Skocz do zawartości
xacti

Chlodzenie Na Karte Graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Po wielu probach kupna chlodzenia na grafike w koncu musze to zrobic poniewaz halas z tej malej pierdziawki na radeonie 9600xt jest wiekszy niz glosnosc wszystkich wentylatorow w obudowie ;)

no wiec mylalem na poczatku o pentagrami xc-70 al , ale kumpel go ma i po 4 miesiacach zaczal straaaasznie halasowac ;)

nie wiem czy warto kupowac xc-70 cu/cu+ poniewaz sa one dosc drogie (nawet 85zl) .

zalezy mi na tym by potem mozna bylo tego coolerka zamontowac na mojej nastepnej grafice (najprawdopodobniej 7300gt)

co wy byscie wybrali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ja nie wiem tylko czy to wystarczy na doc mocno podkreconego 9600xt :? no ale moglbym od razu dac jakas 120mm a nie 80 i wtedy by tez pamieci chlodzilo :)

'jest maly problem poniewaz z faq i tematow gdzie jest pokazane mocowanie coolera od cpu wyparowaly obrazki <_<

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie wyobraznia wykazalem przy zakladaniu coolera od athlona xp na gf4mx 440. na radeona 9250 . tak sie wykazalem ze po moich zabiegach karta nie wstala.. wiec nie chcial bym czegos skopac, a to mnie sprowadza spowrotem do kupna jakiegos 'normalnego' chlodzenia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto powiedział że Evercool Turbo 2 ( Revoltec Graphic Freezer Pro ) jest głośne ? To chyba najcichsze tak wydajne chłodzenie! Kompletnie niesłyszalne.

Doskonale pasuje na 9600XT ( chyba że chcesz zamontować radiatory na pamięci, wtedy trzeba lekko wygiąc HP ) i do większości innych nowych kart.

p.s. Jak wymieniać kartę, to na coś lepszego bo 7300gt w nowych grach trochę nie wyrobi ;]

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi