6.x to bedzie to tylko lekko poprawiona/zmodyfikowana Vista.

He he dokładnie ;)

I finished the download , it's FAKE FAKE FAKE.

The torrent is a blank ISO file , just check with WinHex , then generate a CRC 0000000.

FAKE FAKE FAKE

Don't waste your time downloading this.

Niestety, miłośnicy torrentów musieli obejść się smakiem. Plik ISO będący rzekomo obrazem płyty DVD z Windows 7 M1 okazał się... pusty.

http://www.idg.pl/news/138061.html

Trochę szkoda ale było do przewidzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój informator ma bardzo złe informacje.

no ja czytałem i to ze 2 artykuły, kiedyś dawniej, że bill zauważył ze vista to zło i potrzebują małego systemiku, który mółbym zasilać urządzenia jak linux - i taka też mieła być budowa win7.. modułowa.

A tu widzę że win7 to będzie kolejna vista? wtf? Po co to komu, skoro vista powstała po to, żeby ludzie zaczęli kochać XP... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu niektorzy sa tacy zdziwieni ze Vienna nadchodzi?

MS sam zapowiedzial wsparcie dla XP dluzej niz dla Visty;]

A vista to taka powtorka z rozrywki, tak jak z windowsem 2000 i Xp, ten pierwszy byl polem testowym dla Xpka

Wydali Viste, niedopracowana ludzie raportuja zglaszaja bledy, tak jest taniej i szybciej, poprawia i wrzuca dopracowana Vienne (oby)

nie wiem czy będzie tak różowo. Mainstream Support End dla XP to kwiecieć 2009, dla Visty kwiecień 2012. Extended Support End dla XP to 2014, a dla Visty 2017.

jak czytam że Vista to zło to.. :lol:

pokażę wam jak wygląda prawdziwa powtórka z rozrywki:

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...st&p=179641

http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...ost&p=84681

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie oznaczenie ma w wersjach NT Vista?

2000 to zdaje sie NT 5.0

Xp to chyba NT 5.1

Vista ?

Wtedy 6.1 byloby jak najbardziej na miejscu.

Nie byłoby bo wersja zmieniona o 0.1 oznacza bardzo niewielkie zmiany.

Vista 6.0 , Vista sp1 6.1.

SP1 to cały czas 6.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby nowy WIN ma zajmowac 40MB (jadro?) po uruchomieniu i ma byc lekki dla hardware'u - to akurat moze sie udac po tlustej Viscie.

No to niestety :)

Microsoft poinformował, że następny system operacyjny koncernu, znany pod nazwą Windows 7, nie będzie korzystał z rozwijanego kernelu MinWin.

Następny Windows ma zawierać zmodyfikowany i ulepszony kernel znany z Windows Vista – tak jak Windows 2008. W identyczny sposób ma się odbywać obsługa sterowników, nie zmienione mają zostać nawet wymagania sprzętowe. Nie będzie rewolucji, projekt MinWin nie doczeka się implementacji w Windows 7.

Znana jest też oficjalna data premiery systemu: Windows 7 trafi do sprzedaży w styczniu 2010 roku. Microsoft zamierza trzymać się założeń strategii, w świetle której nowe produkty mają pojawiać się w odstępie trzech lat.

System będzie w dalszym ciągu dostępny w dwóch wersjach: 32- oraz 64-bitowej. Microsoft nie chciał jednak zdradzać zbyt wielu szczegółów na temat cech, jakich można spodziewać się w nowym Windows, zasłaniając się „ochroną innowacji”. Korporacja zapowiedziała, że nie będzie udzielać zbyt wielu informacji na temat przebiegu prac nad nowym systemem.

- http://itbiznes.pl/art32650.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO po przemyśleniu ten system będzie dobry na laptopy no właściwie sami z MS mówili, że od Windows 7 systemy teraz będą tworzone pod mobilność. Bo VISTA z początku na laptopy to było wielkie nie porozumienie teraz już jakoś można pracować na Viście na lapku. Może MS sie boi konkurencji pod postacią linuksowej dystrybucji Ubuntu? Właściciel Canonicala zapowiedział, że Ubuntu 8.10 będzie robiony pod użytkowników laptopów i innych przenośnych urządzeń :)

Tylko pytanie czy producenci lapków będą chcieli pisać stery do starszych swoich modeli bo nie zamierzam zmieniać swego HP Pav. 6640ew po to, że nie będzie sterów na Windows 7 :]

