Gość seraf Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) Czy ktos bawil sie tym procesorem on air ? Stary 630 chodzil mi na codzien z big tajfunem na 4.2 przy napieciu 1.42 stabilnie 24/7 Mam okazje tanio nabyc drugi komp. Jest okazja nabyc tanio 631. Czy moze ktos sie ze mna podzielic uwagami co do podkrecenia tego procka na powietrzu ? Z gory dzieki ps. plyta i pamieci beda dobre wiec nie stanowia bariery. Pozdrawiam Edytowane 12 Lutego 2007 przez seraf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 http://img489.imageshack.us/img489/4160/spi1mpr2cd9.jpg - 1.375v http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=145508 - 1.5v na boxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 http://img489.imageshack.us/img489/4160/spi1mpr2cd9.jpg - 1.375v http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=145508 - 1.5v na boxie na pierwszym masz 1.41 a nie 1.375 w box nie wierze wiem jak sie grzeje p4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 CPU-Z oszukuje nieco, wartosci ustawione z biosu. Nie wierzysz - Twoja strata :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 To nowy procek, czy to co bylo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Ten sam co wczesniej, nie mam kasy na nowe graty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Ten sam co wczesniej, nie mam kasy na nowe graty :)z konfigu widze ze generalnie lubisz net bursta :-) ale z takimi taktami bedzie lepszy od wiekszosci jednordzeniowych a64. do tego cena 250 zl tez nie jest jakas nie wiem jaka. w sumie dobry procek. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 w box nie wierze wiem jak sie grzeje p4Problem polega na tym , ze P4 631 to 65nm czyli Cedar Mill a grzalki to Prescott. Mialem Celka i na 4817MHz mial ledwo 60-65 stopni na boxie przy pelnym stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 z konfigu widze ze generalnie lubisz net bursta :-) Obecnie netburst jest bardzo tani i stosunkowo wydajny. Celek kupiony za 100zł śmigający na 4GHz jest aż zbyt wystarczający do prostszych zastosowań, a wysoko taktowany P4 z HT z dużą ilością L2 bardzo dobrze imituje nienajgorszą dwurdzeniówke. Żeby było śmieszniej posiadam także C2D i jakoś mi nie podchodzi - dużej różnicy w wydajności nie widać (pomijam spi, smarki i podobne) :| . Oczywiście, niejeden dobrze kręcony A64 mógłby skopać mi tyłek, ale AMD jest nuudne (ile ja tych A64, opterownow i spermonow miałem), ma coldbugi i podobne niepotrzebne bzdety :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Obecnie netburst jest bardzo tani i stosunkowo wydajny. Celek kupiony za 100zł śmigający na 4GHz jest aż zbyt wystarczający do prostszych zastosowań, a wysoko taktowany P4 z HT z dużą ilością L2 bardzo dobrze imituje nienajgorszą dwurdzeniówke. Żeby było śmieszniej posiadam także C2D i jakoś mi nie podchodzi - dużej różnicy w wydajności nie widać (pomijam spi, smarki i podobne) :| . Oczywiście, niejeden dobrze kręcony A64 mógłby skopać mi tyłek, ale AMD jest nuudne (ile ja tych A64, opterownow i spermonow miałem), ma coldbugi i podobne niepotrzebne bzdety :D niebieski tez syf, przynajmniej ten nowy ;) nie dziala ponizej -120 czesto :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Między innymi dlatego mi nie podchodzi :D . Dodać do tego śmieszny mnożnik (poza X6800), fsb wall'e, śmieszne max vcore (chociaz to bardziej wina nowych mobo) i takie tam różne. Netbrust jest pod każdym z tych względów akurat świetny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 No mnie ostatnio tez chodzi po glowie mysl , ze po co sie wysilac na core 2 jak zwykly PIV z Ht albo dwujajowy wykrecony na 4 Ghz powinien tak naprawde do wszystkiego wystarczyc. Szkoda tylko , ze ciezko na allegro o uzywane P D 9xx z pewnego zrodla po cenie <400 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2007 http://img489.imageshack.us/img489/4160/spi1mpr2cd9.jpg - 1.375v http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=145508 - 1.5v na boxie Ladne screeny. Tylko temperaturka mnie ciekawi. Bo przy moim zestawie (patrz syg) przy kompresji zipem proc sie rozbujal kompletnie nie krecony do 60 stopni. Boje sie myslec co by bylo przy bus250 (ok. 3,7GHz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ladne screeny. Tylko temperaturka mnie ciekawi. Bo przy moim zestawie (patrz syg) przy kompresji zipem proc sie rozbujal kompletnie nie krecony do 60 stopni. Boje sie myslec co by bylo przy bus250 (ok. 3,7GHz). Mnie ostatnia rzecz jaka interesuje to temperatura... http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=215888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zależy czego chcesz od proca... długiej i stabilnej pracy czy valida? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zależy czego chcesz od proca... długiej i stabilnej pracy czy valida? ;) 32m sie robilo na 6.8 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 (edytowane) LOLZ? To juz chyba azotem chlodziles, co? o.O Jesli to chodzilo stabilnie a nie bylo ustawione tylko po to zeby zrobic screena i biegiem kompa na dwor w zimie to powiem tyle - impressive. Edytowane 3 Grudnia 2007 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 32m sie robilo na 6.8 ;) To co taka validacja niska? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...