hoseArkadio Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Witam wszystkich bardzo serdecznie . Jako ze to moj pierwszy post na tym forum to prosze wszystkich o wyrozumialosc . Do rzeczy - posiadam Toshibe M70-110 od prawie roku , jako ze jest to moj pierwszy komputer (poza sluzbowymi) wiec caly czas ucze sie i nie wszystko jeszcze opanowalem dlatego mam pytanie - zaden z programow monitorujacych CPU i GPU (Speed Fan i NHC 2.0) nie pokazuja mi aktualnej temperatury CPU i GPU, czy ktos wie jak uruchomi/ustawic te programy aby pokazywaly temperatury? bede wdzieczny za pomoc tak wyglada u mnie NHC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 powiem szczerze, że megadziwne i tyle nie mam pomysłu jak to rozwiązać, osobiście zaczął bym od update'u biosu... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoseArkadio Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 powiem szczerze, że megadziwne i tyle nie mam pomysłu jak to rozwiązać, osobiście zaczął bym od update'u biosu... :blink: SIW pokazuje : BIOS VERSION : TOSCPL-6040000 ver.1.00 PARTTBL BIOS DATE : 09/15/05 BTW jak zrobic update BIOSu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shantillas Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 To na nic, mialem Toshibe A75 i w niej tez za chiny nie moglem sprawdzic temperatury. Co lepsze ludziska z serwisu w usa gdzie oddawalem ja do naprawy takze nie wiedzili jak w tych modelach sie to sprawdza :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Mam A100 (miesiąc temu kupowany) i jest to samo ni CPU ni GPU... nie wiem dlaczego. Edytowane 12 Lutego 2007 przez LCC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Mam A100 (miesiąc temu kupowany) i jest to samo ni CPU ni GPU... nie wiem dlaczego.wiadomo dlaczego....tez mialem toshibe jeden dzien....toshiba nie daje miernikow temp na swoich podzespolach..jedynie cpu. bynajmniej ja tak mialem. nie wiedzialem ile ma twardziel....teraz mam asusa..a ten pokazuje mi chyba 4 temperatury. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 no dobra, ale miernik tmp cpu jest najprawdopodobniej wbudowany w proca w przypadku PM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) U mnie A100-528 speed fan pokazuje temp. CPU i HDD. :D Edytowane 12 Lutego 2007 przez lucjan1948 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) nom i tylko te dwie....u mnie jest hdd, remote, local i cos tam jeszcze Edytowane 12 Lutego 2007 przez FSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 A może lepiej odpalić Mobile Meter? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoseArkadio Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Niestety Mobile Meter nie pomogl, ogolnie wiekszosc programow do diagnostyki ma problem z Toshibami (moze to wina Biosu - potrzebna aktualizacja?), dopiero jak zainstlowalem Everesta to pokazal temperaturke CPU. BTW - Everest jest swietnym narzedziem do diagnostyki , szkoda tylko ze nie freeware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Niestety Mobile Meter nie pomogl, ogolnie wiekszosc programow do diagnostyki ma problem z Toshibami (moze to wina Biosu - potrzebna aktualizacja?), dopiero jak zainstlowalem Everesta to pokazal temperaturke CPU. BTW - Everest jest swietnym narzedziem do diagnostyki , szkoda tylko ze nie freeware. nom mobile nie pomoze..sam sprawdzalem jakm mialem toske. Powiem wam ze pozbylem sie jej odrazu bo wkurzal mnie wiatrak na maxa przy wlaczaniu lapka..podczasz biosa....irytowalo mnie to masakrycznie..kazde zalaczanie sie wiatraka zaczynalo sie od najwyyzszych wartosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...