spavatch Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Teoretycznie tak - 7,5x133 jest jak najbardziej w zasiegu tej plyty. Ale czy taki konfig faktycznie ruszy i bedzie niezawodnie dzialac? Czy ktos juz taki temat przerabial? :roll: Pytam sie bo nie usmiecha mi sie wydac 100 zl na marne :?. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Teoretycznie tak - 7,5x133 jest jak najbardziej w zasiegu tej plyty. Ale czy taki konfig faktycznie ruszy i bedzie niezawodnie dzialac? Czy ktos juz taki temat przerabial? :roll: Pytam sie bo nie usmiecha mi sie wydac 100 zl na marne :?. Masz do rozwiązania 2 problemy: - przy starym revisionie płyty (starszy niż 1.04) - podniesienie Vcore do minimum 1.8V - generalnie chodzi o układ sterujący napięciami HIPxxxx (koło gniazda ATX) im starszy tym gorszy - działanie na dzielniku 2/3 dla AGP co przy 133MHz da ponad 88 MHz (zamiast 66 MHz) - jak masz jakąś badziewną kartę graficzną na AGP, to mozesz mieć problemy (generalnie ze starych kart dobrze O/C AGP znosiła nVidia i Voodoo3 - o ile pamiętam) Ruszyć z koperkiem musi (przy najnowszym BIOSie i ewentulnych zabawach z napięciem), ale czy będzie niezawodnie działać na 133MHz to już nie jest takie pewne. Aha, żebyś mi nie zarzucał, że teoretyzuję - miałem swego czasu ASUSa P2B rev. 1.02 (czyli tego nie obsługującego koperków :P ) + Celka koperka 1000 na 1.85V. Chcesz przeszukaj forum :razz: PS. jak masz układ: HIP6019CB lub HIP6004ACB to musisz ustawić minimum 1.8V jak masz układ: HIP6019BCB lub HIP6004CB lub HIP6004BCB lub US3007CW to ... jesteś szczęściarzem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaraz zaraz. Jak ustawic? Przeciez on nie ma zworek, wszystko sie automatycznie ustawia... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr@GuN Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 skoro automat możesz mieć problemy z fsb 133.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaraz zaraz. Jak ustawic? Przeciez on nie ma zworek, wszystko sie automatycznie ustawia... :| To i tak możesz zmieniać FSB - pamiętaj, że zaklejenie: - B21 = 66MHz -> 100MHz - A14 = 100MHz -> 133MHz A mnożnik i tak w procku ustawiony na sztywno więc tym sie nie ma co zajmować. PS Własnie znalazłem w moim archiwum informację, że płyty P2B-L/-S/-LS rev. < 1.04 pcba D02 nie działaja przy magistrali 133MHz :rolleyes: Więc jak masz stary rev. to szukaj procka 100MHz, jak masz wyższy niż ten podany proc 133MHz powienien smigać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Własnie znalazłem w moim archiwum informację, że płyty P2B-L/-S/-LS rev. < 1.04 pcba D02 nie działaja przy magistrali 133MHz :rolleyes: Więc jak masz stary rev. to szukaj procka 100MHz, jak masz wyższy niż ten podany proc 133MHz powienien smigać.Kiedys mialem pozyczonego na testy P II 350 i na tej plycie smigaj jak "talala" @466 wiec chyba z tym nie powinno byc klopotow ;). Z reszta na plycie w miejscu fabrycznego nadruku jest naklejka z nowa tabelka konfiguracji zworek - figuruje na niej takze ustawienie 133 :). A apropo ustawien z automatu mialem na mysli ustawienia vcore :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 ...A apropo ustawien z automatu mialem na mysli ustawienia vcore :P.Patrz do przyklejonego tematu - tam dałem rozpiskę co zaklejać/łączyć/... żeby pozmieniać napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...