Crasher Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam. Mam taki problem. Zainstalowalem sobie karte, chodzi bez problemu, ale obraz w wiekszosc programow jest brzydki. Na TVP1, TVP2 jest OK. Ale AXN i cala reszta jest do niczego. Nie wiem juz sam jak to mam ustawic, ma ktos jakies pomysly, rady ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Witam. Mam taki problem. Zainstalowalem sobie karte, chodzi bez problemu, ale obraz w wiekszosc programow jest brzydki. Na TVP1, TVP2 jest OK. Ale AXN i cala reszta jest do niczego. Nie wiem juz sam jak to mam ustawic, ma ktos jakies pomysly, rady ? Pozdrawiam Problem powinien rozwiązać wzmacniacz sygnału, kupisz za jakieś 20 zł z potencjometrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 A gdzie to sie montuje, przed karta, czy w gniazdku antenowym? http://www.allegro.pl/item165470151_wzmacn...esylu_nap_.html Masz na mysli cos takiego? Ewentualnie polec jakis jak mozesz.. Dzieki, Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Karty TV potrzebują dużo mocniejszego sygnału niż telewizornie i dlatego na tym samym kablu telewizor będzie odbierał dobrze a katra TV dużo gorzej Ja mam coś takiego http://www.hurtan.bazarek.pl/opis.php/tid,...1c8771ba96f6d13 tylko że na wtyczce jest potencjometr do regulacji sygnału, wejście antenowe i wyjście. Zbyt mocny sygnał może powodować przebijanie kanałów i tu właśnie z pomocą przychodzi regulator, którym sobie dobierasz moc sygnału. Chyba nie chciałbyś oglądać dwóch kanałów na raz. Montuje się go banalnie prosto wtyczkę wkładasz do gniazdka, kabel antenowy (kablówki) do wejścia wzmacniacza a z wyjścia kabel do karty TV. Wzmacniacze są dostępne w sklepach satelitarnych, telewizyjnych w dużych marketach typu MediaMarkt, pytaj o " Wzmacniacz sygnału antenowego z regulatorem " bez problemu kupisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Dzieki. Dzisiaj podjade do Media i sie zorientuje.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Tak sie przyjrzalem temu linkowi co mi dales i zauwazylem, ze to jest wzmacniacz do anten szerokopasmowych, czy moze byc taki do kablowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Powinien być dobry, ale dla pewności zapytaj gościa w sklepie czy jest różnica po między wzmacniaczami antenowymi a kablowymi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...