Hugster Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Witam. Od kliku dni mam dziwny problem z moją tosią bo zaczęła się sama wyłączać :blink: I co zauważyłem to to, że tylko gdy gram w Counter'a. W ciągu zwykłej pracy typu grafika, strony, muzyka, filmy itd chodzi bez problemu całymi dniami a czy na innych grach się wyłącza nie wiem bo cs to jedyne w co grywam. Przesiedziałem wczoraj cały wieczór przeglądając system i nic nie znalazłem ale dla pewności XP'ka postawiłem na nowo dziś rano i niestety znów to samo - laptop się po prostu wyłącza od tak. Temp są w porządku - takie jak zawsze, stoi na biurku więc o zatkaniu wiatraka nie ma mowy - ktoś może podsunąć jakiś pomysł, bo mi już ich brak :/ Inna kwestia to bios, chciałem zrobić update ze strony producenta ale do wyboru są dwa: - wersja 1.60-TRAD i - wersja 1.60-WIN i tu kolejne pytanie - czym różnią się one od siebie?? --- Pozdrawiam Hugster Edytowane 11 Lutego 2007 przez Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 TRAD to wersja do update`u spod dos`a, a win to spod windowsa, latwiejsza metoda bo tylko klikasz i reszta robi sie automatycznie. Zainstaluj nowsze stery do grafy jakies omegi np. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 TRAD to wersja do update`u spod dos`a, a win to spod windowsa Piękne dzięki za to wyjaśnienie, zaraz zrobię update spod windy. A swoją drogą szukam biosu, który ma możliwość wyłączenia zliczania ramu bo ten Phoenix'a takiej opcji nie posiada i zanim doliczy do tych 2Gb to zajmuje mu to dobre 12 sekund - to tyle w ile wstaje mój xp'ek łączne z autostartem :/ A co do grafiki, ściągam już najnowsze Omegi w wersji 3.8.330 i zobaczymy. Ale zawsze działałem na standardowych i tych problemów nie było. --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jesli stery nie pomoga sprobuj jeszcze z jedna koscia pamieci. Przelec memtestem i jakimis programami obciazajacymi kompa, w everscie masz narzedzia, moze byc tez superpi lub inne tego typu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Po wgraniu najnowszych Omeg, sama gra tym razem chodziła dobre półtorej godziny - a komputer działa od rana, robiłem na nim masę rzeczy i wszystko OK - dopiero po tej ponad godzinnej grze laptop po prostu się wyłączył :mur: Jutro wyjmę jedną kość i pomęczę go memtestem i jakimś 3d markiem. // Mam nadzieję, że 'coś wyjdzie', bo turniej za kilka dni a tu komputer nie działa :/ --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Raczej 3dmarkiem nie spocisz pamieci. Ale tez spruboj z inna gra czy tez sie tak dzieje. Mozliwe tez ze karta sie przegrzewa. Wedlog mnie to moze byc cos z karta albo z pamieciami.W everescie masz w system stability test, stress system memory. Mozesz tam zreszta wszystko wlaczyc jak sie wywali to beda pamieci, jak nie to musi byc cos nie tak z grafa lub samymi sterami. Mozna tez zrobic takie cos ze zrobisz kopie partycji i walniesz na nowo system postawisz i wtedy tez zobaczysz jak to wszystko chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...