Hendel Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Maxtor 60GB 5400 obr./min - za 415 model: 4W060H4 lub Western Digital 60GB WD600AB model: WD600AB Podobno oba sa niezle, tylko jak awaryjnosc, glosnosc pracy, itp (acha jeszcze jest seagate ale podobno jest do bani, wiec nie biore go pod uwage) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 saegate jest do bani trzymaj mnie - być może ale pierwsze słyszei, ja bym brał coś 7200 maxtora, seagate albo IBM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 saegate jest do bani trzymaj mnie - być może ale pierwsze słyszei, ja bym brał coś 7200 maxtora, seagate albo IBMtez bym wziol 7200 ale nie mam tyle $$$$$, wiec wole wiecej i wolniej niz mniej i szybciej :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 saegate jest do bani trzymaj mnie - być może ale pierwsze słyszei, ja bym brał coś 7200 maxtora, seagate albo IBMtez bym wziol 7200 ale nie mam tyle $$$$$, wiec wole wiecej i wolniej niz mniej i szybciej :D polecam segate u6.. mam takiego i jest super... stosuje go w malym serverku... i on juz sie trzyma blisko rok.. poprzednie IBM`y 7200.. wytrzymywaly MAX 3 miesiace.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenskin Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 hej różnica w cenie 5400 a 7200 nie jest chyba tak duża, co do wyboru ja głosuję na Western Digital. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 a powiedzcie jak to jest naprawde z wydajnoscia dysków tzn. czy jest duza roznica miedzy 5400 a 7200? Zna ktos moze jakies stronki z testami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Maxtor te dyski sa chyba nie do zdarcia i cholernie szybkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greenskin Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 testy 2001 - 7200 http://www.xbitlabs.com/storage/7200-roundup/ testy 2001 - 5400 http://www.xbitlabs.com/storage/5400-roundup/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 ..według mnie SAGATE U-6! z tego co pamiętam zebrał doskonałe opinie w prasie ze względu na wysoki transfer wewnętrzny. fakt że było to jush jakis czas temu ale sam długo używam i spisuje się świetnie. polecam. btw. SAMSUNG wypada dużo zawodniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 WD caviar :!: , tylko z serii predator czas dostępu 8,9 :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Radziłbym <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Seagate U6 jeśli 5400obr/min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Jezeli 5400 rpm, to tylko Segate U-6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Ja tez popieram U6. Sam kupilem i nie mam z nim na razie zadnych problemow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Mam dwa Maxtory z tej serii (oba po 40GB) i musze ci powiedzieć, że są dużo lepsze od Seagate'a (którego chwilowo używałem) - ciche.szybkie i nigdy mnie nie zawiodły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Mam dwa Maxtory z tej serii (oba po 40GB) i musze ci powiedzieć, że są dużo lepsze od Seagate'a (którego chwilowo używałem) - ciche.szybkie i nigdy mnie nie zawiodły Nie mam nic do Twoich Maxtorow, ale jezeli Segate-a miales chwilowo, to dlaczego mowisz ze sa gorsze ? w jednej chwili doszedles do takiego wnioska ? Mialem Quantuma i WD Caviora, ale Segate bije je na leb ! U-6 zmienilem na Barracude (okazja:)) i ciesze sie zajebiscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosmos Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Jakoś wszystkie osoby, które znam mają dysk Seagate`a. Chyba to za czymś przemawia: jest najlepszy!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Jakoś wszystkie osoby, które znam mają dysk Seagate`a. Chyba to za czymś przemawia: jest najlepszy!!! Nie moge powiedziec ze jest najlepszy, moze i sa lepszejsze nie wiem, ale z tych ktore mialem i maja znajomi, to najbarziej bezawaryjny i trwaly jest Segate ale to IMHO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Seagate U6...sam takiego mam (wlasnie 60 GB) i jest bardzo dobry..cichutki i dosc szybki...no i pojemnosc :lol: ...a tak w ogole to ja nie wiem ale moze mam takie szczescie do dyskow ze jeszcze zaden mi nie padl (a mialem z 5) m.in. ZAMZUNGA (ludzie narzekaja a moj byl OK....troche glosny prawda ale to byl 4,3GB), Seagate, Caviara(mam jako drugi) i wszystkie super chodzily. