xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Po wielu probach kupna chlodzenia na grafike w koncu musze to zrobic poniewaz halas z tej malej pierdziawki na radeonie 9600xt jest wiekszy niz glosnosc wszystkich wentylatorow w obudowie ;) no wiec mylalem na poczatku o pentagrami xc-70 al , ale kumpel go ma i po 4 miesiacach zaczal straaaasznie halasowac ;) nie wiem czy warto kupowac xc-70 cu/cu+ poniewaz sa one dosc drogie (nawet 85zl) . zalezy mi na tym by potem mozna bylo tego coolerka zamontowac na mojej nastepnej grafice (najprawdopodobniej 7300gt) co wy byscie wybrali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 ZEROTHERM GPU COOLER GX-700 Wygląda bardzo ciekawie. Porównywalny wydajnościa do Zalmana VF700 CU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 po 1. nie pasuje on na moja karte. po 2. czy ja nie napisalem ze do max 60zl? ;) po 3. moze od razu polecicie jakis wentylek 80x80 cichy? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Vuolla EVERCOOL VCRHC TURBO 2 idealnie w cenę i chyba jeszcze wydajniej. Z pewnością nie można się powstydzić też tego chłodzienia na nowszysch kartach, jest mega-wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 ehh nie jest napisane ze jest kompatybilna z 7300 ;) a poza tym slyszalem ze jest ono dosc glosne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Teraz do chłodzenia tego radka przerobił bym jakiś BOXowy cooler dla sA. A później kupić kartę z jakimś porządnym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 hmm czyli radiator + jakas 80 ? a jak to przymocowac? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Poszukaj w FAQ R9550 - w nich był to popularny sposób chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) kurcze ja nie wiem tylko czy to wystarczy na doc mocno podkreconego 9600xt :? no ale moglbym od razu dac jakas 120mm a nie 80 i wtedy by tez pamieci chlodzilo :) 'jest maly problem poniewaz z faq i tematow gdzie jest pokazane mocowanie coolera od cpu wyparowaly obrazki <_< Edytowane 11 Lutego 2007 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Trochę wyobraźni ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 ja sie wyobraznia wykazalem przy zakladaniu coolera od athlona xp na gf4mx 440. na radeona 9250 . tak sie wykazalem ze po moich zabiegach karta nie wstala.. wiec nie chcial bym czegos skopac, a to mnie sprowadza spowrotem do kupna jakiegos 'normalnego' chlodzenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komoornik Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Kto powiedział że Evercool Turbo 2 ( Revoltec Graphic Freezer Pro ) jest głośne ? To chyba najcichsze tak wydajne chłodzenie! Kompletnie niesłyszalne. Doskonale pasuje na 9600XT ( chyba że chcesz zamontować radiatory na pamięci, wtedy trzeba lekko wygiąc HP ) i do większości innych nowych kart. p.s. Jak wymieniać kartę, to na coś lepszego bo 7300gt w nowych grach trochę nie wyrobi ;] pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 kompa nie bede uzywal do gier chyba ze czasami call of duty 2 ;) a co do evercoola to bede chcial zamontowac radiatorki na pamieci poniewaz... juz tam sa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...