Edytowane przez Radzyn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co mnie irytuje? ze się wyglądu czepiają... przecież wygląd Visty jest jednym z ładniejszych... a pozatym beta w grudniu, a jak wiemy microsoft za wygląd bierze się na końcu... ja ze swojej strony licze na poprawienie visty bo to dla mnie dobry system :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio microshit znowu wbil mi dzide w czastke nadzieji ktora sie we mnie tlila

zekome wczysytwanie sie systemu w 15 sekund to bujda na resorach i akcja marketingowa microshit robi teraz ankiete czy uzytkowicy nowej windy chca by ladowala sie w 15 sek ALE z ograniczona funkcjonalnoscia czyli bedzie mozna przegladac internet sluchac muzyki i ogladac filmy (przy pomocy IE i WMP oczywiscie bo nic innego sie nie wczyta) lecz o odpaleniu czegokolwiek innego bedzie mozna zapomniec wiec ja sie pytam po c#@&ja mi system ktory sie nie uruchamia kompletnie to tak jakby kupic ekstra nowa bryke, ale bez kol i kierownicy -_-

bartek wiesz wyglada fajnie ale moglo by byc lepiej widziales compiza albo beryla w linuxie ??? 100 X lepszy niz aero i prawie wogole nie obciaza proca (co do grafiki to nie wiem, ale po to ona jest :) )

ze nie wspomne iz okna visty zapychaja 3/4 ekranu w rozdzialce 1600x

Edytowane przez MantisGhost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoncz juz bo [ciach!]lisz jak potłuczony. Wszystkim Vista działa tak jak powinna tylko ty masz wiecznie jakis problem.

I nie porównuj aero do compiza bo aero słuzy tylko do wyswietlania okien a nie do generowania miliona niepotrzebnych nikomu efektów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoncz juz bo ciach!lisz jak potłuczony. Wszystkim Vista działa tak jak powinna tylko ty masz wiecznie jakis problem.

I nie porównuj aero do compiza bo aero słuzy tylko do wyswietlania okien a nie do generowania miliona niepotrzebnych nikomu efektów.

gosciu ja tu nie pisze o viscie tylko o windows 7 -_- patrz na temat

eh chlopie nie rozumiesz idei gdyby aero zuzywalo tyle zasobow co compiz czy tez beryl wszystkim zylo by sie lepiej to tylko dowodzi ze jak sie chce to mozna zrobic GUI ktore nie wpierdziela zasobow jak wampir, pozatym powiedzialem, ze aero nie jest zle gdyby nie to ze okienka sa naprawde ogromne (przynajmniej w moim odczuciu)

co do miliona nikomu nie potrzebnych efektow to masz racje po co one komu :) ale jesli mozna je miec to czemu nie

dziwne ze nie wypowiedziales sie na temat 15 sek bootowania wal smialo ja potrafie krytyke zdzierzyc ^^

P.S. Widocznie jestem bardziej wymagajacy niz inni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze wróc do tematu o Viscie bo juz sam nawet nie wiesz gdzie piszesz i o czym piszesz. Jak dalej nie rozumiesz to przed wysłaniem zacznij 50 razy czytac swoje posty.

Mniej niz 15 sekund z ograniczoną funkcjonalnoscia? Jak najbardziej, jezeli potrzebuje szybko uruchomic komputer to wlasnie do sprawdzenia czegos w sieci. Normalnie uruchamiam komputer raz, maksymalnie 2 razy dziennie i nie robi mi róznicy czy sie bedzie uruchamiał 5 sekund czy 5 minut...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze wróc do tematu o Viscie bo juz sam nawet nie wiesz gdzie piszesz i o czym piszesz. Jak dalej nie rozumiesz to przed wysłaniem zacznij 50 razy czytac swoje posty.

Mniej niz 15 sekund z ograniczoną funkcjonalnoscia? Jak najbardziej, jezeli potrzebuje szybko uruchomic komputer to wlasnie do sprawdzenia czegos w sieci. Normalnie uruchamiam komputer raz, maksymalnie 2 razy dziennie i nie robi mi róznicy czy sie bedzie uruchamiał 5 sekund czy 5 minut...

skoro tak twierdzisz

ja to bym chcial miec calkowicie zaladowany w 15 sekund ale co kto woli no i obsluge firefoxa bo z IE nie korzytam

nic moze jednak zrobia inaczej sie okaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...