Skocz do zawartości
hoseArkadio

Brak Odczytu Temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie .

Jako ze to moj pierwszy post na tym forum to prosze wszystkich o wyrozumialosc .

Do rzeczy - posiadam Toshibe M70-110 od prawie roku , jako ze jest to moj pierwszy komputer (poza sluzbowymi) wiec caly czas ucze sie i nie wszystko jeszcze opanowalem dlatego mam pytanie - zaden z programow monitorujacych CPU i GPU (Speed Fan i NHC 2.0) nie pokazuja mi aktualnej temperatury CPU i GPU, czy ktos wie jak uruchomi/ustawic te programy aby pokazywaly temperatury?

bede wdzieczny za pomoc

tak wyglada u mnie NHC

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam A100 (miesiąc temu kupowany) i jest to samo ni CPU ni GPU... nie wiem dlaczego.

wiadomo dlaczego....tez mialem toshibe jeden dzien....toshiba nie daje miernikow temp na swoich podzespolach..jedynie cpu. bynajmniej ja tak mialem. nie wiedzialem ile ma twardziel....teraz mam asusa..a ten pokazuje mi chyba 4 temperatury. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Mobile Meter nie pomogl, ogolnie wiekszosc programow do diagnostyki ma problem z Toshibami (moze to wina Biosu - potrzebna aktualizacja?), dopiero jak zainstlowalem Everesta to pokazal temperaturke CPU.

BTW - Everest jest swietnym narzedziem do diagnostyki , szkoda tylko ze nie freeware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety Mobile Meter nie pomogl, ogolnie wiekszosc programow do diagnostyki ma problem z Toshibami (moze to wina Biosu - potrzebna aktualizacja?), dopiero jak zainstlowalem Everesta to pokazal temperaturke CPU.

BTW - Everest jest swietnym narzedziem do diagnostyki , szkoda tylko ze nie freeware.

nom mobile nie pomoze..sam sprawdzalem jakm mialem toske. Powiem wam ze pozbylem sie jej odrazu bo wkurzal mnie wiatrak na maxa przy wlaczaniu lapka..podczasz biosa....irytowalo mnie to masakrycznie..kazde zalaczanie sie wiatraka zaczynalo sie od najwyyzszych wartosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi