Skocz do zawartości
Hugster

Samoczynne Wyłączanie Się Notebooka.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od kliku dni mam dziwny problem z moją tosią bo zaczęła się sama wyłączać :blink: I co zauważyłem to to, że tylko gdy gram w Counter'a. W ciągu zwykłej pracy typu grafika, strony, muzyka, filmy itd chodzi bez problemu całymi dniami a czy na innych grach się wyłącza nie wiem bo cs to jedyne w co grywam. Przesiedziałem wczoraj cały wieczór przeglądając system i nic nie znalazłem ale dla pewności XP'ka postawiłem na nowo dziś rano i niestety znów to samo - laptop się po prostu wyłącza od tak. Temp są w porządku - takie jak zawsze, stoi na biurku więc o zatkaniu wiatraka nie ma mowy - ktoś może podsunąć jakiś pomysł, bo mi już ich brak :/

Inna kwestia to bios, chciałem zrobić update ze strony producenta ale do wyboru są dwa:

- wersja 1.60-TRAD i

- wersja 1.60-WIN

i tu kolejne pytanie - czym różnią się one od siebie??

---

Pozdrawiam

Hugster

Edytowane przez Hugster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TRAD to wersja do update`u spod dos`a, a win to spod windowsa

Piękne dzięki za to wyjaśnienie, zaraz zrobię update spod windy. A swoją drogą szukam biosu, który ma możliwość wyłączenia zliczania ramu bo ten Phoenix'a takiej opcji nie posiada i zanim doliczy do tych 2Gb to zajmuje mu to dobre 12 sekund - to tyle w ile wstaje mój xp'ek łączne z autostartem :/

A co do grafiki, ściągam już najnowsze Omegi w wersji 3.8.330 i zobaczymy. Ale zawsze działałem na standardowych i tych problemów nie było.

---

Pozdrawiam

Hugster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wgraniu najnowszych Omeg, sama gra tym razem chodziła dobre półtorej godziny - a komputer działa od rana, robiłem na nim masę rzeczy i wszystko OK - dopiero po tej ponad godzinnej grze laptop po prostu się wyłączył :mur:

Jutro wyjmę jedną kość i pomęczę go memtestem i jakimś 3d markiem.

// Mam nadzieję, że 'coś wyjdzie', bo turniej za kilka dni a tu komputer nie działa :/

---

Pozdrawiam

Hugster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej 3dmarkiem nie spocisz pamieci. Ale tez spruboj z inna gra czy tez sie tak dzieje. Mozliwe tez ze karta sie przegrzewa. Wedlog mnie to moze byc cos z karta albo z pamieciami.W everescie masz w system stability test, stress system memory. Mozesz tam zreszta wszystko wlaczyc jak sie wywali to beda pamieci, jak nie to musi byc cos nie tak z grafa lub samymi sterami. Mozna tez zrobic takie cos ze zrobisz kopie partycji i walniesz na nowo system postawisz i wtedy tez zobaczysz jak to wszystko chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi