tHuNaR Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Stanalem przed zmiana coolera, wybralem dwa i chcialem prosic o doradzenie ktory z nich jest lepszy: Evercool CUD725 czy CoolerMaster HAC-V81 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Evercool ma caly radiator z miedzi natomiast Coolermaster tylko rdzen.Ja bym bral tego pierwszego.No i jeszcze 10zl Ci zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Ja bym na Twoim miejscu nie zmieniał coolera, tylko sprzedał Athlona 1600+ na Allegro za 200zł i dołożył kase i kupił sobie nowiutkiego Athlona 1700+ 0.13, którego ten Titan schłodzi lepiej niż nawet Volcano 7+ na palomino... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 :arrow: ja stawiam na miedz, wiec Evercool. pomysl Makonar'a tez sie niezle klaruje, wiec radzilbym Ci go rozpatrzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Ja bym na Twoim miejscu nie zmieniał coolera, tylko sprzedał Athlona 1600+ na Allegro za 200zł i dołożył kase i kupił sobie nowiutkiego Athlona 1700+ 0.13, którego ten Titan schłodzi lepiej niż nawet Volcano 7+ na palomino...Juz o tym myslalem, ale trzyma mnie plyta gl. ga-7va nie ma mozliwosci zmiany mnoznika. A ten moj 1600+ ladnie sie kreci i nie chcialbym sie z nim rozstawac, przynajmniej narazie... Pozniej pojdzie do innego kompa i bedzie na nim woda... 75zl to nie taki straszny wydatek liczac ze titana opchne za 30zl, ale dzieki, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 a wlasnie ze CoolerMaster HAC-V81 jest duzo wydajniejszy od Evercool, wedlug zagranicznych serwisow X-Dream jest zblizony wydajnoscia do Volcamo 7+ wystarczy ze zajrzysz tu http://www6.tomshardware.com/cpu/20030113/...cooler5-39.html i na strone producenta gdzie sa linki do recenzji http://www.coolermaster.com.hk/en/products...er/hac-v81.html i wszystko jasne ! sam go chcialem kupic ale przeczytalem w jednej z recenzji ze moga byc problemy z wielkoscia Tool-less clip - w moim przypadku duza plyta, wielkosc zapinki i bliskosc zasilacxza nie pozwalaja na montarz X dream ja wzamian kupilem Dynatron DC1206BM-O http://www.4max.com.pl/index1.htm troche wyzsza cena, Dynatron na 6800 rpm. ma 46.6 dBA, a CoolerMaster na 4550 rpm. ma 66 dBA, a co najwazniejsze Dynatron jest caly z miedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 16 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2003 Wielkie dzieki wszystkim, zdecydowalem sie jednak na CoolerMaster HAC-V81 przeczytalem kilka recenzji (thx turkuć) i oceny 8/10, 8,5/10, 10/10 przekonuja mnie do niego jak najbardziej, teraz tylko szukac go w Krk... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...