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Seagate U6...sam takiego mam (wlasnie 60 GB) i jest bardzo dobry..cichutki i dosc szybki...no i pojemnosc :lol: ...a tak w ogole to ja nie wiem ale moze mam takie szczescie do dyskow ze jeszcze zaden mi nie padl (a mialem z 5) m.in. ZAMZUNGA (ludzie narzekaja a moj byl OK....troche glosny prawda ale to byl 4,3GB), Seagate, Caviara(mam jako drugi) i wszystkie super chodzily. a Caviar Ci nie "skrzypial" ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Ja polecam Maxtora ewentualnie samsunga. O reszcie sie nie wypowiadam bo nie mialem z nimi stycznosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Seagate'a miałem krótko bo mi padł :P I był to jedyny przypadek padnięcia dysku w moim życiu (nawet mój 7 letni Caviar jeszcze się trzyma dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2002 Jeżeli 5400 to Seageat'e i U6. Też stałem przed wyborem szybciej i mniej czy wolniej i więcej. Wybrałem wolniejszy i jestem z niego 100% zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Jakoś wszystkie osoby, które znam mają dysk Seagate`a. Chyba to za czymś przemawia: jest najlepszy!!! pitu, pitu na skrzypeczkach - dylu, dylu na badylu :lol: a ja wszystkich ktorych znam maja (przykladowo) Fiaty 126P - i o czym to swiadczy, ze te samochody sa najlepsze - nie to swiadczy o tym ze te samochody sa popularne (np z powodu ceny itp) albo ze znam malo ludzi albo jedno i drugie a teraz do rzeczy - bierz Maxtora lub jezeli nie przeszkadza Tobie wyzsza temp. pracy, troche wiekszy halas i dluzszy czas dostepu mozesz brac U6 (chyba ze chcesz zeby to dzialalo z kontrolerem innym niz ATA-100 -> wtedy odradzam U6 z powodu zenujacej wydajnosci) PS - dodam ze osobiscie uzywam Maxtora z serii D540X tyle ze 40GB 8) - sentyment do Quantuma :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 a powiedzcie jak to jest naprawde z wydajnoscia dysków tzn. czy jest duza roznica miedzy 5400 a 7200? Zna ktos moze jakies stronki z testami? Niedawno dokupiłem do kompa mojej mamy nowego U6 40 GB. Poprzdnio w tamtym kompie śmigał IBM 40 GB 7200 ,którego ja obecnie urzywam. Moge się podzielić moimi odczuciami z urzytkowania nowego dysku. Powiem tak , różnica jest duża i wyraźnie odczówalna. Sama instalacja win XP przebiegała na U6 duzo dłużej. Do tego dochodzi o wiele dłuższy "czas odpowiedzi" dysku na wydane polecenie np. otwarcie czegokolwiek bardziej wymagającego (panel sterowania czy winamp z długą listą).Po prostu czuć przy urzytkowaniu kompa ,ze jest on mniej żwawy i ja osobiście za nic nie przesiadłbym sie na dysk 5400. Poandto zaznaczam ,że dysk był nówka i nie zdążył sie zfragmentować a chodził odczówalnie wolniej niż długo urztykowany IBM czy barracuda (bo mam obydwa :P) Obecnie różnica cenowa miedzy U6 a barracudą (60 GB) jest rzędu 60 zł ,warto sie zastanowić. Tu jest przykładowy cennik jednej z zielonogórskich firm w której ja sie zaopatruje :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 no tak ale zobacz ze 60gb, normalne kosztuje ok 400zl , a 7200 jakies 460, z kolei za 500 mam juz 80gb 5400.Acha i jeszcze jedno nogdzie nie moge znalesc seagate u6 60gb, nawet w komputroniku nie ma.Wiec jak wybierac to po miedzy maxtorem a WD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Seagate U6...sam takiego mam (wlasnie 60 GB) i jest bardzo dobry..cichutki i dosc szybki...no i pojemnosc :lol: ...a tak w ogole to ja nie wiem ale moze mam takie szczescie do dyskow ze jeszcze zaden mi nie padl (a mialem z 5) m.in. ZAMZUNGA (ludzie narzekaja a moj byl OK....troche glosny prawda ale to byl 4,3GB), Seagate, Caviara(mam jako drugi) i wszystkie super chodzily. a Caviar Ci nie "skrzypial" ??? jakos nie...chodzi normalnie(tzn jest troche glosny no ale to starszy model) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyPeR Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ja tez polecam Seagata U6, qmpel ma i jest naprawde lepszy niz np. Caviar 5400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Seagate U6...sam takiego mam (wlasnie 60 GB) i jest bardzo dobry..cichutki i dosc szybki...no i pojemnosc :lol: ...a tak w ogole to ja nie wiem ale moze mam takie szczescie do dyskow ze jeszcze zaden mi nie padl (a mialem z 5) m.in. ZAMZUNGA (ludzie narzekaja a moj byl OK....troche glosny prawda ale to byl 4,3GB), Seagate, Caviara(mam jako drugi) i wszystkie super chodzily. a Caviar Ci nie "skrzypial" ??? jakos nie...chodzi normalnie(tzn jest troche glosny no ale to starszy model) wlasnie o to mi chodzi :) nie zeby swiszczal strasznie, tylko takie cykanie , skrzypienie zauwazalne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Chłopcy , chłopcy ! Wy i te wasze seagate :lol: powiem tak: HDTach: czas dostępu: 21,4 ms - śmiechu warte - mam dysk 250MB i on ma 19,4 ms :lol: transfer ciągły: 27000 Kb/s - średnio transfer chwilowy: 75 Mb/s - średnio Dysk jest przeciętny ! Ja wolę WD Caviar Protege lub Samsunga ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...