Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nastepujace pytanie,mam 2 kolumny na visaton sc10n i visaton w170s z wzmacniaczem symasym 2x100w oraz subwoofer BSW 154-II z wzmacniaczem holton 300w oraz filtr dolnoprzepustosciowy z subsonikiem, oraz mam karte muzyczną w kompie AUDIGY LS

chcialbym sie dowiedziec czy byla by znaczaca/slyszalna roznica w dzwieku jak bym kupil audigy 2zs ??

albo zaproponujcie cos ze swojej strony, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos moze odpisac? trzydziesci pare wyswietlen a 0 odpowiedzi...

co sadzicie o polaczeniu tego sprzetu a innych kart muzycznych jak prodigy 7.1 czy audigy 2zs?

Audigy LS aka SB Live 24bit to porażka. Są to karty oparte na chipie ca0106 (gorszy niż emu10kx). Wymiana na A2ZS na pewno poprawi jakość dźwięku (ja dokładnie taką wymianę przeszedłem), a jeśli nie używasz karty do gier tylko do słuchania muzyki to Prodigy będzie chyba najlepszym wyborem - to w zasadzie półprofesjonalna karta z bardzo dobrymi przetwornikami D/A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsumie najbardziej jestem zainteresowany tym prodigy 7.1

ja mam zestaw 2.1 , 2 kolumny + subwoofer podlaczony pod 2 wzmacniacze

czy ten prodigy odpala dzwiek 2.1 ?

bo czytalem gdzies to odtwarza 2/4/6(5.1)/8(7.1) a o 3(2.1) nic nie pisze...

i czy jest mozliwosc zainstalowania kxów... wprawdzie mam wbudowany filtr do suba do obcinania pasma ale przydaja sie kxy bo tam jest duzo róznych mozliwosci ;-] a te sterowniki od prodigy chyba sa malo czytelne ;D

pozdrawiiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi