Skocz do zawartości
evocati

2 Programy Dotyczece Sieci Lan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poszukuje 2 programow :

1. Pozwlwjacy na wysylanie widomosci po lanie do drugiego uzytkownika, nie chodzi mi o programy typu chat, tylko program ktory w razie potrzeby wysle do drugiego komputera w LAN'ie wiedomosc. Najelpiej gdyby program dziala w trayu a widomosci byly pokazywane w chmurkach.

2. Program ktory gdy ktos z innego komputera w LAN'ie bedzie chcial pobrac cos z udostepnionych dokumentow, zapyta sie o pozwolenie (czasami gdy cos robie, ktos zaczyna sciagac odemnie dane przez co komp zaczyna mulisc, jest to bardzo denerwujace)

Jesli ktos spotkal sie z programami tego typu prosze o odpowiedz.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z przesylaniem wiadomosci sobie poradzilem, ale czy zna ktos porgram do ograiczenia dostepu do plikow.

Tzn. chodzi mi o porgram ktory podczas proby sciagniecia danych przez jakiegos uzytkownika sieci z mojego komputera na swoj komputer zapytal mnie o zgode.

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale jesli wylacze trwala autoryzacje dla siecie w firewallu to bedzie pytal o zgode nawet jesli ktos bedzie chcial przegladac pliki a nie kopiowac.

chodzi mi o program ktory zapyta sie tylko jesli ktos bedzie chcial odemnie skopiowac jakis plik, najlepiej jesli poda jaki plik ktos chce kopiowac.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi